Zaregistrován
5. 8. 2012
to tenzor-děkuji Ti za názor.
Já jsem nějaké oboly zakoupil na Aukru i zde na Sběrateli.
Ptám se na prodej proto,že mám z dřívější doby zlatý suberát 1/8 statéru,který jsem vyčenžoval s výkupníkem se zlatem .
Jelikož jsem nucen pustit něco z mojí sbírky,budu pouštět to co sbírám nejméně.
Přikládám fotky-za kvalitu se omlouvám🙄
Tímto žádám o přibližné ocenění.
Děkuji Všem Petr
Obrázky:
pe.kusak@seznam.cz
Zaregistrován
5. 8. 2012
nejsem si jistý,zda jde o suberát,či originál 1/8 statéru.
pe.kusak@seznam.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak tomu teď nerozumím. Vyměnil jste jej jako minci ze zlata, nebo jako minci pozlacenou (respektive plátovanou zlatem)? Suberáty mají měděné jádro, zlato je jen na povrchu. Suberátní ražby- konkrétně tento typ je sběratelsky zajímavý, ceny se pohybují dle momentální nabídky a poptávky, což je obrovské rozmezí. Viděla jsem ji za tisícovku, ale také za sedm, což byl naprostý extrém. Takže cenu by určil trh, nejlépe na nějaké aukci.
Zaregistrován
5. 8. 2012
to korunka-omlouvám se,špatně jsem si ji určil podle knížky -Keltské,římské a raně byzantské mince od Jiřího Militkého-Lenky Vacinové.
Minci jsem vyměnil údajně za zlatou,tak doufám že je 🙄
Váhu se pokusím zjistit a průměr mince je 9 mm.
Ve zlatnictví by mi určili zlato ,aniž by ji poškodili ?
Děkuji Všem za pomoc :-)
Petr
pe.kusak@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
no pokud to budou delat po staru s buliznikem, tak ji poskodi zcela jiste a nedozvite se stejne nic. pokud vam ji zmeri pomoci RFA, tak ji sice neposkodi, ale ziskate opet jen informaci o slozeni povrchu (takze tim byste suberat neodhalil). osobne smysl a cil vaseho snazeni o ujisteni se, zda je mince zlata, ani trochu nechapu - pokud jste chtel zlatou minci, mel jste si koupit France Josefa a nebyt na pochybach. zde by mne spise zajimala pravost razby, nez to, jak moc je zlata 🙄 🙄 🙄
jinak pro slozeni (ryzost) razby by zde nejlepe poslouzila kombinace EDS/RFA a hydrostatiky. ale ani v tomto pripade nejspis zcela presne slozeni nezjistite. a je zde opet otazka - co tim ziskate?
Zaregistrován
21. 11. 2011
Do zlatnictvi nema vubec cenu s tim jit, protoze ti by stejne zjistili jen zlato na povrchu a tobe jde o to, co je pod nim. To radsi udelej poradne fotky a zjisti vahu. Podle aukci, co jsem koukal, tak pokud to bude original, tak cena 4-6 tisic. Pokud to bude suberat, tak cenu bych typoval 1000-2500. Videl jsem i vetsi ceny za suberaty muslovite rady, ale to byly suberaty vzacnych variant s ruznymi teckami i jine provedeni paprsku.
Zaregistrován
25. 7. 2013
Dostalo sa mi do ucha, že na niektorých minciach bol vyobrazovaný aj keltský boh Cernunnos, no nevidel som nič, čo by toto tvrdenie podporovalo, momentálne som k tomu skôr skeptický.
Keďže nie som vševedko, tak píšem sem, či o tom niekto nevie niečo viac.
Zaregistrován
19. 10. 2011
Mida: je to ona ?
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Pokud byla koupena za zlatou, pak to suberát nejspíš nebude. Odlupující zlato a měděné jádro by bylo jinak vidět, nebo alespoň ve většině případů tomu tak je, protože měď uložená v zemi koroduje a koroze se dostává přes vrstvičku zlata napovrch. Pokud mince vypadá homogeně, pak může být originál.
Je to zajímavější typ, i v případě originálu těžko odhadnout cenu. Pohybují se opět ve velkém rozmezí.
Zaregistrován
15. 7. 2007
pokud je u platovanych minci poskozen povrch, koroze menehodnotneho jadra probiha, jinak ale ne. platovanou minci od "prave" odlisi v podstate z bezne dostupnych metod JEDINE hydrostatika - v pripade minci, kde hmotnosti kolisaji. to prave davam do uvozovek proto, ze ta platovana muze byt ze stejnych raznic, jako ta prava - tj. pochazi ze stejne "dilny"
pokud od dane razby existuje doklad o existenci razeb suberatnich, majicich stejny obraz, jako "prave", je na miste nehyrit optimismem.
btw. pokud vim, soucasni zlatnici zkousku hydrostatikou bezne neprovadeji. spokoji se s hodnocenim pomoci zkousky crtem nebo s primitivni RFA. takze kvalitni padelek, u nehoz predem neznaji hmotnost, proste nemusi odhalit.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.