Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#1571 - 7. 8. 2018, 08:50
Vy jako by jste pořád nechtěl chápat celou podstatu dnešní problematiky nume sběr. Pokud chcete argumentovat, tak prosim s celé podstaty a ne jen s její části. Ano dají se sehnat kvalitní vzácnější kousky,při troše štěstí, ALE PODSTATNĚ JSOU FINANČNĚ NÁROČNĚJŠÍ a to v krátkodobém časovém sletu. A promiňte, nehodlám vam to zde znovu a znovu vypisovat, Celou problematiku. ...

A o odborných věcech, které se týkají problematiky mincí Františka II./I. s Vámi již opravdu nebudu polemizovat, protože o této problematice nevíte naproto nic.Která tvrzení jsou podložená a která nikoli, o tom jsem připraven diskutovat, ale bohužel, Vy o této problematice nevíte zhola nic.

Mnohokrát jste zde byl nachytán na neznalosti v základních otázkách, ale vždy jste si stál za svým, i když se jednalo o neudržitelné závěry. Viz otázka pootočení obrazu líce proti rubní straně u tolaru. Bylo Vám to vysvětleno lidmi, kteří mají s těmito mincemi dlouhé zkušenosti, ale stejně byste hájil svůj názor do "roztrhání těla."

Atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#1572 - 7. 8. 2018, 12:48
Na jaře v Německu a před časem v Budapešti. Stejné kusy a pod tehdejší cenou, za kterou byly tyto mince vydraženy v roce 2010 a 2011. Stále se zde oháníte dnešními cenami, ale cenovému vývoji naprosto nerozumíte. Stále žijete v zajetí pochybného závěru, že dobrou minci, která stála v roce 2010 cenu X, si musím koupit za stejnou cenu. Nehodnoťte nominální stránku cen, ale tu relativní. Pak byste možná pochopil, že cena roku 2010 byla relativně méně ke sběratelské obci vstřícnější, než cena dnešní. Samozřejmě pouze u části mincí. Ve většině případů to bude naopak, ale právě v případě mincí průměrných, po kterých voláte, to celkem platí ve větším rozsahu.

Člověče Já už s vámi nevím
Zase jste opomenul podstatu a vysvětlil jste si to neuplně a
Unikla va zrejmě celý smysl. ....podstatna věta,vámi opomenuta je.....krátkodobém časovém sletu.
Čiže to co jste uvedl vyše v příspěvků v posledním odstavci je bez teto důležite věty.
V podstatě zopakujete me tvrzení a duležitou část vyloučite Tim si zase něco vaši rádoby často používanou akademickou mluvou pozměnite.
Vůbec všeobecně jsem si všiml, že tohle vaše radoby akademicke plácání,, používáte často určitě jste nositelem nějakého titulu,nebo se snad pletu😲
Mám plno titulovanych kamarádů, akademiků, dokonce.
Pána brigadniho generála ve výslužbě v pozici astronautickeho
Výzkumu. U všech panu jsem si nevšiml potřeby se kdekoliv se akademický vyjadřovat a neustále se chvastat svou pozici.

Jinak u toho tolaru,si stojim za svým.
Běžnější výskyt je u drobných výkyvů v pootočení.
Výraznější není až tak scela běžný.
A tohoto názoru nejsem sám.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#1573 - 7. 8. 2018, 13:25

Take jsem si všiml, že přezevšechna mé zdurazňovani,o problematice výskytu a cenove dostupnosti, vzácných i také dnes i vzácnějsich mincí.

Vy neustále zdůrazňuje,že diskutují,lépe řečeno VOLÁM PO PRŮMĚRNYCH MINCI. Což je nesmysl.

milan.heczko@yahoo.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#1574 - 7. 8. 2018, 13:49

barbar napsal/a:

Vy neustále zdůrazňuje,že diskutují,lépe řečeno VOLÁM PO PRŮMĚRNYCH MINCI. Což je nesmysl.

Vždyť Vy ani nevíte, co jste napsal před pár hodinami. Zde je Vaše reakce, jejichž význam je snad zcela jasný. Podotýkám, jedná se o navazující věty. Pokud řeknete, že jste to myslel jinak a já blbec jsem to nepochopil, pak já nemám čas dedukovat význam Vašich slov. Zde je snad každému význam jasný.

barbar napsal/a:

I v me sbírce se nachází to co mnozí nemají šanci získat. Ale Já jsem zastáncem,průměru....

Jinak již s Vámi nebudu komunikovat na základě Vaší hulváckosti, která se stále opakuje. Asi Vás doma špatně vychovali a nedali Vám základy slušného chování. Založte si svoje téma a tam můžete vysvětlovat svoje postoje a vést diskuze ve svojí režiji.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#1575 - 7. 8. 2018, 14:14

Ano průměrných sběratelu dodám,
Zastáncem,protože přezevšechno,že se zajímám i o vzácnější kusy mincí , nepohrdam běžným průměrem a rad diskutují
S průměrnou sortou sběratelu. Kdybych se měl chovat jak někdo, určitě bych neměl kamarády průměrné sběratele.

Víte pane
Musíte čist a chápat......doporučím psát striktně,vecně,nehrát si na nic extra i přes vaši praxi v oboru
Vaše nezpochybnitelne skutečnosti nabudou važene pozice a charakterem budete ryzí. ....a ne jak starý beran,promiňte mi výrazu.
Takovi to mladi cucáci, jako Já ,vás nesmí rozhodit přece....
Vždy nad věcí. Pane......😉 🙂

milan.heczko@yahoo.com

Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2014

#1576 - 7. 8. 2018, 18:55

Pane Evropo, nechte už prosím toho numismatického a češtinářského barbara být. Že se znemožnil již na více frontách, víme všichni. Teď akorát zaplevelil další hezké vlákno. Odkývejme mu jeho pravdu a snad dá pokoj. Jinak pokud byste měl zájem o fotky a metrologické údaje konkrétních mincí Františka, zašlete mi seznam. Od minula, kdy jste sháněl některé dvacetníky prvního typu, mi třeba něco přibylo.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#1577 - 7. 8. 2018, 19:20

Pane P.,
děkuji za podporu a vzkaz. Zítra Vám napíši zprávu.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#1578 - 7. 8. 2018, 21:36
Pane Evropo, nechte už prosím toho numismatického a češtinářského barbara být. Že se znemožnil již na více frontách, víme všichni. Teď akorát zaplevelil další hezké vlákno. Odkývejme mu jeho pravdu a snad dá pokoj. Jinak pokud byste měl zájem o fotky a metrologické údaje konkrétních mincí Františka, zašlete mi seznam. Od minula, kdy jste sháněl některé dvacetníky prvního typu, mi třeba něco přibylo.

Ano pane mate pravdu ,zbytečne se možná znemožňují, ale věřim Pánové, že někde hluboce alespoň zamyslite a něco s těchto trapnych výstupu si vemete k srdci. Važeni Mudrci.🙂

Jinak nezapomeňte poslat panu kolegovi, ten diskutovány vzacny dvacetnik a pokud možno v unc. stavu.😲

milan.heczko@yahoo.com

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován
30. 9. 2010

#1579 - 7. 8. 2018, 23:05

ak by som sa na vasu diskusiu pozrel z pozicie diplomata,
povedal by som ze vam obom trochu rozumiem.

p.kolega Evropa1 sa tu dlhodobo a stabilne prezentuje v jednoznacnej linii.
ktori sme tu dlhsie, tak jeho nazor zhruba pozname,
rozumieme mu, a ja osobne s nim suhlasim.
to ale neznamena, ze nemam iny nazor.

p.kolega barbar sa prezentuje inymi skusenostami,
mozno sa vyskytuje viac v terene a na vzduchu,
na veci ma trosku dynamickejsi pohlad,
a konzervativne nazory su mu zatial cudzie.
rozumiem mu, a aj s nim trosku suhlasim,
to ale neznamena ze nemam iny nazor.

aby som to zhrnul - co zberatel, to iny pohlad na vec.
mozte sa tu hadat do nekonecna - jeden druheho nepresvedci.

PS
to: barbar
ak sa nahodou chystas na LP2018,
ozvi sa.

jacisin76@yahoo.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#1580 - 8. 8. 2018, 07:11
Ano, ano vy jste superman znalý sběratel,všeznalec na vysoké úrovni opravující všechny,včetně znalců co vydávají publikace a ja jsem obyčejna nula,ktera nerozumi ničemu.Ale jen o mě konec koncu nejde. Já se s vámi nechci rovnat, ani bych si to nedovolil. Jen bych nikdy nevěřil a mrzi mě,že ta senilita u některých sběratelů je tak dekadentní a ničí charakter možná i dobrých sběratelů. Bohužel.😐 😞 A zase to zatracene pravidlo: Každý dobrý úmysl, je naleziště podle zásluh potrestán. 😉 🙂

tocomabyt napsal/a:

aby som to zhrnul - co zberatel, to iny pohlad na vec.
mozte sa tu hadat do nekonecna - jeden druheho nepresvedcí.

Pane kolego,
podstata této nastále situace je trochu někde jinde, neleží v tom, že se zde prezentují odlišné názory.

Přečtěte si např. toto, jedná se o dohledatelný příspěvek:

Pokud jste si tuto pasáž dobře přečetl, pak jistě uznáte, že se jedná o reakci, která se vymyká pravidlům tohoto fóra a zažitým pravidlům slušného chování. On totiž pan hulvát není schopen vést diskuzi slušnou formou, kde by byl schopen svoje názory vyargumentovat. Není schopen vést diskuzi v mantinelech tématu, má naučených pár stejných argumentů, které se nemusejí ani vztahovat k tématu polemiky a když si neví rady, začne urážet. To je z poslední doby již třetí případ a já nedovolím, aby někdo urážel mne, nebo někoho z mých kolegů, jen proto, že je zde jedinec s mnoha mindráky. Místo toho, aby se snažil něčemu naučit, tak uráží ze všeobecnějšího pohledu všechny lidi, kteří něčeho dokázali, aníž by je osobně znal. Prostě v jeho očích se jedná o senilní hovada. On si totiž pan hulvát také myslí, že mu každý dnes prodá mince za ceny z před deseti let a pokud to tak nebude, jedná se o zloděje. Atd.

Podle Vás to je v pořádku, že zde mají prostor lidé, kteří porušují vše, na čem je slušná diskuze založena?

A závěrem zpráva pro pana hulváta.
Ve svojí naivitě jsem byl ochoten Vás seznámit s některými lidmi, od kterých byste dostal mnoho základů, které Vám zcela chybí. Jelikož na tyto stránky chodí pasivně i lidé, které jsem měl na mysli, po Vašich všerejších urážkách, které berou, že patřily i jim, Vám mám mým prostřednictvím vyřídit, že si nepřejí, abych je s Vámi seznámil.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.