Moderátoři: sberatel_ja, smith

kmotr

Uživatel

Zaregistrován
22. 9. 2014

#11 - 2. 10. 2015, 08:29
Dobrý den.Pokud to již výše psaný pán (kmotr)nekoupí,napište prosím cenu na email dutyhlavy@email.cz.Děkuji

Já v podstatě o nálepky zájem nemám a pokud bych měl, tak by musela být cena dost rozumná tedy do 1500 Kč. Měl bych to spíše jako kuriozitu, takže Saxone z mé strany vám nechávám volné pole působnosti k jednání se zakladatelem vlákna.

saxon

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2015

#12 - 2. 10. 2015, 12:31

Děkuji,Záleží co za to cipino bude požadovat.Já to mám spíše jako chyběnku o pár nálepkách.Uvidíme.Pěkný den přeji.

Cipino

Uživatel

Zaregistrován
27. 1. 2012

#13 - 3. 10. 2015, 08:01

Dobrý den,
děkuji všem za reakce a projevený zájem. Abych se přiznal, nemám absolutní představu o ceně. Četl jsem si zde i jiná vlákna, ale nejsem z toho moc moudrý. Nechci porušovat pravidla tohoto fóra. Dá se někde alespoň rámcově ocenit tato sbírka (nějaký tip na web, sběr. burzu, osobu, apod.)?
Případně můj email je cipino@centrum.cz, děkuji.

kmotr

Uživatel

Zaregistrován
22. 9. 2014

#14 - 3. 10. 2015, 09:23
Dobrý den, děkuji všem za reakce a projevený zájem. Abych se přiznal, nemám absolutní představu o ceně. Četl jsem si zde i jiná vlákna, ale nejsem z toho moc moudrý. Nechci porušovat pravidla tohoto fóra. Dá se někde alespoň rámcově ocenit tato sbírka (nějaký tip na web, sběr. burzu, osobu, apod.)? Případně můj email je cipino@centrum.cz, děkuji.

Ocenit Vám to může jen sběratel nálepek, ale zde je problém stejně, jako se sběrateli podnikových odznaků. Boom těchto sběratelů byl tak cca v 70 tých letech a v dnešní době sběratelů moc není si myslím. Takže možná bude problém to prodat za 1500 Kč, protože pokud to někdo v dnešní době sbírá, tak většinu Vašich nálepek bude mít a ostatní bude na výměnu. Jde o to, aby jste zase moc nešpekuloval s cenou (přemrštěnou z neznalosti), aby jste si nakonec neodradil zájemce a nikdo to nakonec nekoupí, protože bude mít hloupý pocit, že ho máte za vyčuránka, když to koupí za třeba těch 1500 Kč ... radši to nakonec nekoupí, aby tady nebyl osočován, že Vás obral. Opakuji sběratelů nálepek je málo a miliony za to fakt nedostanete a svou nerozhodností si možná uškodíte a sám vidíte, že se Vám po prvním příspěvku moc lidí neozvalo. Je to na Vás a myslím, že Saxon se jeví solidně... berte to jen jako můj názor dlouhodobého sběratele jiných věcí, ale tak to ve sběratelství funguje 😕

kmotr

Uživatel

Zaregistrován
22. 9. 2014

#15 - 3. 10. 2015, 09:50

Doplním.... V době sbírání nálepek Vašeho dědy byl booom tohoto sběratelství a dalo se sehnat mnoho věcí k doplnění sbírky, takže sbírka se rozrůstala a bylo možno sehnat i celé archy do sbírky. Vím to, protože to sbíral můj bratranec, jako 10ti letý kluk a dnes mu je 55 let. Dnes je situace, že sirky nejsou v módě a nejsou předmětem sběratelství, jako tomu bylo v těch 70 tých letech a sběratelů je u nás minimum. Navíc Vy tam máte věci většinou z dob totality a jiná věc by byla kdyby šlo o věci z první republiky. To, že tento artikl nelze sběratelsky doplňovat v dnešní době zapřičinilo to, že se to sbírá málo a tím se to těžko prodává ... Takže jestli Vám Saxon nabídne cenu DO 1500 Kč a doplní si sbírku o pár kousků, tak to berte a utíkejte od něj, než si to rozmyslí😃 Pokud Tam jsou náleky z dob první republiky, tak bude cena jiná a to má pak smysl špekulovat a hledat zájemce. Pokud má někdo jiný názor, tak se zlobit nebudu, ale nálepky z dob totality nejsou mince, nebo známky, tam je to s cenou určitě složitější.

narval

Uživatel

Zaregistrován
16. 11. 2014

#16 - 3. 10. 2015, 10:18

kmotr napsal/a:

Doplním.... V době sbírání nálepek Vašeho dědy byl booom tohoto sběratelství a dalo se sehnat mnoho věcí k doplnění sbírky, takže sbírka se rozrůstala a bylo možno sehnat i celé archy do sbírky. Vím to, protože to sbíral můj bratranec, jako 10ti letý kluk a dnes mu je 55 let. Dnes je situace, že sirky nejsou v módě a nejsou předmětem sběratelství, jako tomu bylo v těch 70 tých letech a sběratelů je u nás minimum. Navíc Vy tam máte věci většinou z dob totality a jiná věc by byla kdyby šlo o věci z první republiky. To, že tento artikl nelze sběratelsky doplňovat v dnešní době zapřičinilo to, že se to sbírá málo a tím se to těžko prodává ... Takže jestli Vám Saxon nabídne cenu DO 1500 Kč a doplní si sbírku o pár kousků, tak to berte a utíkejte od něj, než si to rozmyslí😃 Pokud Tam jsou náleky z dob první republiky, tak bude cena jiná a to má pak smysl špekulovat a hledat zájemce. Pokud má někdo jiný názor, tak se zlobit nebudu, ale nálepky z dob totality nejsou mince, nebo známky, tam je to s cenou určitě složitější.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Jojo maš pravdu................taky sem to sbíral v dětství,ješte doma mam schované album z těch sběratelskych let,ale na rozdíl od jinych si nemyslím že to stoji statisíce-proto to nechávám ležet"""😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.