Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

pejsek

Uživatel

Zaregistrován
8. 11. 2006

#1 - 5. 6. 2022, 22:30

Rozhodl jsem se pro námětovou filatelii, konkrétně sbírání známek s motivem Julese Verna. Můžete, prosím, poradit, zda-li někde existuje webová stránka, případně katalog či jiný zdroj informací, kde by byl uveden seznam doposud vydaných známek nebo bylo možné známky s tímto námětem vyfiltrovat ?

Moc děkuji. Petr

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#2 - 5. 6. 2022, 23:15

Zadejte si do Google "Jules Verne post stamp" a v obrázcích vám vypadnou prakticky všechny známky světa, kde se ten motiv vyskytnul. Je jich docela dost...
Takže máte o zábavu postaráno...

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#3 - 5. 6. 2022, 23:20

Samozřejmě zapotřebí doplnit i motivy ne přímo verneovské - třeba román "Cesta na Měsíc" a známky ke skutečnému přistání na Měsíci.

pejsek

Uživatel

Zaregistrován
8. 11. 2006

#4 - 5. 6. 2022, 23:44

Děkuji za tip na Googlu - je mi jasné, že tímto způsobem "se dopídím" velkého počtu "Verne-známek", akorát bez jakéhokoliv uspořádání, systému, třídění atd. Však víte, co myslím. Následovalo by obrovské množství času a práce, které bych musel vynaložit na vytvoření vlastního seznamu. Proto jsem se tázal na nějaký již existující katalog či seznam pro tento námět. Nevíte tedy o nějakém jiném - dokonalejším zdroji ?
Pro úplnost dodávám, že bych sbíral jen známky přímo související s jeho tvorbou a snad ještě s výročím jeho života bez vedlejších námětů. Mít ve sbírce např. japonské lokomotivy jen, protož že je tam podobizna autora s datem jeho narození/úmrtí mne moc neláká ... Díky za další rady, přibydou-li nějaké. Petr

pejsek

Uživatel

Zaregistrován
8. 11. 2006

#5 - 5. 6. 2022, 23:57

Neuvěřitelné, již jsem jeden takový soukromý katalog objevil ! Ale rád uvítám další tipy ! Děkuji Petr

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.