Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
24. 8. 2013
Jirka,
Znamkam sa venujem len velmi povrchne (Staronemecke staty Sachsen, Preußen) zbieram Dopisy - Predznamkove obdobie a Altdeutschland Bayern.
Najviac ma zaujima predznamkovie obdobie, ale asi tu o to zaujem nemate???
Rada citam nove veci..😉
Pomimo ma zaujima aj stare pismo a Papierwasserzeichen (Vodotisck?)
Toto Forum moze pomoc druhemu - nemeckemu Forumu, a naopak. Ktokolvek potrebuje nieco budem sa snazit vam pomoct...
Narodila som sa pri Tatrach. A sbieram 2 Roky.
S pozdravom A.
Zaregistrován
3. 3. 2015
ahoj na Slovensku pod Tatrami / Liptovský Mikuláš a Liptovský Hrádok , Pribilna, Banská Štiavnica... tam jsem si užil / jinak překlad si myslím, že je ne vodotisk ale průsvitka což je
umělé zeslabení papíru /do papíroviny se vkládají písmena, obrázky.../ vodotisk je lidový název pro tuto techniku /německy Wasserzeichen/ u RU krásné vyobrazení u emise 1867 písmena z průsvitky "BRIEF-MARKEN." bohužel dopisy z tvoji záliby nevlastním pár známek by se našlo. zatím končím a těším se další dotaz. Jirka z Moravy
Obrázky:
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj Jirka,
ty vlastnis 50kr s miesanym zubkovanim😉 ...ano? Tak mi sa uz trosku pozname😃
Papierwasserzeichen ktore ja zbieram, mala ukazka:
Moj nastarsi - Taliansko z roku 1486
S peknym pozdravom A.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 3. 2015
krásná ukázka průsvitky ale to je trochu hlouběji než sahá výroba známek, i tak je to krásny Adri (jméno zkráceno na žádost uživatelky)
doufám, že jsem se trefil? jinak jde o krásnou ukázku ručního neběleného papíru. podívám se někde bych pár kousků mohl ještě mít, škoda, že jsi tenkráte neprojevila tento zájem prodal jsem asi 500 ks ručního papíru na rodných listech. zatím nashle Jirka z Meziříčí
Zaregistrován
3. 3. 2015
Zaregistrován
12. 6. 2012
Adri napsal/a:
Ahoj,
rada pomozen s nemcinou kto potrebuje preklad...Vyrazy ktore sa tykaju philatelie su mne v cestine/slovencine cudzie - tak aj ja sa ucim od was.😉
Mimochodom ja som zena, a prosim tikajte mi.
Pocul niekto o "Byerische stumme geschlossene Mühlradstempel"?
gnilretniw - dakujem za ukazku, naozaj krasne...🙂
S pozdravom A.
No, to je razítko tvarem připomínající mlýnské kolo, tzv. němé, tedy bez místa.
No krásný!! 😲
Zaregistrován
24. 8. 2013
Dobry vecer P III,
Pridavam obrazok z clanku jedneho kolegu - jedna sa o hladanie informacii k tomuto razitku - bez cisla (neme).
Dakujem A.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
A jde skutečně o němé razítko? Není jenom opotřebované nebo se slabým otiskem čísla?
Zaregistrován
24. 8. 2013
Dobry den,
ano -je bez cisla. Pravdetodobne bolo pouzite v Pesti. Ale ma ho Pest s Bavorska alebo napodobnila jeden vlasny podla Bavorskeho? Pocet Zubkov ja taky isty ako na Bavorskom.
S pozdravom A. a dakujem za dotazy.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Adri,můžeš mi prosím dát Tvůj mail?
Neboj,nechci randit,spíš něco s tím předznámkovým.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.