Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#61 - 29. 3. 2015, 09:05

Sice som písal, že už nebudem reagovať, ale predsa:

Pán Evropa1 mám dojem, že Vás železná košeľa (rozumej rokmi zaužívané normy, predpisy, dogma ) nepustia prijať nové trendy a vývoj v zbieraní hoci čoho. Držíte sa niekoľko desaťročných definícií, ktoré v dnešnej dobe už celkom neobstoja.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#62 - 29. 3. 2015, 09:33
Sice som písal, že už nebudem reagovať, ale predsa: Pán Evropa1 mám dojem, že Vás železná košeľa (rozumej rokmi zaužívané normy, predpisy, dogma ) nepustia prijať nové trendy a vývoj v zbieraní hoci čoho. Držíte sa niekoľko desaťročných definícií, ktoré v dnešnej dobe už celkom neobstoja.

Já jsem kreativní člověk a na jisté dogma jsem velmi alergický a jsem pro změny, ALE tyto změny musejí mít nějaký smysl, musejí se zakládat na relevantních základech.

Pokud přijdu mezi sběratele starých aut, měl bych rozumět problematice daného tématu. Pokud bych tam přinesl zásobník známek s daným typem auta, autům samotným nerozuměl a místo toho se snažil vést debatu v oboru filatelie, pravděpodobně bych byl brán jako někdo, kdo si spletl obor.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#63 - 29. 3. 2015, 09:46
Sice som písal, že už nebudem reagovať, ale predsa: Pán Evropa1 mám dojem, že Vás železná košeľa (rozumej rokmi zaužívané normy, predpisy, dogma ) nepustia prijať nové trendy a vývoj v zbieraní hoci čoho. Držíte sa niekoľko desaťročných definícií, ktoré v dnešnej dobe už celkom neobstoja.

Víte co je ale nejhorší, že ty nové trendy za posledních několik desetiletí přivedly filatelii do velkých problémů. Náhrada jistých chyb se nedá napravit tím, že zlegalizuji námětovou filatelii a tím se budu snažit přilákat mládež.
Nebo masivní trend odklonu pd filatelie nevidíte? Já tedy ano, a můžeme to vidět i na stavu, kdy si může bohatý člověk za poměrně kratší dobu obstarat velmi vzácný materiál na velmi hodnotnou sbírku. Před pár lety absolutně nevídaná věc. Z druhého konce lacinější známky jsou téměř neprodejné, protože není poptávka.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

vektor

Uživatel

Zaregistrován
28. 8. 2010

#64 - 29. 3. 2015, 09:51
Já jsem kreativní člověk a na jisté dogma jsem velmi alergický a jsem pro změny, ALE tyto změny musejí mít nějaký smysl, musejí se zakládat na relevantních základech. Pokud přijdu mezi sběratele starých aut, měl bych rozumět problematice daného tématu. Pokud bych tam přinesl zásobník známek s daným typem auta, autům samotným nerozuměl a místo toho se snažil vést debatu v oboru filatelie, pravděpodobně bych byl brán jako někdo, kdo si spletl obor.

proč namětaře porad podcenujete proč by nemoh mit znalosti treba ještě vetši než sberatelé starych aut auta ho napřiklad zajimaji cely život ale nema prašule na oldtajmry tak je sbira jako znamky probudte se

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#65 - 29. 3. 2015, 09:58
proč namětaře porad podcenujete proč by nemoh mit znalosti treba ještě vetši než sberatelé starych aut auta ho napřiklad zajimaji cely život ale nema prašule na oldtajmry tak je sbira jako znamky probudte se

Protože pokud budu mít námětovou sbírku, kde budou známky dvaceti zemí celého světa, navíc z období sta let, pak zákonitě nemohu obsáhnou v plném rozsahu celou filatelistické problematiky.

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#66 - 29. 3. 2015, 10:03

Povodne som nechcel reagovat ale ked čitam tie scestne nazory tak mi to neda.Zasadna vec je jedna .Filatelia nas ma spajat všetkych-klasikarov ,nametarov ,perfinarov ,aerofilatelistov,profesionalov i začinajucich.Ak ste filatelisti prineste sem niečo pozitivne-alebo ste sem prišli len kalit vodu.Ty čo toto nechapete zamyslite sa nad sebov.

mamabc1234@gmail.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#67 - 29. 3. 2015, 10:17
Povodne som nechcel reagovat ale ked čitam tie scestne nazory tak mi to neda.Zasadna vec je jedna .Filatelia nas ma spajat všetkych-klasikarov ,nametarov ,perfinarov ,aerofilatelistov,profesionalov i začinajucich.Ak ste filatelisti prineste sem niečo pozitivne-alebo ste sem prišli len kalit vodu.Ty čo toto nechapete zamyslite sa nad sebov.

Ano máte pravdu. Já jsem se nad sebou zamyslel a filatelistické hnutí jsem opustil, protože se vydala na cestu, která mě nenaplňuje. Bohužel jako kritik nejsem sám, ale je mi smutno z toho, kam filatelie směřuje. Je normální, když ve stotisícovém městě existuje pouze jeden filatelistický klub (před pár lety to ještě byly dva s hojnou účastí) a sejde se pouze pár lidí (deset, ve vyjimečných případech dvacet nadšenců a bohužel z mladých nikdo)?

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#68 - 29. 3. 2015, 10:44
Ano máte pravdu. Já jsem se nad sebou zamyslel a filatelistické hnutí jsem opustil, protože se vydala na cestu, která mě nenaplňuje. Bohužel jako kritik nejsem sám, ale je mi smutno z toho, kam filatelie směřuje. Je normální, když ve stotisícovém městě existuje pouze jeden filatelistický klub (před pár lety to ještě byly dva s hojnou účastí) a sejde se pouze pár lidí (deset, ve vyjimečných případech dvacet nadšenců a bohužel z mladých nikdo)?

A numizmatika je na tom lepšie? Skôr si myslím, že horšie. Len je to v dnešnej dobe "trendy" byť numizmatikom - zhromažďovateľom (a teraz nemám na mysli konkrétne Vás)

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#69 - 29. 3. 2015, 10:58
A numizmatika je na tom lepšie? Skôr si myslím, že horšie. Len je to v dnešnej dobe "trendy" byť numizmatikom - zhromažďovateľom (a teraz nemám na mysli konkrétne Vás)

Problematika lidí, kteří pouze shromažďují je specifická záležitost, která funguje všeobecně, nehledě na obor. Pokud si ale vezmeme za základ sběratelskou činnost, pak zcela normálních sběratelů je v numismatice mnohonásobně více. Tito lidé se shromažďují na nejrůznějších místech, trh žije. Pokud budu srovnávat tento stav s filatelií, ta pouze živoří.
Taktéž spolkový život ČNS vykazuje naprosto živější činnost. Kdysi jsem přibral k numismatice i filatelii a byl jsem zděšen nečinností, která se zde ve všech směrech odehrávala. To byl také jeden z důvodů odchodu.
Závěrem. Stav filatelistického hnutí je naprosto mimo živější život v oboru numismatiky.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#70 - 29. 3. 2015, 11:36

A co ste zbieral? A kde je podmienka, ze musim byt v klube? Ved ja do ziadneho klubu nechodim, chodim max. na burzy, niesom nikde clenom, som filatelista dusou aj telom 😁 . Treba sa zamysliet nad tym, ze dnes ludia resp. mladez je ina ako pred 30-40 rokmi. Dnes kopec filatelistov nakupuje cez internet a nemaju potrebu chodit do klubu kde si za par stoviek nakupia novinky, pohundru a idu domov.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.