Zaregistrován
19. 4. 2014
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=674&lot=59
pzberatel tak ja si myslim ze je to tento typ ,len s tym rozdielom ze ten od tomaassa je urcite krajsi .
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
30. 9. 2010
m1234 napsal/a:
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=674&lot=59
pzberatel tak ja si myslim ze je to tento typ ,len s tym rozdielom ze ten od tomaassa je urcite krajsi .
ano, ten link je z poslednej aukcie u Raucha.
dosiahnuta cena ale nezodpoveda pocetnosti vyskytu. a v tomto stave uz vobec ne. je to skoro srot.
zas to drazil nejaky neinformovany rakusky dochodca, fanda na bojske razby.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
tocomabyt asi mas pravdu vydrazene cena sa mi nemusi vzdy pacit ale nejake voditko to predsa len je.tomaass chcel nejake info k minci tak s tej ceny moze mat trocha radost.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
21. 2. 2012
No ja by som toto ako šrot asi nenazval.
Zaregistrován
26. 6. 2011
m1234 - ta minca na nete je zaradena v kategorii pod Nonnosom, ale je jasne, ze to Nonnos nie je. Podobne ani ziadna z patnastich minci pred nou a siedmych po nej. A podobne ani prva minca v kategorii pod Incerti c. 67 nie su ziadny Incerti, c. 68 je typ Hrabusice a tak podobne aj dalej. Nema ani zmysel to dalej komentovat. Tie mince su len zaskatulkovane do nejakych kategorii aby boli niekde zaradene.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Nevim, jak je to v danem pripade, v keltskych mincich se nevyznam, ale Incerti se nevylucuje s tim, ze je typ nejak pojmenovany, znamena to, jak nazev napovida, ze typ nelze bezpecne priradit nejakemu kmenu, statu, mestu (mysleno to kde se to razilo, ne to, u ktereho se to naslo😉 ) nebo panovnikovi. Bud se to nevi vubec nebo sice prevazuje nejaky nazor, ale ne u vsech odborniku. U reckych minci je to pripad napriklad nekterych minci Halikarnassu nebo Mylasy.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Pzberatel ja som na tomto fore vdacny za kazdy nazor .Keltske mince nie su tak zaskatulkovane ako kremnicke toliare kde je ovela viac veci jasne zdokumentovanych.Inak to vidi ´Kostial inak Dembski inak Ota.Keltske mince sa vyskutuju od spanielska az po slovensko nepreberne mnozstvo variant ,imitacii atd .To nejde povedat troma vetami.Ale ak chces skrtame Nonnos a vsetko ostatne do puntiku plati.Sam mam vela Keltskych minci len neviem ci vas to neotravuje ked to sem dam a potom niekto streli ze je to srot...
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
21. 2. 2012
Určite neotravuje. Keltské mince sú nádherné. Ak sa máš čím pochváliť, určite hovorím za viacerých, aby si sa pochválil a mince ukázal. Radi sa pozrieme a potešíme oko i ducha.
Zaregistrován
20. 12. 2012
m1234 neváhej a ukaž co máš. 😁
Zaregistrován
26. 6. 2011
Pokial ide o to oznacenie Incerti, prave pri type Hrabusice ma to zarazilo, lebo tento typ je podla mna notoricky znamy a do tejto kategorie by som ho proste nezaradil. Je v muzeu, clankoch a sem tam aj na aukciach, tak nerozumiem preco je unbekannt. Na ziadnom inom mieste ako v Hrabusiciach sa zatial nenasiel pokial viem (nemusim vediet vsetko) a Kolnikova ho ma tiez spracovany (v 17. Slov. numizmatike - Keltske mince zo severneho Slovenska). Ale hlavna pointa, co som chcel povedat je, ze sa netreba vzdy spoliehat na oznacenie na internete ani v katalogoch.
Inak tie mincicky su velmi pekne.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.