Zaregistrován
20. 12. 2012
Díky za radu. Už jsem požádal o názor dalšího soustružníka. Zatím žádná odezva, takže je to na mně. Nevím,jakou máš praxi na soustruhu. Su původně soustružník. Rádloval jsem , při letmém upnutí jsem taky soustružil. Při rádlování je potřeba velkého přítlaku,aby se kolečko vůbec zakouslo do materiálu. To znamená, že musí být obrobek bezpečně upnutý. Určitě to nelze při letmém upnutí bez opěrných rolen v pevné lunetě. A podepření otočným hrotem přes podložku. Něco jiného je schéma na papíru a něco jiného je to potom provést v reálu. Nevěřím, že to lze nalepením .
Živě si vzpomínám,jaký je to hukot při tom rádlování. To není odvalování v rámci evolventy,nebo cykloidy, jako u ozubeného soukolí. Navíc,tyto mince jsou narádlovány tak, že je vyhrnutý materiál asymetricky do leva. To znamená, že síla při rádlování působila zprava,což nedává smysl,při uvažovaném způsobu ve směru kolmém na osu.
Jedinou možnost rádlování( ne na těchto) mincí na soustruhu připouštím, pokud rádlovací kolečko by bylo hnané coby pastorek a dvě opěrné rolny na pevné lunetě.Dále neutrál,nebo volnoběh(převodovka,Nortonka vypnuta). Podepření ot. hrotem přes podložku.Díky za pozornost, snad jsem na něco nezapomněl. Případně doplním.
Děkuji za pozornost.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.