Moderátoři: smith

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#31 - 8. 2. 2012, 16:41

Ja sice mam v numismatice znalosti naprosto minimalni, ale mam zkusenosti s obchodem a tady je par poznatku, ceho jsem si vsim skrz antiku: V CR asi nebude moc lidi, co by antiku kupovali v takovem mnozstvi, aby se s tim dalo uzivit. Navic cesi by za mince nedali tolik, jako v zahranici (to mam z vlastni zkusenosti, protoze jsem doposud nakupoval jen v zahranici a tady by mi nikdo ty ceny za mince nedal i kdyz ignoruji ty predrazene koupe) . Dalo by se s tim uzivil asi dobre v zahranici pri vyuziti ruznych serveru jako ebay a pod. Tam jdou ceny vetsinou mnohem vys, nez ceny v aukcich v CR. Takze jedina strategie, co by mela sanci na vydelek je nakupovat mince v CR na aukcich a prodavat ven🙂

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#32 - 8. 2. 2012, 16:48

Jeste me napadl dotaz - jak je to vubec s obchodovanim s mincemi, kdyz chci minci poslat ci prodat do zahranici?

Ja chtel kdysi udelat nejakou reklamni akci na jeden z mych produktu a ke specialnimu baleni dat stredovekou minci (uvazoval jsem o prazskem grosi). Ale rekli mi, ze bych na to musel mit vyvozni povoleni, tak jsem se na to vykaslal. Jak to teda je ve skutecnosti? A je rozdil treba mezi PG a antikou v CR v tomhle?

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#33 - 8. 2. 2012, 16:53

To Tovy.

Právě naopak zde jsou některé druhy mincí nejdražší v celém regionu. Proto je sem obchodníci dovážejí a se ziskem prodávají. Vysoké zahraniční ceny také platí ve velkém počtu naši sběratelé a většinou se jedná o vzácné mince v pěkné zachovalosti, které zde neseženeme.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#34 - 8. 2. 2012, 16:57

A co si založit firmu pouze na zprostředkování prodeje formou shopu a internetové aukce? Odpadlo by spousta problémů, které se tady řeší kolem nákupu mincí. Samozřejmě, že by se problémy přesunuly jinam, ale již by to bylo řešitelné.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#35 - 8. 2. 2012, 17:00

To Tenzor.

Znám několik obchodníků, kdy jejich hlavním a nejjistějším oborem je komerce. Naopak antiku nevedou vůbec. Dále bych se nezříkal například sv. Václavských dukátů, protože to je v dnešní době také jistota. atd.

Suvorov

Uživatel

Zaregistrován
18. 2. 2011

#36 - 8. 2. 2012, 17:01

Tovy: mrkni sem,
http://www.numismatici.cz/cs/article/165/Dulezite-upozorneni-pro-sberatele
mě to taky zajímalo a tady je to snad správně vysvětlené 🙂 i diskuze je zajímavá...

Carpe diem, sed memento mori!

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#37 - 8. 2. 2012, 17:01

Evropa, Taho - mam 15 letou uspesnou zkusenost s prodejem zbozi odborneho charakteru a to v kamennem obchode na nevyhodnem prodejnim miste kdy pri zacatku mi kazdy predpovidal krach do 2 mesicu. Verte tomu ze kdyz lide poznaji odbornost, serioznost a korektni jednani tak si k vam cestu postupne najdou a stejne tak verim ze i v pripade e-shopu. To ze vsichni nabizeji komerci jeste neznamena ze je to nejlepsi reseni, opakuji ze dle mych nabytych zkusenosti odborny specializovany obchod sanci ma a zvlast kdyz zadny takovy na netu neni.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#38 - 8. 2. 2012, 17:03

Tovy: asi tak jak píše Evropa, v antice jsou vyšší ceny v zahraničí jen v případě velmi dobrých stavů (to i o hodně, ale také se to začíná srovnávat), naopak u horších by nikdo za takové ceny jako tady v zahraničí neprodal.. také často u různých méně běžných mincí, které jsou tady vydávány za velké rarity, je vidět cenový rozdíl v prospěch nákupu v zahraničí.
Troufnu si říct, že mám ze zahraničí pár mincí za ceny, za které bych si je tady v životě nekoupil (a tím nemyslím nějaký šrot).

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#39 - 8. 2. 2012, 17:12

Kučera: Já neodsuzuji antiku, ale je v zájmu přilákat co největší počet potencionálních kupců a ten mohu naplnit pouze širokým sortimentem, kde bude komerce hrát důležitou úlohu. Dále na komerci mohu získat vyšší procento zisku, je po ni největší poptávka atd. Až postupem času, po nějakém vyhodnocení se mohu začít specializovat.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#40 - 8. 2. 2012, 17:12
To Tenzor. Znám několik obchodníků, kdy jejich hlavním a nejjistějším oborem je komerce. Naopak antiku nevedou vůbec. Dále bych se nezříkal například sv. Václavských dukátů, protože to je v dnešní době také jistota. atd.

Já také. I to je důvod proč nedělat to, co mnozí a zkusit jít vlastní cestou. Možná se pletu, ale to je můj problém a moje peníze, které do toho dám🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.