Zaregistrován
3. 7. 2015
Tato znacka se vyskytuje na dukatech ale Pohl ji Bernardimu nepripisuje.
Ostatně soudím že EU musí být zničena.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak som predsa pozrel do Pohla (namiesto vypisovania litánií som mohol aj skôr, že? 🙂 ) Tento variant na denároch je publikovaný ako 79-4 e) a je priradený Bernardimu. Pozrel som aj do Pohlových dukátov a máš pravdu, pri Ľudovítovi nemá pri FB uvedeného žiadneho komorského grófa, ale u Žigmunda tam je Bernardi.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Keďže to tu trocha ožilo, tak pridám nedávny prírastok...svätoladislavský denár z Veľkej Bane...okrem značky je hviezdička aj namiesto ľalie na štítom 😉
Obrázky:
Zaregistrován
10. 1. 2013
Sigur,podarená minca.
Zaregistrován
21. 1. 2015
Pekný. Zaujímavá varianta a zriedkavá. Pozrel som si to u Pohla. A ten uvádza ako nagybanyu 6 cípu hviezdu v poli pri Sv. Ladislavovi, alebo variantu 5-cípa hviezda nad štítom a v poli nič. Neviem či tá symbolika 5 - ž cípej hviezdy má nejaký význam, ale 5 cípe hviezdy sa vyskytujú aj v kombinovaných značkách Budy a Pécsu. tak len také zamyslenie do pléna ...
sigur napsal/a:
Keďže to tu trocha ožilo, tak pridám nedávny prírastok...svätoladislavský denár z Veľkej Bane...okrem značky je hviezdička aj namiesto ľalie na štítom 😉
Obrázky:
Zaregistrován
21. 1. 2015
5 až 6 cípej som chcel napísať, no skočilo tam ž
Zaregistrován
6. 2. 2018
Zdravím vospolok, mám už dlhšiu dobu v zbierke tento denár Ludovíta I. resp. jediná minca od tohto panovníka, ktorú mám. Viete k nej povedať niečo viac, príde mi, že nie sú až také často videné, prípadne aj oceniť? Ďakujem
Obrázky:
Zbieram denáre Ferdinanda I. z mincovní z územia Slovenska (rád odkúpim :)
Zaregistrován
24. 3. 2010
Svätoladislavský denár, Pohl 79-1. Bez značky je pomerne vzácny (výskytom), celkovo pekná minca s kompletným strížkom, opismi aj mincovým obrazom. Vlastne som videl zatiaľ len jeden...v mojom albume 😉
Cenu si trúfnem odhadnúť tak do 40 eur.
Zaregistrován
21. 1. 2015
Pekne dorazený kúsok. Ak by si ho predával, mal by som záujem :-)
Zaregistrován
6. 2. 2018
Ďakujem za odpoveď...Aj som si myslel že nebude celkom vídaný bez tej mincovne. Inak ano minca je takto pekná aj s patinou :-)
Zbieram denáre Ferdinanda I. z mincovní z územia Slovenska (rád odkúpim :)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.