Zaregistrován
7. 1. 2008
Mám dotázek nevíte jestli je nějaký "významný" rozdíl mezi : Specializovaným katalogem známek ČR-1993-2007 ( Pěnkava ) a Katalogem Pofis (1993-2006) - samozřejmě nemyslím rok vydání, spíše se mi jedná o cenové ohodnocení známek . Děkuji
Zaregistrován
14. 1. 2008
Specializovaný katalog oceňuje podstatně více věcí.Pokud se ti ale dostala do ruky sbírka,kde jsou převážně razítkované věci,pak nejpodrobnější na ČSRI
je kombinace Eckstein-Novotného specializovaná příručka -Duškova Specializovaná příručka-Katalog Merkur a veškeré aukční katalogy Profilu a Merkuru a případně další aukční katalogy samozřejně s výsledkovou listinou.
Ani jeden z normálních výše jmenovaných katalogů totiž neoceňuje perfiny
a bude to ještě chvilku trvat,než se perfináři rozhoupou.Pro případné nezveřejněné barevné odstíny pak doporučuji osobní statistiku.Ani jeden z nich
totiž neoceňuje černočervený tisk ocelotiskových známek s obrazem TGM,20H Strahov s průsvitkou a bez průsvitky, 3 kč Praha a mám dojem že se mi to vyskytlo i u 20 H státní znak a 1 Kč Tyrš.Snad později,až bude k dipozici čas,scaner a internet.🙂 Skrblík
Zaregistrován
21. 7. 2007
Díky skrblíkovi za sice vyčerpávající odpověď, ale ke zcela jinému časovému období. Teď k původní otázce:
Samozřejmě cenové rozdíly zde jsou, a to dost značné. Každý vydavatel je totiž také mimo jiné obchodník a ceny si tvoří tak, jak zrovna potřebuje. POFIS má filozofii takovou, že uvádí nejnižší ceny, za které se dá známka na trhu získat. Proto je zde drtivá většina známek a dalšího materiálu za prodejní ceny České pošty a Postfily. Pěnkava má filozofii více obchodní, protože správně soudí, že obchodník není pošta, známka u obchodníka je zboží a ceny jsou tedy vyšší. Je to logické - který obchodník nakoupí známky s rabatem 8% a bude je prodávat za nominál 10 let po vydání? Zkuste si spočítat jenom inflaci a vyjde, že je lépe dát peníze do banky než do takového zboží. Zdá se mi to tedy být reálnější hodnocení než u POFISU. U hodnocení různých deskových vad je nejlépe spolehnout se na nabídku a poptávku trhu, ta obvykle cenu určí přesněji než nějaký katalog. Ale orientačně je samozřejmě dobré tato hodnocení vědět.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Dík za myslím vyčerpávající výpověď.Přesto si uvědomte zákony přírody.1 zákonem je,že tu nikdo z nás nebude věčně a pokud si nevytvoříme pokračovatele ve svém sbírání,tak přesáhne nabídka nad poptávkou a cena půjde zákonitě dolů.Ale působí tu taky zub času.T.j. vlastní sběratel a jeho neznalost či šetrnost,takže mnoh materiálu zničí tím,že ledacos odlepí,slepí,polie kafem,někdo mu na to kýchne,děti,domácí mazlíčci,žena,cigaretový kouř a nebo nedej bože sousedi či zloději.Pak příroda.Lep vlivem strídání vlhkosti a tepla krystalizuje a známky ničí.požár,povodně,zemětřesení.když do toho započítám inflaci,tak cena musí jít zákonitě nahoru.Pěnkava je Praha,Pofis je Praha,Trojan jsou Pardubice,Merkur je Brno.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Ladine, až tu nebudeme, tak nám už velice pravděpodobně bude jedno, jestli nabídka převýší poptávku. A navíc - neviděl jsem jedinou známku, kterou zničil lep. Pouze lep nálepek, které se dříve používaly.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Podívej se na čisté známky starého Rakouska.Krystalizace lepu je dlouhodobý proces.Než k tomu dojde,tak to trvá přes 100 let.Vím to od muzejního restourátora pana Boa Larsena z Dánska,nyní žije v Chebu.Znám se s ním přes 15 let,díky němu jsem se vrátil ke studijnímu sbírání ČSR I a vymysleli jsme blbost,že každou známku dokladuji ve sbírce s celým razítkem,aby bylo vidět,kam byla známka přidělována.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Navíc se o tomto problému zmiňoval i Ladislav Lešetický ve svém publikaci z roku 1920.Nemáš náhodou něco od něj.Já mám cca 4 různé publikace a rád bych se ještě poučil.Jak říká můj kamarád Tonda Brandt ze SRN,aby jsme neumřeli blbí.Jinak jsem náhodou narazil na adrese Merkur Revue,že vyšla kniha od Pytlíčka.
Bohužel se mi nedaří se dostat na email Merkur Revue.Hledám článek zabývající se určováním sdruženého zoubkování u TGM neotypie.Zkrátka nedaří se mi otvírat archiv Merkur Revue,abych se podíval na obsah čísel.Může mi nějak pomoci.?internetová adresa je www.Merkur-Revue.eu
Zaregistrován
20. 6. 2008
Co dělat máte napsáno na stránce, která se vám otevře při kliknutí na Vámi poskytnutý odkaz(You can create a wp-config.php file through a web interface, but this doesnt work for all server setups. The safest way is to manually create the file.). Taktéž doporučuji manuálně vytvořit v jakémkoli souborovém manageru umožňujícím práci s příponami např. Total(Win)Commander (volně ke stažení na Stahuj.cz).
Hjústne, máme problém
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.