Moderátoři: numismat, smith

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 13:09

Fidži: naprostý souhlas!

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 13:14

Akorat ten word pak uz ma pomerne dost mega, kdyz se tam nahravaji i obrazky.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 13:18

pteranodonsoft napsal/a:

Německý sběratel když změní operační systém nebo počítač, tak si automaticky objedná novou licenci za plnou cenu ...

Až budeme mít v Česku německé platy, také budeme vyhazovat peníze oknem ...

Jinak souhlas s ostatními, vázat licenci na PC je zlodějina, protože když mi PC odejde do věčných lovišť, nebo mi někdo ukradne NT, nemůžu přeci kupovat znovu licence na veškerý SW, co používám, to je hovadina. Nehledě na to, že i PC může exnout den po instalaci vašeho SW a to by si ho dotyčný moc neužil.

elsky

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2010

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 15:42

Také v IT nějakou dobu dělám, každá firma, která to dělala, umožňovala administrativně převést licenci na nový HW. A žádný Němec by po druhé nezaplatil🙂

pteranodonsoft

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2015

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 15:42

pro kacuro a Vanya - až budou lidé čestní, tak nebude třeba programy chránit. Zatím je praxe taková, že pokud není program chráněn, tak to každý považuje, že je to zadarmo. Tedy v české republice. A můžu říct, jak mě tady pobavila česká nátura. Někdo chce za svou práci odměnu a čeští uživatelé se na něho sesypou, že je zloděj. Vážeš to na počítač, jsi zloděj, chceš zaplatit, jsi zloděj. Je mi smutno z tohoto národa.

pteranodonsoft

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2015

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 15:46

pro TomL - možná by jste si mohl přečíst co jsem psal dříve. Je problém převést licenci, pokud nemohu ověřit, že starou licenci deaktivujete. A nepište hlouposti o kterých nic nevíte. O těch Němcích je to zkušenost.

pteranodonsoft

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2015

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 15:58

pro všechny - bohužel dosavadní zkušenost je taková, že velká spousta uživatelů po nákupu jedné licence se snaží tuto licenci používat na více svých počítačích, případně na počítačích svých známých. A bohužel jsem se setkal i s tím, že mi uživatel po aktivaci napsal, že mu odešel počítač. Obdržel náhradní licenci zcela zdarma. Původní licence byla v následující aktualizaci natvrdo deaktivována. Jaké bylo mé překvapení, když po vydání aktualizace mě tento uživatel kontaktoval s tím, že mu po aktualizaci programu na "nefungujícím počítači", program spadl do dema. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna.

elsky

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2010

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 15:59

Pobavil jste znovu- dělám dvacet let v německé firmě. Ale do invektiv se pouštět nebudu a Vaše další příspěvky tady už nepřečtu.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 16:02

Před několika lety jsem si váš program také koupil, od té doby mám už třetí NT, to bych měl za jednu věc platit třikrát? Proč? Nicméně mě je to jedno, ať si každý kupuje co chce, ten prográmek jsem používal jen pár měsíců, pak jsem se vrátil k Excelu, ten je nejlepší. Tabulky umožňují přehledné vedení sbírky, editace je jednoduchá, mám tam jen kolonky a údaje, které potřebuji, ne spoustu přednastavených nepotřebných políček, můžu si v ní dělat přehledové statistiky, sdílím si jí s PC v práci i s druhým NT, takže se do ní můžu podívat z jakéhokoli PC, který používám, když chci třeba něco dražit a zrovna nemám po ruce hlavní PC ... Určitě by se našly i další výhody.

pteranodonsoft

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2015

Vytvořeno:
5. 1. 2017, 16:06

pro všechny a Fidzi - pokud vím, Excel není taky zadarmo a pokud nemáte převoditelnou licenci 365, kterou platíte ročně, tak při výměně počítače musíte koupit licenci novou. Pokud ovšem nepoužijete nelegálně zadarmo licenci ze starého PC, jenom proto, že to jde. A až budete svou sbírku prezentovat v Excelu v Německu, tak se nedivte posměšným pohledům. Jak jsem zmínil, mám tam širokou základnu uživatelů a vím co si o tom myslí.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.