Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
10. 2. 2006
To by mne zajímalo v jakém rozlišení pracuje stamp identifier, který ji určil na 87 procent jako pravou.
I při rozlišení 300 DPI je proti pravé známce tolik rozdílů, že by ji tento stamp identifier měl identifikovat jako 100% padělek na základě řady neshod. Základní neshoda je šrafování, které je na originálu i svislé (tady úplně chybí), velký rozdíl je v levém horním ornamentu, ve slově POSTAGE jsou rozdílná písmena PO, ve slově MAURITIUS rozdíly v písmenech M, druhé U, ve slovech TWO PENCE velký rozdíl u písmene W, dále P, N, E a řada rozdílů je i ve šrafování tvářře královny Viktorie.
Jinak, známky Mauritius POST PAID i Lapiroty určil Ikanek perfektně, známky jsou ve slušné kvalitě až na první, která má horší střih. V každém případě jde o raritní známky.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Pokud bych se pokusil odhadnout tržní ceny jednotlivých známek na našem trhu, napsal bych to asi takto:
- Červený 1 penny PP worn - 3-5.000,-Kč
- Červený 1 penny PP latest - 5-8.000,-Kč
- Modrý 2 pence PP latest - 10-15.000,-Kč
- Lapirot s raz. 21 (early-intermediate) - 10-15.000,-Kč
- Lapirot worn - 5-8.000,-Kč
Samozřejmě se ceny mohou hodně lišit, já jsem zažil i takové extrémy, když jsem dával dohromady rekonstrukci T.D. MAURITIUS 2 pence PP, kdy jsem v téměř stejné kvalitě "intermediate" sehnal ZP1 za 4.600,-Kč, ZP 3 za 6.500,-Kč, ale za ZP 5 jsem zaplatil 68.000,-Kč.
Zaregistrován
21. 1. 2010
Moc děkuji za rozbor - přesně toto jsem potřeboval vědět - rád bych tyto známky nabídl, ale nevěděl jsem jak jsou na tom.
Jinak Mauritius mám ještě zastoupen poměrně hojně do roku 1935 - včetně Britannia, Queen Victoria, King Edward VII, King George V - pokud by někdo potřeboval doplnit.
Jaromírovi ještě jednou velký dík - Pass
Zaregistrován
10. 2. 2006
Uvedené známky bych doporučil nabídnout do aukce např. Burda, Flaška, Jakubík.
Co se týče poštovních známek Mauritia, sbírám pouze známky s královnou Viktorií a vydání Britannia. Všechny vydané známky již mám ve svojí sbírce, ale můžete mi napsat na email: Jaromir.Petrik@seznam.cz , pokud na některých známkách máte zajímavá razítka.
Zaregistrován
22. 11. 2019
toto je nějaký reprint?
Obrázky:
Zaregistrován
22. 11. 2019
děkuji
Zaregistrován
10. 2. 2006
Zde je o tomto vydání článek: https://www.infofila.cz/mauritius-sherwinovo-vydani-1859-r-2-c-6270
Zaregistrován
21. 8. 2024
Jsem absolutní amatér. Jen díky článkům pana Jaromíra Petříka, jsem vzplanul touhou vlastnit ikonickou známku (alespoň tu nejlevnější) - viz. obrázek. V článku - Mauritius - nejpopulárnější, ale přitom neprobádaná známková země I, jsem četl, že se celkem dochovalo Post Paid kolem 3 tisíc kusů -
- Earliest – nejranější období – nejkvalitnější tisk, dochovány desítky kusů
- Early – rané období – kvalitní tisk, dochovány desítky kusů
- Intermediate – střední období –středně kvalitní tisk– dochovány stovky kusů
- Worn – špatný opotřebovaný tisk – dochováno do1000 kusů
- Latest – poslední, téměř nečitelný tisk – dochováno cca 1000 kusů
Jedná se o všechny dochované kusy? Ražené i neražené? Děkuji za případné odpovědi.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 2. 2006
Těch 3.000 dochovaných známek Mauritius Post Paid je hrubý odhad jednak podle určitých statistik na základě počtu vytištěných známek (přesné počty jsou bohužel až od roku 1853) a též podle nabídek na světových aukcích. Jde o odhad všech dochovaných známek nepoužitých i razítkovaných všech 5 kvalit tisku (earliest, early, intermediate, worn, latest). Dochovalo se více použitých (razítkovaných) známek než nepoužitých, odhaduji v poměru 4:1. Nejvzácnější jsou známky v kvalitě "earliest", kterých se od každého z nominálů 1 a pence dochovalo několik desítek a to nepoužítých i razítkovaných dohromady. Například chybotisků 2 pence PENOE se v nepoužitém stavu v kvalitě "earliest" dochovaly pouze 3 kusy a v minulosti se ve stejné aukci tento uvedený chybotisk MAURITIUS POST PAID již 3x vydražil za vyšší cenu než slavný modrý Mauritius POST OFFICE, kterých se dochovalo 8 kusů.
Jinak, známka na obrázku je 1 penny červená v kvalitě tisku v rozmezí "Worn-Latest". Všechny nápisy jsou čitelné, je zachovaný i obrys hlavy a je znatelné i šikmé šrafování, takže bych ji zařadil spíše do kvality tisku "worn." Jde o pěkný čistý exemplář se slušným střihem a razítkem INLAND, takže tato známka byla použita na dopisu na ostrově Mauritius.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.