Zaregistrován
20. 12. 2012
Přidám předpokládám dobové falzum.Je tak? Díky za názor.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
asi ano, ale foto by nemohlo byt kraper vetsi? to je jako by to fotil greggy na svem pestnim klinu (sorry greggy 😈 )
Zaregistrován
24. 3. 2010
Nemusí to byť dobový fake. Moneta nova obsahovali len 25% striebra, takže medenka sa mohla vytvoriť aj na pravej minci.
Zaregistrován
15. 7. 2007
to ano, ja jsem usuzoval z draperie, ktera mi prijde celkem hruba - i kdyz ten starsi typ co mam to ma podobne, takze kdo vi, nakonec to muze byt ok. chtelo by to lepsi detail, jak stit, tak madonu.
Zaregistrován
20. 12. 2012
To byly fotky prodejce,teď moje.Váha: 0,39 0,56 0,52 g.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 4. 2007
Neviem sa vyjadriť či sa jedná o falzum alebo nie, ročník tam vidím 1524, štít sa mi zdá ok.
Zaregistrován
15. 7. 2007
jak psal sigur, tyto mince obsahovaly pomerne malo stribra. je otazka, zda byly nebo nebyly beleny. to je celkem dulezita otazka, ktera pomuze k posouzeni te "zelene mince". obvykle se takto nekvalitni mince uz nebelily kvuli vyznamne ztrate materialu (vysledkem beleni by bylo, ze by se proste rozpadly) - to je pripad onech znamych cernych penez (byt nemusi tyto cerne penize cerne vypadat, viz priklad nize - prvni obrazek)
vlivem technologie beleni se z mince mohou po naruseni vnitrni vrstvy korozi odlupovat tenoucke platecky stribra. zname to z grosu i denaru, ukazka je na druhem obrazku. takova mince falza nejsou.
mince, ktera nebyla belena a neni falzem nemuze takove delaminovani materialu vykazovat. a pokud jej vykazuje, znamena to, ze je falzem.
"zelena mince" delaminaci vykazuje (viz sipky na tretim obrazku). pokud byla belena, nemusi to nic znamenat, pokud belena nebyla, je to podivne a ukazuje to velmi pravdepodobne na falzum (bez naroku na to, abych konstatoval, kde toto falzum vzniklo)
celkove materialove pri jejim prohlizeni (chtelo by to jeste lepsi detaily) se mi nezda uplne v poradku
Obrázky:
Zaregistrován
20. 12. 2012
Snad takhle.Líp to asi nedokážu.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
no tak to opravdu neee, toto je bezpredmetne. zkuste, zda vam pri boji s PC nepomuze toto:
Zaregistrován
20. 12. 2012
Díky za radu.Je to lepší?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.