To Kucera.
Já jsem většinou vyhledával mince na adrese sixbid, ale tento odkaz, který jste sem dal, je asi lepší, protože zde jsou mince vedeny delší dobu. Našel jsem zde i 1/2 tolar 1830 A, který jsem v září loňského roku vydražil v aukci Künkra. Letos jsem se na tuto aukci taky těšil, ale bohužel nabídka Františka II je žalostná. Jestli budete mít zájem, vyhledejte si ho, i když se o vídeňské ražby nezajímáte, ale mě se tento typ půltolarů líbí, protože mají krásně řezané detaily obličeje a tento exemplář je opravdu krásný.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Je dobre ze mcsearch.info zatim nema casove omezeny archiv a doufam ze ho nezpoplatni jako coinarchives.com ktery nyni zobrazuje volne pouze aukce z poslednich 6 mesicu.
Ta pulka 1830 A je nadherna, pokud mate ve sbirce vice takovych kousku, tak vsechna cest. Snad Vam nebude vadit ze ho sem dam aby se i dalsi mohli podivat:
Obrázky:
Ne, nevadí mě to. Já mince doma nemám, tak se na tuto ražbu podívám alespoň tady. Kdysi jsem mince tohoto panovníka sbíral, pak prodal a nyní jsem se k nim znovu vrátil. Na začátku devadesátých let jsem koupil i ročník 1827 C. Byl ražen jako lžíce, kde znak byl schovaný a líc byl vypouklý, ale i tak se jednalo o velice pěknou jedničku. Bohužel jsem ho pak prodal a nyní na něj štěstí nemám a stejně pochybuji, že takovou kvalitu v případě tohoto ročníku seženu. Mě se tento typ strašně líbí a vlastně půltolary celkově. Jaké máte skušenosti s ročníkem 1827 C?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
O této minci vím, obýhala po několika českých a moravských aukcích, ale většinou bezúspěšně. Špatná nebyla, ale byla horší než deklarované ohodnocení a myslím, že na líci v ploše měla podstatnou vadu materiálu, která jí diskvalifikovala. Cena se pohybovala kolem 10 000 korun.
Jestli budete mít zájem, podívejte se ještě na půlku 1813 A. Dražila se před několika lety u Raucha a je v opravdu krásné zachovalosti. Tento typ z let 1811- 15 je velice podhodnocený, možná z důvodu, že je zde zastoupen nejběžnější ročních 1815 A, ale vídeňské ražby z let 1811- 14, byly raženy v pár tisících kusech a vidět téměř nejsou. I když se jedná až o čtvrtý typ, podle mého názoru je nejzajímavější a já mu dávám přednost před ostatními staršími ražbami. Vím, že jsem se o tuto minci také pokoušel, ale pouze v intencích katalogového záznamu a tedy zákonitě jsem nemohl mít šanci jí získat.
Blíží se podzim a s ním i začátek aukční sezóny. I když jsou mince Františka II v myslích mnoha sběratelů brány jako modernější mince, v poslední době najít nějaký lepší aukční soubor je téměř nemožné. Jeden velký sběratel ražeb tohoto panovníka tvrdí, že se tak stává jednou za deset let. Možná, že na tomto tvrzení bude hodně pravdy, protože jak v poslední době sleduji, není snadné vidět i v renomovaných aukcích slušnější kolekci. Spíše se jedná o jednotlivé kusy, které vyprovokují adekvátní zájem. Prostě nejsou to mince FJI, které se pravidelně draží ve velkých souborech, včetně největších rarit i několikrát ročně. Ale i ten, kdo draží starší mince, tak musí být vcelku spokojen například i s nabídkou mincí Leopolda I.
Byl jsem zvědavý na zářiovou aukci Künkra, ale bohužel jsem s nabídkou mincí Františka II hodně zklamán, protože je na takovou vyhlášenou aukci téměř nulová. Sezóna se teprve rozjíždí, tak jsem zvědavý, jak se vyvine, jestli se situace zlepší, nebo se potvrdí stávající trend zvýšeného zájmu o tyto mince.
Früwald má v nabídkách nějaké ražby, ale má to vše nehorázně nadhodnocené z hlediska kvality. On kupuje po Evropě horší zachovalosti a ve svých je nadhodnocuje a samozřejmě i s patříčnou vyšší vyvolávací cenou. Teď například v poslední aukci byl jeden velmi vzácný desetikrejcar, který se u něj před časem vydražil za nějakých 350 EUR v kvalitě 2. On ho asi koupil a nyní u něj byl v zachovalosti 1/0, i s odpovídajícím nárůstem ceny. Známý ho chtěl dražit, ale včas jsem ho upozornil na pravou skutečnost. Mince byla již omytá a na fotce měla lepší zdání, než ve skutečnosti opravdu byla. Dalším jeho oblíbeným sportem je to, že neprodané mince uvede jako prodané i s odpovídající cenou. Dost mincí u něj běhá stále dokola a vždy se naoko vydraží za vyšší cenu. On se příště někdo chytí. Kolikrát jsem dražil minci, kterou jsem nedostal a v katalogu bylo následně uvedeno, že se neprodala. Prostě si představoval vyšší cenu, moje ho neuspokojila, tak to zahraje tímto spůsobem do ztracena. Těch připomínek, které vůči němu mám je více, tak zde nedražím. Stejně jeho materiál v poslední době za moc nestojí, nebo pokud ano, tak se snaží ze sběratelů setřít nejrůznějším způsobem kůži.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.