Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Cosmae

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2012

#1 - 7. 11. 2012, 04:47

Napadlo ma, že by nám možno ušetrilo čas, keby sme vo filatelii popri kategóriach svet, Európa, Československo atď. mohli mať aj kategóriu známok zo slovenských dejín, kde by sme sa o nich bavili, lebo takto sa tie témy strácajú kade tade, a myslím, že by sa táto kategória zaplnila. Si zoberte, že len na jednu emisiu Hradčany máte celú kategóriu, tak prečo nie aj Slovensko?

Post tenebras spero lucem.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#2 - 7. 11. 2012, 17:47

suhlasim...len ze kolko ludi zbiera slov. stat???

Cosmae

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2012

#3 - 7. 11. 2012, 18:41

Nemyslím len Slov. štát, ale aj novodobé známky zo SR, veď hádam sa nájdu aj iní ľudia okrem nás, možno ich práve odradzuje absencia tejto kategórie. Je to smola, no u nás nemáme takéto odborné fóra a ak aj sú, tak prázdne. Tu v Čechách a na Morave existujú fóra o čomkoľvek, u nás sa takto ľudia nezdružujú, aby sa podelili o skúsenosti, preto sa mi aj toto fórum veľmi páči.

Cosmae

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2012

#4 - 7. 11. 2012, 18:46
suhlasim...len ze kolko ludi zbiera slov. stat???

Myslím, že aj češi a moraváci síce v menšej miere, ale predsa len zbierajú aj Slov. štát, veď sú to naše spoločné dejiny, to je ako keby mňa nezaujímal protektorát.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#5 - 7. 11. 2012, 19:00

Jo, základní sbírku Štátu mám tak nějak téměř prakticky kompletní.🙂

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#6 - 7. 11. 2012, 19:19

Asi zbytečné. Slovenský štát sbírá v ČR minimum lidí a je ho docela problém prodat i hluboko pod katalog a pokud se přece jen prodá, tak to bývá k obchodníkům na Slovensko. Co se týka SR, sbíralo ho tu zpočátku dost lidí z nostalgie, ale časem zájem upadal a dost velká většina to ukončovala nejpozději při přechodu na euro. Navíc pamatuji, že i před přechodem na euro byl problém prodat komplet sbírky SR za nominál, protože zájem nebyl a tak se většinou prodávalo pár lepších PL a zbytek se poslal často pod nominál na Slovensko k frankování. 😐

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Cosmae

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2012

#7 - 7. 11. 2012, 19:27
Jo, základní sbírku Štátu mám tak nějak téměř prakticky kompletní.🙂

Čo tým myslíš, že základnú, to znamená, že máš z každého typu známky jednu, bez ohľadu na zúbkovanie a priesvitky?

Cosmae

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2012

#8 - 7. 11. 2012, 19:29
Asi zbytečné. Slovenský štát sbírá v ČR minimum lidí a je ho docela problém prodat i hluboko pod katalog a pokud se přece jen prodá, tak to bývá k obchodníkům na Slovensko. Co se týka SR, sbíralo ho tu zpočátku dost lidí z nostalgie, ale časem zájem upadal a dost velká většina to ukončovala nejpozději při přechodu na euro. Navíc pamatuji, že i před přechodem na euro byl problém prodat komplet sbírky SR za nominál, protože zájem nebyl a tak se většinou prodávalo pár lepších PL a zbytek se poslal často pod nominál na Slovensko k frankování. 😐

Veď v poriadku, ak by tam nemal kto byť, bolo by to teda ozaj zbytočné.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#9 - 7. 11. 2012, 19:33

Dráčku nepletieš náhodou Slovenský štát (1939-1945) zo Slovenskom (1993-... ) ?

Ja som to aspoň tak pochopil, že ide o SŠ, a nie SR.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#10 - 7. 11. 2012, 19:33

Jednu včetně zoubkování, průsvitek (aspoň doufám!🙂 ) a rastrů lepu a u přetisku Slovenský štát 1939 mám i miniatury s kupónem.

... ale cosi mi ještě chybí. Pár kousků. A nevydané (a nezoubkované) tak nějak nemám, to je fakt. 😐

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.