pto Ducaton - Nová verze programu, po aktivaci verze 2.4.45 již nepotřebuje přelicencovat při změně win. Starší verze se musela přelicencovat při změně např. ze 7 na 8, a to ještě jen v některých případech. Většinou to ustála, ale bylo několik případů, kdy se to muselo udělat. To je však již vyřešené.
Nevím, jestli to tu bude po půl roce někdo číst, ale přesto napíšu svůj názor. Pro mě není problém zaplatit novou licenci při každé změně PC, těch 499 Kč co pár let, co měním stroj, mě nezabije. Problém tohoto způsobu licencování je pro mě v něčem jiném. Už jen zadat všechna data do aplikace na počátku je spousta času a práce. A sbírky většinou budujeme mnoho let, takže i postupné doplňování databáze je v souhrnu mnoho práce. A teď si představím, že při další změně PC už nepůjde novou licenci koupit... A všechen ten čas a ta práce je na nic, protože už do aplikace nepřidám žádnou další položku. A proč by to mělo nastat? U "firmy jednoho muže" poměrně snadno. Dnes tu jste a zítra ne. A nemyslím to jen fyzicky, i když i to se nedá vyloučit. Těch dalších možností, proč byste svou práci na Guldiner Light mohl ukončit, si dovedu představit opravdu fůru.
Tohle u excelu moc nehrozí. Nějaká kompatibilní náhrada tu bude asi vždycky.
Nevim jestli si to budeš číst ale já používám Memento databaze, a paráda.
Můj web https://arze.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.