Moderátoři: numismat, smith

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

#311 - 16. 9. 2009, 21:08

Dakujem za odpoved, mince nezbieram kvoli financnemu prospechu, ale zberatelstvo ma proste trochu chytilo a ako kazdeho zberatela aj mna samozrejme trochu zaujima aj relativna hodnota kazdeho noveho prirastku, ale pri tomto type som skutocne v koncoch, nevedel by niekto z vas ponuknut nieco ako " kvalifikovany odhad " skutocne len cca ... vas nazor

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#312 - 16. 9. 2009, 21:56

Od 25 do 150 EURO.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

#313 - 18. 9. 2009, 16:11

mimochodom len dodam je to najdene detektorom:D

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#314 - 18. 9. 2009, 23:29

dobry den pani, trochu som pri tejto minci patral a obratil som sa aj na Cesku numizmaticku spolocnost, ktorej by som sa rad aj podakoval za rychlu a kvalifikovanu odpoved, ktoru vam preposielam

v tomto
obdobi se pouzivalo vicero razidel v ramci jednoho rocniku, coz bych
videl jako hlavni pricinu teto odchylky.
Pokud jde o literaturu, doporucil bych se obratit za hranice CS,
doporucuji v tomto pripade predevsim katalogy Krause, ktere jsou v
zasade ve svazcich po stoletich. Tam take je vice vyobrazeni s mnoha
odchylkami, ktere samozrejme uvadi jako bezne. Kremnica mela jako takova
jednu z nejvyssich produkci, takze je cena nizsi nez napr. podobne
rocniky z Velke Bane. Pokud jde pro uplnost o cenu v dolarech, kterou
jste urcite uz i nasel:
VG: 5
F: 10
VF: 20
XF: 40
Katalog mam starsi, takze pocitejte cca 30 Kc/dolar.
Preji hodne uspechu v budovani sbirky!

takze vlastne som sa dozvedel ze kazda odchylka je natolko bezna, ze odchylkou nie je

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#315 - 22. 9. 2009, 11:53

Dobry den pani podarili sa mi zistit nove informacie o minci, ktora sa tu rozobera a zaroven by som mal na vas prosbu, najprv.
Informacie mi poskytol pan Kralik z kremnice za co som mu vdacny

Jedna sa skutocne o variantu 3 grajciaru. V tomto obdobi bola
madona s dietatom vacsieho formatu a dieta na rukach Madony nemalo svatoziaru.!
Presiel som dostupne katalogy ,aj aukcne aj Nudelmana z Budapesti ale nik neponukal
tuto variantur ! Posledna moja moznost je, navstivit pani Mgr. Kamhalovu v Muzeu
minci a medaili u nas v Kremnici. Pozriet do depozitu ci nahodou nemaju tento odrazok!
Verim , ze minca je prava! Mozno sa pousmejete, ale falzifikatov je v dnesneeej dobe
neurekom ! Lukopren robi zazraky . A Leopold I. sa dobre napodobnuje. Mame skusenosti
z XV. grajciarmi. !

Ak sa nieco v MMM dozviem , napisem  .

Rad by som sa spytal ci nema niekto z vas katalog Krausa o ktorom pisali vasi ceski kolegovia, ze sa v nom tato varianta istotne nachadza

j-marc

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2005

#316 - 22. 9. 2009, 14:23
Dobry den pani podarili sa mi zistit nove informacie o minci, ktora sa tu rozobera a zaroven by som mal na vas prosbu, najprv. Informacie mi poskytol pan Kralik z kremnice za co som mu vdacny Jedna sa skutocne o variantu 3 grajciaru. V tomto obdobi bola madona s dietatom vacsieho formatu a dieta na rukach Madony nemalo svatoziaru.! ...

Tato varianta sa v nom nenachadza. Presnejsie je tam len jedina z 1693 KB a to cislo: KM#163 ktora ma evidentne vacsi obraz madony s poznamkou pri tomto type "Varieties exists" (bez uvedenia dalsich detailov a vyobrazeni). V Krausovom internetovom katalogu je aj vyobrazenie inej varianty s malou madonou ale ta (ako aj portret Leopolda) nezasahuje vobec do opisu.

Juraj.

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#317 - 22. 9. 2009, 16:51

Dakujem za vase odpovede, dnes som uz dostal aj odpoved z Muzea M a M v kremncici, za co patri moja vdaka Panu Kralikovi. Ak vas to zaujima preposielam odpoved.

Dnes som bol v MMM za pani Kamhalovou. Mincu nasla v depozite s podobnou
odchylkou aku mate aj V y. Tvrdi, ze tych minci bolo razenych strasne velke mnozstvo
a u malych rozmerov dochadzalo ku odlistnostiam v raazidlach! Zazidla vyrabalo viac rytcov.
Mali predlohu a podla toho rucne vyrabali razidla. Ak dostal rytec predlohu napr. mince
z roku 1966 mohol ju vyrit a bola varianta. Aj v katalogu Kraus a Mischller sa tiez pise
o moznych variantach minci Leopolda I.

A to najdolezitejsie : Nik nezisti ake velke mnozstvo
sa tychto minci vyrazilo. Mozno prisli na odhcylku a zastavili vyrobu!! Dnes sa to uz nik
nedozvie.

Dusan Kralik , Kremnica

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#318 - 24. 9. 2009, 20:46

MisoPN napsal/a:

...ale teraz hladam nejake dalsie info o tom 3 krajciari leopoldaI. ,ale marne.:(

Muzete se take zkusit poinformovat v mincovnim kabinetu ve Vidni: http://www.khm.at/de/kunsthistorisches-museum/sammlungen/muenzkabinett/ a nebo u Herinka: http://www.herinek.at/
Pokud tu vasi variantu mit a nebo znat nebudou tak by to byl opravdu zajimavy nalez.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#319 - 24. 9. 2009, 20:53

Nechtěl bych tu nikoho urazit, ale tak trochu se tu myslím patláte s "prkotinou" neb různých variant od většiny drobných nominálů z tohoto období jsou desítky a nepopsaných jsou jich také velká množství a cenu to moc nezvýší neboť na drobné varianty to sbírá málokdo...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#320 - 24. 9. 2009, 21:13

Omlouvam se ze jsem tu zabiral misto ale jak jsem se jiz zminoval napr.v prispevku o vasem Vaclavovi, tak delam hlavne mince Leopolda I. a tato varianta 3Kr. od MisaPN mne zaujala. Nezajima me nejaka cena ale prave v literature nezachyceny a me neznamy obraz teto varianty. Vim ze mince Leopolda ucelene sbira malokdo (viz muj nedavny dotaz na jeho odrazky minci z jinych kovu na ktery nikdo nedokazal odpovedet). Nejsem zde na foru tak dlouho jako vy ale dovolim si presto poradit - pokud vas to nezajima tak to nemusite cist nebo to muzete jako moderator odstranit.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.