Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan

dejvy

Moderátor

Zaregistrován
21. 7. 2007

#141 - 1. 4. 2015, 17:29

Evropa1 napsal/a:

... Místo klasiky se preferuje námětová filatelie ...

A tento blud káže kdo? S preferováním námětové filatelie vůči jiným filatelistickým oborům jsem se dosud nesetkal.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#142 - 1. 4. 2015, 17:35

Obávám se, že u většiny mincí je autor naprosto neznámý a o motivu se často vedou dohady. Inu, 500, 1000, 4000 let, to dělá svoje.😉

A námětová filatelie se nepreferuje. Právě naopak, pořadatelé výstav si stěžují, že nejsou žádné pořádné námětářské exponáty. (U dospělých - u děcek je to jinak, ale těch je málo taky.)

dejvy

Moderátor

Zaregistrován
21. 7. 2007

#143 - 1. 4. 2015, 18:04

Evropa1 napsal/a:

Myslím, že by bylo alespoň vhodné, dříve než budete reagovat, abyste si pořádně přečetl, co jsem chtěl zdělit. Pokud byste to udělal v případě pozdějších článků, pak byste zjistil, že nebrojím proti námětové filatelii jako celků, ale především proti námětové filatelii v extrémní podobě. Přečtěte si například článek č. 107 od pisatele Bretta, který své výhrady popsal též a shodují se s výhradami, které jsem uváděl já. Tedy nejsem žádný extrémista, který se dopouští svatokrádeže, ale někdo kdo pouze přemýšlí a zděluje věci, které se mu nelíbí ...

V tomto odporujete sám sobě, protože (obecně řečeno ) z Vašich příspěvků vyplývá, že jste proti námětové filatelii jako takové, protože existuje i v extrémní podobě (např. "nejsem ochoten uznat námětovou filatelii", "pozastavuji se nad zlegalizováním námětové filatelie" apod.).
Pokud se např. na výstavě setkáte s námětovým exponátem, který je tímto "extrémním způsobem" zpracován, nikdy nemůže dosáhnout vysokého hodnocení. A je úplně jedno, jaký materiál z hlediska vzácnosti obsahuje.

dejvy

Moderátor

Zaregistrován
21. 7. 2007

#144 - 1. 4. 2015, 18:07

Evropa1 napsal/a:

... Jelikož já nerozlišuji mezi filatelistickými tématy a beru filatelii jako celek ...

Jenže námětová filatelie je nedělitelnou součástí tohoto celku.

nuckythompson

Uživatel

Zaregistrován
12. 10. 2013

#145 - 2. 4. 2015, 07:09

Lze zařadit do námětové filatelie třeba sbírku námětových pohlednic? Nemyslím vyloženě blahopřejné (i když proč ne?), ale třeba propaganda, obchody, zaniklé stavby (obce), "švábovky", "muchovky" atd., nebo v tom musí být prostě "namočena" i známka/y?

Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován
9. 2. 2008

#146 - 2. 4. 2015, 08:27

Nucky- jak už název říká" námětová filatelie", je o filatelii. Pohlednicema se zabývá filokartie. Tudíž "námětová filokartie".

nuckythompson

Uživatel

Zaregistrován
12. 10. 2013

#147 - 2. 4. 2015, 09:02
Nucky- jak už název říká" námětová filatelie", je o filatelii. Pohlednicema se zabývá filokartie. Tudíž "námětová filokartie".

OK :-)

Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#148 - 2. 4. 2015, 19:17

pan Evropa, precital som si tie Vase blafy co ste tu napisal, preco sa vyjadrujete k filatelii, ktoru nezbierate? To je nieco podobne ako keby som Vam ja pisal o numizmatike a neviem o nej nic...

citujem
Nebojte se, mě ve filatelistickém provozu již nikdy nepotkáte, protože se tohoto provozu již delší čas neúčastním a účastním se jiného provozu,ve které platí naprosto jasná a všeobecně platná pravidla, která platí i v naprosto obyčejném životě.

ved preboha kazdy si zbiera co chce a na co ma peniaze, to plati aj v numizmatike... je to jedno a to ISTE! Kto chce vystavovat nech vystavuje, kto zbiera pre potesenie nech zbiera pre potesenie, kto zbiera hole baby na sejchatoch ako som to zbieral ja tak nech ich zbiera...

Já uznávám pravidla, kde doktor umí léčit, kde zedník je schopen postavit dům, kde numismatik rozumí mincím a dané době a filatelista je schopen vysvětlit náležitosti konkrétních známek a nevěnuje se nesouvisejícím oborům.

co si mam pod tym mysliet? 🙄

pepahavel

Uživatel

Zaregistrován
30. 12. 2014

#149 - 2. 4. 2015, 19:33
pan Evropa, precital som si tie Vase blafy co ste tu napisal, preco sa vyjadrujete k filatelii, ktoru nezbierate? To je nieco podobne ako keby som Vam ja pisal o numizmatike a neviem o nej nic... citujem Nebojte se, mě ve filatelistickém provozu již nikdy nepotkáte, protože se tohoto provozu již delší čas neúčastním a účastním se jiného provozu,ve které platí naprosto jasná a všeobecně platná pravidla, která platí i v naprosto obyčejném životě. ...

Pan Evropa si evidentně plete profesi a koníček. Pokud si zbírám pro sebe, rozhodně mi do toho nikdo nemá co kecat (kromě ženy samozřejmě). Pokud chci vystavovat, jsou přece pravidla jasná. Fakt nechápu o co mu jde.

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován
9. 2. 2008

#150 - 2. 4. 2015, 19:37

Pánové! Nenechte prchlivost cloumat svým majestátem😉
Vraťme se zpět k diskusi o tvorbě exponátů a námětovém bádání- prosím.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.