Zaregistrován
20. 7. 2019
nevím, kam by se tento dotaz hodil, tak to zkusím tady - dnes mi opět přišla zásilka od našich západních sousedů, která byla označena nálepkou a uvnitř vše rozbaleno a nově přelepeno páskou české pošty... pochopil bych třeba čínskou zásilku, ale německou? to jsem zaspal nějakou změnu, nebo jaký to má u této zásilky smysl?
Obrázky:
Zaregistrován
8. 7. 2014
Odpověď pro arc. Pro účely zjištění, jestli v zásilce není něco k proclení. Kolega si vydražil známku na aukci v Anglii a musel zaplatit docela vysoké clo. Po nějaké době si koupil další položku v Německu a raději si pro ni zajel osobně.
Zaregistrován
20. 7. 2019
z Anglie po brexitu to beru jako samozřejmost, ale z Německa? clo se snad v rámci EU nevybírá (i když těch 5 % jenom z ceny zboží je v pohodě, horší je dph ze všeho)...
Zaregistrován
23. 2. 2009
No clo na známky z Anglie asi těžko, sazba cla pro sběratelské předměty je 0 %. Jediné se platí DPH a to plných 21 % a pokud si to nevyřídí člověk sám, tak i práci pošty.
Z Německa by nemělo hrozit ani jedno, pokud se jedná o standardní prodej. Výjimkou je prodej z dovozu mimo EU, tak se nějaký poplatek platit může.
Zaregistrován
11. 10. 2015
Před rokem mi otevřeli a zkontrolovali zásilku z Německa, nic jsem nedoplácel, důvod neuvedli.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Mi také už dvakrát kontrolovali zásilku z Nizozemí, asi hledali drogy.
Zaregistrován
20. 7. 2019
ok, děkuji všem, je to asi "normální", i když z toho moc nadšen nejsem, naštěstí (zatím 2x z Německa) nic nepoškodili
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ladislav Angyal - Pošta
https://www.youtube.com/watch?v=AAQwYsS5CJE&ab_channel=LaciAngyalofficial
Uznávám, není to úplně TOP.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Group Captain S.A. Campbell (centre) officially opening the first Australian Post Office to be set up in Antarctica. Assistant is L. Macey, Coogee, New South Wales, Chief Radio Operator at Heard Island.
A jedna pěkná poštovní schránka, která teda nekvete modře (natož oranžově), ale nachází se na ostrově Arran (v rozeklaném pobřeží Skotska, na západ od Glasgowa).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.