Hlivu som pestoval, v teréne však našiel len raz. Celé to obrastené poleno som doviezol k svokrovcom na dvor, nič z toho nebolo...🙄
Mrte..🙂 Sivonky, uši, to ani neviem, čo to je. Uši mi už roky rokúce nerastú..🙂 Ja som takto neskoro na huby už nechodil, aj keď sa mi dalo. Pamätám si, že aj po mrazoch sa ešte dali nájsť jelienky. Poprehýbaná, tzv "divé" kuriatko a škridlicová. Toho som si našiel vždy dosť, lebo to nikto nebral..😋
Kedysi som jedol nakladané mrte v octovom náleve s tým, že majú takú "zemitú" chuť. Chutilo to ako hlina.
Doteraz si myslím, že to boli pavučinovce a nie pôvabnice. Ale prežil som. 😋
Myslel som si, že hory už spia. Aj ja už idem.
-s-

To moravak taky ne :-D
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Jak falesny skot? Vzdyt to byl JODA! 😆
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Stando, mrte nie sú pôvabnice - to bolo vyjadrenie množstva - ako hafo, kopa, pok.... a pod. Uši sú Judášove uši (uchovec bazový asi), možno to skôr poznáš z vietnamských reštík, v kung pao sú to také tmavé štráfy ako narezané duše od bicykla a sivonka - nemám tu atlas, ale je to myslím nejaká čírovnica/čírovka. Hríbov poznám hodne ale u veľa z nich poznám iba miestne názvy, alebo ani to nie, ale podstatné je že viem, ktoré idú do hrnca a ktoré nie 😃

To se hochu mýlíš. Morava tu je od nepaměti a lidé na ní jsou Moravané kdežto Palestinci jsou uměle vymyšlení v rámci ideologického boje proti Israeli. Ve skutečnosti jsou to jen arabové zatoulaní z okolních zemí.
PS
Já nejsem moravák 😉

Ba naopak, ty jsi tu pomyleny. At je tady morava treba od pocatku veku, zadny narod to neni. Zadnej glejt na to nema. Je to dost podobny te palestine. https://cs.wikipedia.org/wiki/Palestina
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.