Zaregistrován
19. 4. 2014
Dakujem.Podla odkazu z tohoto linku som cakal podrobne spracovanie tejto temy,aj tak dakujem a budem hladat dalej. http://www.postoveznamky.sk/osobnosti_Weinert_Viktor.php
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
17. 11. 2006
Mnohem podrobněji je letecká pošta zpracovaná ve Ferchenbauerovi, např. v příručce z roku 2000 je toto období (přetisky FLUGPOST) na 12 stranách.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Ano to viem len to ma uz prevzate zo starsich publikacii najma od Kohla a ja som chcel tie povodne.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
27. 2. 2011
Pár zajímavých speciálů k určování padělků.
Obrázky:
Zaregistrován
8. 2. 2009
Pouze obrázková příloha, ale potěšila.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 5. 2011
Protoze jsem pacient a sbiram vse co se tyce Nemecka, takze jsem si nedavno udelal radost timhle (neni to sice zadna historicka literatura, ale kazdopadne je prinosna):
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2010
Mnoho z Vás ji zná, já jsem si ji pořídil teď a nemůžu se odtrhnout:
"E. Hirsch - O filatelii a filatelistech (1928 ) "
(pozor, neplést s knihou F. Šrámka "Filatelisté a filatelie")
Až jsem se musel bavit, jak zde v diskuzích nad něčím sáhodlouze bádáme a handrkujeme se (v dobrém) a zde jsou odpovědi na tolik otázek, přitom podány až s čapkovským talentem - a i po téměř sto letech tak aktuálně. Na každé straně se najde myšlenka, která by se dala tesat... třeba ondy naše diskuze s Evropou o námětové filatelii... co třeba toto:
" K filatelii musíte přistupovati, i když jste věkem zralí, s dětskou prostotou a ne s myšlenkami bursovního sensála; filatelie je pestrý život, pestrá louka a ne kožená věda nebo přitřižený francouzský park. Sbírejte všecko, neboť jen tak pochopíte mnohé. Doufejte, že přijdete jednou na starou korespondenci, povalující se někde na zaprášené půdě, která vás rázem vyšine z filatelistické chaloupky do filatelistického paláce."
Nebo rada pro začátečníka, srovnávajícího jej trefně s cestovatelem:
"Jste-li jen poněkud rozumní, spočtete si před nastoupením zábavní cesty, kolik času a peněz na ni můžete či chcete obětovat, pak se zahloubáte do prospektů, map a jízdních řádů. Když se konečně rozhodnete pro nějaké obzvláště lákavé místo, prostudujete pilně vhodného průvodce, opatříte si cestovní výzbroj a pídíte se po všech, kdož by vám dali nějakou radu na cestu v neznámé kraje. Teprve potom jedete.
Při cestování je tenhle pořad již jaksi ustálený, ve filatelii však jste často svědky toho, že si mnozí začátečníci kupují nejprve jízdenku a teprve ve vlaku začnou uvažovat o tom, zda vystačí s penězi"
Ale abych jen nepochleboval, i zde se najdou názory, které již čas označil etiketou "liché":
"Poslední módou je sbírání archových rohů, na nichž se nacházejí různá označení, charakterisující rozličnost desek. Protože však z jednoho archu může býti uspokojen toliko jediný sběratel, nevěříme ve větší rozšíření a trvalost tohoto směru a tím také ne v jeho filatelistickou budoucnost; snad se vytvoří 3-4 úplné sbírky, filatelie však nezkvétá výjimkami, nýbrž pravidlem."
Ale jinak tato kniha - nejen pro začátečníka povinná!🙂
Zaregistrován
7. 6. 2010
no vidis a ja som to necital...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
7. 6. 2011
kdy nam ji pujcis?🙄
Zaregistrován
8. 2. 2009
Už dlouho jsem nic nepřidal, tak to napravuji -
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.