Zaregistrován
1. 8. 2010
tak pri hľadaní značky NA som narazil na túto peknú zažbu s obrátenou dvojkou v letopočte. Aukcia Rauch.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ak sa smiem spytat za kolko isla? A hlavne dopatral si sa k niecomu pri hladani N-A.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Prepacte ze tak pretlacam tento svoj prispevok, ale je to jeden z mojich najzaujimavejsich denarov tak mi to neda🙂, zaujima ma co o nom viete vy. A aby ste nepovedali ze sa len pytal a nic vam neukazem tak sem pridavam aj dvoch ludovitov II z Visegradu AV aj menej caste LV.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Vsetko je to rok 1526
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Stredo, čo viac by si sa o nej chcel dozvedieť, veď všetko podstatné si už zistil. Ak ťa zaujíma vzácnosť výskytu, tak áno, vyskytuje sa menej ako napr. C-ľalia, ale viacej ako napr. M-M.
Bohužiaľ stav je biedny, pretože hlavné prvky mincového obrazu na averze aj reverze sú veľmi slabé, hlavne madona.
Mne osobne prídu napríklad košické značky a varianty opisov zaujímavejšie.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Tak zaujímalo ma či si ju už videl, ja nie. S M-M z mukačeva som sa už streto žial nekúpil lebo som bol ešte úplná lama, s týmto nie a nenašiel som ju v žiadnej ukončenej aukcii takže aj toto čo si mi napísal ohladne vyskytu bolo pre mna cenne. Dakujem ak by si nasiel akykolvek link na podobny denar budem ti vdacny.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vo veľkých aukciách sa nepredáva, lebo je to v podstate bežná minca, aj keď vzácnejšia (výskytom) značka.
Btw. pokiaľ viem, tak mincovňu Mukačevo zriadil až Rákoczi o 200 rokov neskôr a to tak, že sem presťahoval mincovňu z Veľkej Bane.
M-M je značka rumunskej Baia Sprie (Felsőbánya), latinsky Mons Medius.
Tu je môj denár (mal som ešte jeden)...
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dakujem za fotku aj upresnenie v januari roku 2011 som ju riesil na fore prispevky 483 a 484
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/uhorske-mince-grosoveho-obdobia-5637x20
Aspon sme to tu uviedli na spravnu mieru🙂
Zaregistrován
11. 3. 2009
Stredo, musím se Ti omluvit.
To tvrzení, že denár 1508-1510 s M-M je Mukačevo jsem sem napsal já.
Četl jsem to tehdy někde na netu v nějakém článku o historii Zakarpatí a nenapadlo mne to ověřovat i v numismatické literatuře. Promiň.
Ale určité pochybnosti, zda to Mukačevo není, asi občas zaznívají - viz např. zde (heslo Munkács).
V Mukačevu se ovšem razilo již před Rákoczim. Šlo o ražbu Gabora Bethlena v r. 1624 - uvádí to např. Huszár zde.
Jeden groš po smrti, ale z r. 1624 s M-M jsem sem již dával https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/sedmohradske-kniezata-transylvania-_post_-265167#post265167
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ander nemas sa za co omluvat, aj vdaka podobnej diskusii aka sa tu obcas objavi viem o minciach to co viem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.