Zaregistrován
24. 3. 2010
Zaujímavé, vyzerá to ako keby na "2" použili punc pre písmeno "I".
Zaregistrován
25. 4. 2007
alebo ležaté N-ko
Zaregistrován
6. 2. 2009
:D
Obrázky:
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
17. 9. 2009
jeden taky som nasiel na nete takze to bude asi taka emisia
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
15. 7. 2007
mel bych takovou teorii (mozna uplne pitomou, ale tak mi to vyvratte)
rezac zelez mel sadu puncu... jednoho dne se mu u puncu s N vylomil kus koseho driku a protoze to byl clovek svedomity a toho dne mel teprv seste pivo, tento punc odlozil bokem a vzal si N nove... pak se k tomu pripletla zenska, zacala uklizet (sic!) a nasla povalujici se poskozeny punc. v dobre vire ho napulgramotna nestastnice dala do prihradky s cislem "2" (nebo se "Z"), neb to evidentne nebyla typograficky vzdelana osoba a o 90° otocene patky ji vzrusovaly asi tak stejne, jako kurinec na sousedove dvore...
ok, takze vazne... mohlo se stat to, ze diky nepozronosti / nedopatreni ten poskozeny punc pismene N zapadl mezi punci Z a tim se objevil v letopoctu...
je to hezke, libi se mi to (ta mince). priklanim se k tomu N-ku, ale to je asi jasne z meho epochalniho vyletu🙂
Zaregistrován
23. 6. 2007
Tak to já tam vídím, že bylo použito punců, ze kterých se dělá písmeno M. 😲
Ona totiž ta druhá půlka nožky, si myslím, se dorejvala ručně. Něčeho podobného jsem si všimnul na b.penízcích. Měli pro to dva punce. Jeden právě s tím háčkem, a na druhou část použili punc I a zbytek zobáčku doryli.
Zaregistrován
15. 7. 2007
taky zajimave... staci najit patkove M na nejake minci z te doby - adekvatni velikosti... mame jako dukaz?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Myslíte, že mali aj punc na "M"? Opis s týmto písmenom na Zápoľského minciach podľa mňa nie je.
Zaregistrován
15. 7. 2007
nemyslim, ale nechtel sem to Greggymu tak napalit😃 proto sem chtel ten dukaz. na korvinovi a maxmilianovy jsem nasel bezpatkove, ale to jsem koukal jen na par minci co mam...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.