Moderátoři: smith, Koniáš

mitom07

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2014

#51 - 30. 7. 2015, 00:48
Proč by neprodali, já koupil bez problému, spíš je problém, že to není "běžná houska na krámě"- ano, mám toho na sto let...

To, se divím,dusičná je obrovský činidlo a do záchodu to vylít asi nesmíš!!! To je ten problém, musíš to neutralizovat a to ti prodali i bez toho?aby tě poučily? jak to neutralizovat? Já si myslím, že toto sranda není!!! opravdu když se to naředí tak je toho spousta, na těch sto let a více👿

mitom07

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2014

#52 - 30. 7. 2015, 01:50

AKCE ODRANEC. Mitom07 meteorites, a meteoritesworld.com . Dostali jsme se k docela k podstatným informacím o tomto meteoritu, proto by jsme chtěli, tento meteorit najít, ŽÁDÁME VÁS VŠECHNY CO METEORITY SBÍRÁTE O POMOC!!! Co můžete nabídnout??? zasílejte na adresu: meteoritesworld@gmail.com

karelpa

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2014

#53 - 30. 7. 2015, 04:36

mitom07 napsal/a:

Tebe nenapadlo že můžeš vyletět s celým barákem do luftu???? Víš co je to za sviňu ta kyselina ??? Že se ti náhodou může vylít, na povrch který třeba nereaguje ale když se tím povrchem propije a dostane se na nějaký reaktivní povrch, tak je těžce třaskavá.

je dobré vždy varovat před možnými riziky ale nerozumím, proč z toho děláš takovou vědu. Při průměrné úrovni vzdělání a zachování základních zásad práce s chemikáliemi, není důvod k obavám. Připravím si vždy jen potřebné množství a s tím souhlasím, že potřeba je opravdu málo.

karelpa

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2014

#54 - 30. 7. 2015, 05:00

mitom07 napsal/a:

Řeknu ti jedno, kup Normanal, je to na litr ředění, a víš že máš 5% nital když to zředíš lihem, nebo destilkou pořád máš kolem 5%. Koupit litr kyseliny dusičné 65% je velký břímě. Normanal prodávají to po třech, tak to nařeď a prodej to kámošům, je to lepší, než mít litr dusičné!!!!!!!!! Dusičnou odnes hasičům nebo zpět do obchodu. Napiš mi jak jsi dopadl s tím kompasem.

Pro mne a pravděpodobně i pro ostatní, je snažší koupit nebo sehnat standardní kyselinu, než ve formě normanalu - tím spíš, že nepotřebuji přesnou koncentraci.
S kompasem si pohraji, proč né - ale popravdě to nevidím jako vhodný prostředek k poznávání meteoritů - zařadil by jsem to mezi metody typu virgule - tím spíš, že jsi dál neupřesnil - ale chvilku tomu věnuji a dám vědět.

achondrit

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2015

#55 - 30. 7. 2015, 10:03
A chcete mě soudit? Když jdete do obchodu a koupíte blbý jablka a víte že ten obchodník je koupil za 3 koruny, kilo a prodává je za 25,- co to podle Vás je, na to přistoupíte, protože ty jablka chcete koupit dětem? Mě budete soudit? Prvně se podívejte kolik zaplatíte navíc za nezbytný potraviny a kolik za koníčka!!! Mě nesuďte, nemáte na to ani postavení ani znalosti. Po pravdě jsem nikdy od Čecha meteorit nekoupil, kupuji jen od Číňanů, a co Vy máte od Číňanů? Veškerou elektroniku, materiál na výrobu, a že to z 40% dělají děti, to Vás nezajímá!!! Hlavně že máte tu nejvyspělejší technologii??? Tak nežvaňte nesmysly!!!

Hlavně že ty máš na to Mitomku nějaké postavení... nemáš ani školu, možná jen nějaké teoretické a praktické znalosti. Na tvých skvělých stránkách se nikdo nikde nedočtete, jací lidé jsou součástí té tvojí virtuální společnosti, protože tam ani nejsou uvedené kontakty.

A jinak taky jsem si myslel, že ten meteorit z Nepálu jsi nenašel osobně, ale máš ho koupený od Číňanů za pár šupů a na Aukro si ho jen dále přeprodával za 4 mega. Zajímalo by mne tedy, kolik by sis potencionálně na něm vydělal, kdyby ho někdo koupil. Takže veškeré tvoje zahraniční expedice jsou science-fiction, možná jediná pravda, že jsi byl na té burze v Tucsonu, která je na světě co se týče šmelení s meteority vyhlášená a tím to vše hasne. Až budeš mít nějaké fotky a videa přímo z terénu, jak se pokoušíš meteority hledat, pak ti budeme možná i věřit. Zatím jsi nám ohledně Žďáru nic neukázal, asi taky nemáš co.

achondrit

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2015

#56 - 30. 7. 2015, 11:03
AKCE ODRANEC. Mitom07 meteorites, a meteoritesworld.com . Dostali jsme se k docela k podstatným informacím o tomto meteoritu, proto by jsme chtěli, tento meteorit najít, ŽÁDÁME VÁS VŠECHNY CO METEORITY SBÍRÁTE O POMOC!!! Co můžete nabídnout??? zasílejte na adresu: meteoritesworld@gmail.com

Nevím, co tou "akcí Odranec" je zase myšleno tajemného. Na uvedených stránkách se nic podstatného k Odranci nedočtu, takže tyto informace nejsou zveřejněné. Takže ani nemám co nabídnout. Jen tuto snad oprávněnou kritiku. Jediné, co se změnilo, tak zmizely necitované NASA fotky, změnil se jazyk český na anglický, možná proto, aby Mitomek působil věrohodněji a celosvětově uznávanějším dojmem, ale pokud ho ani u nás vědci neznají, tak tím spíše ho nikdo nezná za hranicemi. Mě ale rohlíkem nikdo vč. Mitoma neopije. Dostane mě jen kvalitní archivní X-letá whisky z dubového sudu.

karelpa

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2014

#57 - 30. 7. 2015, 16:08

možná by bylo dobré blíž specifikovat charakter pomoci

achondrit

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2015

#58 - 30. 7. 2015, 17:29
možná by bylo dobré blíž specifikovat charakter pomoci

Myslím, že rozumbrada Mitom měl na mysli asi výpomoc s hledáním v terénu, podobně jako nás žádali po padnutí embarga naši akademikové na hledání úlomků meteoritu Žďár v pásu od Vatína po Rovné-Divišov.

Je nutno taky taky připomenout, že o dohledání údajného třetího odraneckého železného meteoritu se neúspěšně pomocí geofyziky snažilo i naše Národní Muzem. Snažil jsem se o to neúspěšně i já pomocí detektoru kovů. Našel jsem akorát pár silně zkorodovaných střědověkých hřebů a novějších šroubů do podkov a koňské podkovy samé. Nedaleký kopec Bohdalec a jeho severní a severozápadní svahy jsou částečně poddolované na železné rudy charakteru magnetitových skarnů a GEOFOND tam vede poddolované území. Znám tam i směrem k Líšné několik mělkých pinek a jednu zapadlou dědičnou štolu dodnes patrnou s příkopem a slabými průsaky rezatých důlních vod. To vše jsou jako podloží v této oblasti ztěžující faktory. Proto, pokud by náhodou Mitom ten třetí meteorit Odranec našel, pak bych mu smeknul klobouk a uznal, že je machr. Jinak je to stejné jako jeho dřívější ramenaté a plané sliby, kde skutek jednoduše utek.

karelpa

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2014

#59 - 30. 7. 2015, 19:47
mitom07 napsal/a: Řeknu ti jedno, kup Normanal, je to na litr ředění, a víš že máš 5% nital když to zředíš lihem, nebo destilkou pořád máš kolem 5%. Koupit litr kyseliny dusičné 65% je velký břímě. Normanal prodávají to po třech, tak to nařeď a prodej to kámošům, je to lepší, než mít litr dusičné!!!!!!!!! Dusičnou odnes hasičům nebo zpět do obchodu. Napiš mi jak jsi dopadl s tím kompasem. ...

s buzolou to dopadlo špatně - chová se standardně ať je to na plochém železe, kulatině nebo "krajíci" meteoritu. Různé slitiny, které jsem doma našel, se chovají také podle očekávání, železitá konkrece také - jestli na to není nějáký fígl, k jednoduchému rozpoznání meteoritu od slitků/strusek a jiných železných pseudometeoritů nepoužitelné. Zůstávám u kyseliny, magnetu a potvrzení rtg. fluorescencí.

mitom07

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2014

#60 - 1. 8. 2015, 01:49

Ano Vesmírku, moje měsíční výplata je vyšší jako tvoje celoživotní, tak si žgryndej ty svoje nesmysli a třeba časem přijdeš na to jaký jsi vůl, omlouvám se všem volům.😁 😁 😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.