Ale aj oberanie rojov zo stromov vie byť vraj celkom divadlo...pár minút po tejto fotke som visel za jednu ruku a nakoniec sa strtkal na zem jak hnilá hruška, ale to už chlapec nefotil, lebo dostal dostal záchvat smiechu, doteraz na to spomína...asi takto...😃
https://www.youtube.com/watch?v=2YxBLOxKK08
Obrázky:

Včely pri rojení len nasledujú feromóny matky, o nič iné sa nestarajú. Navyše si z úľa vtedy berú (cucnú) zásoby medu na pár dní, a to ich tiež vlastne ukľudňuje.
Napádajú len stážkyne, ktoré hliadkujú okolo úľa, lietavky si robia svoju robotu - nosia med, trúdy žihadlo nemajú, matka ho má len na súboj s inou matkou. Jediné, čo som musel vyriešiť, bolo naučiť ich, aby pili vodu čo najviac z mojich napájadiel.
Mám len jedného suseda a toho som sa pýtal, či mu nebudú vadiť. Mám ich až vzadu za jeho pozemkom a okolo domca mám zábrany, ktoré včely hneď po vyletení z úľa dvihnú do 3-4 metrovej výšky. Sused je navyše rád, lebo po každom vytáčaní dostane nejakú vzorku pravého medu. To čo sa predáva v obchodoch má od pravého medu ďaleko.
Je to naopak, susedia z ulice sú mi vďačný, lebo na úrodu ovocia má ďaleko najväčší vplyv práve kvalitné opelenie.
Obrázky:

ferovyobchodnik@seznam.cz

:D Už se perou 😁

Par rokov naspat som bol u znameho na prasniku, nahodou, doniesol som munejake majovicky, co som nazbieral tam, vytahel flasku, to je take typicke na prasnik😁 a mdzicasom si nad nas na strom sadol jeho roj - najprv to boli vcelicky moje 😁, ale ked sme sa blizili ku koncu litrovky, zrazu sa z nich vykluli kurvy jedny... Potom isol do sopy, doniesol nejaky mech a striasol ich donho, zaujimavy zazitek. Teraz je zatvoreny v nejakom ustave na alzhaimera a ked som ho stretol asi pred 3. Rokmi, nepoznal ma, tak osudy su rozne
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.