Zaregistrován
22. 7. 2011
Konečně jsem měl čas tyto hodnoty shrnout.
Tak tedy podle mého názoru platí tyto směnné kurzy mezi 1 dukátem a mincí konvenční měny:
- července 1815 - 1 dukát měl cenu > 4 zl. 31 kr. mince KM.
- prosince 1815 - 1 dukát měl cenu > 4 zl. 35 kr. mince KM.
- ledna 1816 - 1 dukát měl cenu < 4 zl. 37 kr. mince KM.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Chci se optat zdejších přispěvatelů, zda nevlastní některá čísla novin z období let 1792 - 1835 a byli by ochotni poskytnout informace z těchto novin, které se týkají měnové oblasti. Jedná se o otázku směnných kurzů zlatých a stříbrných mincí.
Vznesl jsem dotaz i do okresního archívu, ale bohužel, nevlastní je.
Děkuji.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
10. 3. 2009
Skús pohľadať tu - https://www.nkp.cz/
Mohli by ich mať v digitalizovanej forme s možnosťou vyhľadávania.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 7. 2011
Děkuji za odkaz - podívám se. Já jsem nejdříve vznesl dotaz na nejbližší instituci a také na případné zdejší majitele novin.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Mezi mimořádně vzácné ražby Františka II./I. patří i Scudo 1816 M, které nese několik priorit. Mince tohoto ročníku by měly být známy pouze v šesti kusech, navíc tři z nich jsou součástí muzejních sbírek. Sběratelský trh pak zná pouze další tři, z nichž každá mince vlastní dlouhou historii. Tento kus byl dražen v roce 1931 v Miláně, pak na 90 let zmizel a objevil se až letos.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2011
Z uvedených tří kusů se tento nachází v nejlepší zachovalosti. Jeho historie sahá až do roku 1925, kdy byl v Paříži vydražen. V roce 2006 se znovu objevil v aukci NAC a byl vydražen za 21 000 CHF.
Třetí kus byl vydražen v roce 1935 v Miláně za cenu 1500 Lir. Jeho uvedená kvalita byla označena BB. Tuto minci jsem neviděl.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Evropa, tvoje znalosti z mincí Františka II. sú skutočne obdivuhodné. Viem, že tvoje znalosti siahajú omnoho ďalej až k Leopoldovi I. a iným panovníkom. To sa už dnes nevidí. Škoda, že nebývaš niekde v dosahu. Diskusie s tebou by boli síce zdĺhavé, ale veľmi prínosné. Tak snáď sa ti situácia zlepší a raz sa osobne stretneme niekde na aukcii.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 7. 2011
Děkuji.
Mincím Františka jsem se začal opravdu naplno věnovat až někdy před 15 lety, ale dá se říci, že i v dřívějších 15 letech hrály v mém zájmu jednu z hlavních rolí. Za těch 30 let by tedy měl člověk získat nějaké znalosti a určitý přehled, protože za ty dlouhé roky již nějaké mince viděl, spoustu z nich měl v ruce a může hodnotit, co je vzácné a co běžnější - není tedy odkázán pouze na pohádková představení aukčních katalogů. Mám i trochu štěstí, že znám několik dalších sběratelů, kteří se věnují jiným oblastem sběratelského zájmu a od nich jsem hodně pochytil.
Až budu moci, samozřejmě si s tebou rád někde popovídám, ale do té doby můžeš kdykoli napsat, kontakt na mě máš.
Zaregistrován
28. 10. 2015
Tento kus bude dražen v nadcházející aukci..
Bolaffi Spa
Auction 39 27-28 May 2021, položka 439.
Informace čerpány s popisu k položce...
Antichi Stati italiani-Regno Lombardo Veneto
Francesco I dAsburgo (1815-1835) - Progetto per lo Scudo da 6 Lire 1816 - Zecca: Milano - Diritto: effigie laureata di Francesco I a sinistra - Rovescio: stemma coronato del Lombardo Veneto caricato dello scudetto austriaco - gr. 25,97 - Di grande rarità - Lievi colpetti sui bordi, altrimenti migliore di BB - Proveniente dalla Collezione di Antica e Nobile Famiglia [Trivulz.], asta Baranowsky (Parti I e II), Milano 23.6.1931, n. 918 (Pag. Prove n. 509) (Crippa IV/379/25)
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ještě doplním. Tato mince byla v roce 1931 vydražena za 1250 Lir. Bylo by jistě zajímavé, tuto cenu zasadit do tehdejších cen.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.