Zaregistrován
20. 6. 2012
Nemá niekto náhodou v prebytku keltskú mincu zo Slovenska aj s lokalitou? Ďakujem. opalhunter@centrum.sk
Zaregistrován
15. 7. 2007
no nevim, zda to maji byt argumenty nebo spis zbozne prani, ale ja v ruce dukazy nemam, tudiz svoji hypotezu do krve obhajovat nebudu (dve suberatni zlate mince mam, jsou olamane, ale zlato z nich ani nahodou nepada). mne jsi urcite nepresvedcila. jen podotknu, ze obcas stoji za to zvazovat vice moznosti a nepodcenovat vynalezavost starych mistru. casu meli dost, mozna nemeli perfektni materialove znalosti, ale zase meli cenne, generace dedene zkusenosti. to "propnuti"materialu by vubec nemuselo nastat pri razbe na nahraty strizek. a rovnez "prilnuti" zlata k podkladu je otazka technologie...
tvoje mincicka se mi libi, da se takova sehnat nejak "levne"?
Zaregistrován
28. 6. 2008
No, levně nevím (co je levně), ale mám dvě. Ta první je horší, ale když jsem teď sehnala lepší, mohu tu první obětovat. Když máš štěstí, dají se koupit kolem 7-8 set, ale i dráže. Ta první byla koupena za 7set, takže mohu vyměnit za minci v té hodnotě, pokud by se ti líbila. Dám sem fotku.
K tomu plátování- když v tom je právě ten problém- oni moc zkušeností neměli, protože s tímto v podstatě začínali, i když vše je relativní. Ta pravděpodobnost, že by byla ta vrstvička zlata tak bez kazu, že by se na ni nenalezla ani mikroskulinka, kterou by se dostala k měděnému jádru vlhkost, si myslím že je tak malá... určitě nechci nikoho přesvědčovat, toto je jen můj názor, kterému prostě věřím.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Zde je. Přiznám se, že jsem neměla v plánu ji prodávat, ale pokud budu vědět, že je v dobrých rukách sběratele a tedy skončí ve sbírce, pak ti ji ráda nabídnu.
Mám u ní ale poznámku 800,- , koupena v roce 2010, takže by musela být výměna za jakoukoliv minci v této cenové relaci. Ale chápu, že je horší, takže se nic v případě nezájmu neděje, zůstane s bratříčkem ve sbírce.
PS: váha cca 1,6g (ta nahoře 2g, tato je na menším střížku, u keltů nic neobvyklého)
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
neboooj, ja ti ji necham, nechci si ji usurpovat. spis mi slo o to, ze do keltu nedelam, coz neznamena, ze bych nejakou ukazkou casem nepohrdl. a z toho duvodu jsem se ptal, kolik si clovek tak musi nasetrit. kdybych na neco narazil, zneuziju Te k posouzeni🙂
Zaregistrován
28. 7. 2013
Zdravím všechny, co to je vlastně za minci?
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Oliver- tak to jo 😉
LOLO- jaká je váha a rozměr? (průměr)
Zaregistrován
28. 7. 2013
Ahoj, no váhu nevím. Ale průměr je 1,7 cm - ten delší. Jo a když ji někdo chcete - rád se ji zbavím, mě štestí nenosí...
Zaregistrován
11. 5. 2013
A aká by bola cena keď je k predaju
Zaregistrován
28. 7. 2013
Ja nevím, popravdě nerozumím se numizmatice... Ale co to je vlastne za minci? Vím že to je Kelt... Kolik to může stát?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.