Zaregistrován
16. 5. 2017
Upřímně se v kovech a slitinách nevyznám, ale pravděpodobně to je ten hliník. Je lehoučká.
Děkuju moc oběma 🙂
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Kupodivu i hliník je prodejný:
http://www.nume.cz/salova-aukce/nummus-olomouc-49-kor-2376
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ja som chcel napísať,že pod 50 Kč by som ho z ruky nedal a ono je to ešte lepšie.
Wdenda asi čakala viac,ale už aspoň vie,prečo to tak nemôže byť.Je to sympatická replika,sám ich mám celkom dosť,Bertíka nemám.
-s-
Zaregistrován
16. 5. 2017
Ani ne, nečekala jsem že bych mohla mít něco cenného😃 Popravdě to ani nemam v plánu prodat. Mam to od dědy. Jen mě to zajímalo🙂 Takže moc děkuji🙂
Zaregistrován
15. 8. 2012
Zdravím,
prosím o přesně určení této mince a pokud možno určení přibližné ceny.Vím,že to je nějaký kiprový 12 krejcar Ferdinanda II.,rok 162(?).Nevím mincovnu a přesný rok,protože poslední číslice roku je smázlá.Zde jsem našel hodně podobný:
https://www.ma-shops.com/siee/item.php5?id=140809007&lang=en
Obrázky:
Zaregistrován
15. 1. 2017
2 Heller mi přijde nějakej divnej. Na měďák moc nevypadá. Spíš jak 2 filler. Nebo nějak přečištěnej?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 1. 2017
To ano, ale většinou jsou pěkně hnědí, nebo zelení, jako měďáčky. Tak jsem si říkal, jestli to není z jiného materiálu, jako třeba niklový 20 filler, ty mívají takovou barvu. Ale asi tedy jen přečištěno. Děkuji
Zaregistrován
30. 1. 2017
Zdravím,
marně se snažím určit následující minci. Už jsem prošel několik katalogů a pořád nic. Možná to není ani mince. Průměr 19 mm, pokud si dobře pamatuji a váha určitě méně než 1 gram. Kov vypadá jako zlato, o čemž však celkem pochybuji.
Děkuji za případnou pomoc
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Nejspise mosazna nebo pozlacena napodobenina zlate mince - tyhle plisky se nosily v arabskych zemich prisite na satech jako ozdoba, casto ve vetsim poctu.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.