Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

bossi

Uživatel

Zaregistrován
28. 10. 2014

#21 - 26. 10. 2018, 00:12
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/zdenek-petran-numismatik-pametni-mince-ceska-narodni-banka-cnb-masaryk-benes_1810251348_jgr

KokotZská Národní baňka

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#22 - 26. 10. 2018, 10:06

Brno práve teraz🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

wogoo

Uživatel

Zaregistrován
8. 8. 2009

#23 - 26. 10. 2018, 22:26

Pokud přemýšlím logicky. 50 kč 1994 a 1995 je každé asi 100 000 a občas je v tržbě zachytím. Ne moc, ale sehnat se dají. Těchhle je od každého vzoru jednou tolik, tak si myslím , že je za chvilku dostanu i v samošce na růžku.

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován
30. 9. 2010

#24 - 26. 10. 2018, 23:29

pravdepodobne cely naklad sa rozebere v pobockach CNB.
tie fronty hovoria samy za seba.
ludia maju pocit ze investuju.
vsetci cakaju ze za to v buducnosti dostanu desetinasobok, minimalne.
co je samozrejme blbost.

co sa ale nasledne stane.
komplet cely naklad bude tezaurovany v kazdom x-tom ceskom kredenci.

postupne sa to bude rozpustat na aukre a na bazosu,
decka to budu krast potajme fotrovi,
a nosit do vecerky,
a mince sa po roku zacnu normalne objavovat v obehu.

ja nechapem preco by som mal dat za obehovu mincu z obecneho kovu
ako bonus stovky percent navic,
ked si mozem kupit zlate mince 100 let stare za cenu kovu plus 10-20 % navic.

buducnost ukaze.

ale cela ta davova psychoza je fakt zabavna : )

jacisin76@yahoo.com

codyw

Uživatel

Zaregistrován
28. 12. 2013

#25 - 27. 10. 2018, 08:56
pravdepodobne cely naklad sa rozebere v pobockach CNB. tie fronty hovoria samy za seba. ludia maju pocit ze investuju. vsetci cakaju ze za to v buducnosti dostanu desetinasobok, minimalne. co je samozrejme blbost. ...

„Nejlépe poznáme charakter člověka v peněžních záležitostech, při pití a v hněvu.“

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#26 - 27. 10. 2018, 10:26

ČNB napsal/a:
Za první dva dny ČNB na všech svých sedmi územních pracovištích lidem vyměnila zhruba jednu třetinu z celkového nákladu 600 tisíc mincí (200 tisíc kusů od každého vzoru).

To znamená, že pokiaľ tlak záujemcov nepoľaví, tak mince budú už budúcu stredu na pobočkách ČNB úplne vypredané. A to je systém jeden balíček na osobu a deň.

Otázne je koľko príležitostných sád so šiestimi mincami vydá ČNB. Myslím si, že sa po nich len tak zapráši. Škoda, že sa niečo podobné nerozhodla realizovať aj NBS v spolupráci s Mincovňou Kremnica. Je mi jasné, že o vydaní spomienkovej 2€ mince by musela rozhodnúť ECB, ale mali na to dostatok času...

Sent from my ZX Spectrum

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#28 - 27. 10. 2018, 22:08

Ten nick s nulovým hodnotením vyhral všetky tri charitatívne aukcie.

Sent from my ZX Spectrum

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

jirka72

Uživatel

Zaregistrován
14. 9. 2008

#30 - 28. 10. 2018, 10:01
Ten nick s nulovým hodnotením vyhral všetky tri charitatívne aukcie.

Kdyz uz se tady probiraji moje aukce, neco k tomu napisu. Zatim ten samy nick vyhral 3 aukce, uz kdyz jsem videl jeho prihoz a ze ma 0 komentaru, hned jsem mu napsal. Pak jsme jeste vymenili par e-mailu, znelo to duveryhodne, tak doufam, ze to i zaplati ...

Tyto aukce pro domov delam pravidelne na veci, ktere me stoji pakatel v nakupu a nejaky ten cas je ziskat (napr. 0 euro BRATISLAVA a 0 euro PRAHA prinesly domovu asi 14000 Kc). Znamenalo to pouze vystat fronty (v Bratislave i opakovane) a koupit za 50Kc/kus. Pak uz je tam jen prace s nafocenim/vystavenim/vyrizenim.

U techto 20K minci to bylo podobne - fronta na 2 hodiny s kolegy, kteri pak venovali jeste 1-2 sady na tento ucel, takze jsem mohl aukci spustit vice.

Samozrejme jsem zkousel i aukro, zda by neodpustili poplatky, ale je to pomerne slozite, prodej by musel byt registrovany na napr. jednatele nadace, ten bude mit pak samozrejme praci navic (kterou by nestihal delat) a jeste bude zacinat s 0 komentari ... ty podrobnejsi texty v popisu pak treba nekdo poradne necte a pokud se bude rozhodovat pro prihoz u prodejce s nulou na prvni dojem, pujde treba hned jinam. Tak jsme to po domluve nechali byt, kdyby tech aukci bylo 500 za rok, tak mozna, tady se proste s poplatky musi pocitat. A pak je tam jeste jedna vec, a to jsou pripadne reklamace - kdyz nastane u me, tak vyridim, ale u domova by to bylo slozitejsi, kdyz by nekdo prispel rovnou na ten charitativni ucet a pak chtel penize zpet, je to dost komplikace.

Takze v pripade 20K minci do toho davam mince zdarma (coz je na jednu stranu 60Kc, ale s ohledem na prodeje na aukru mnohem vice) + cas na jejich ziskani a administraci aukce, vyporadani s kupujicim a tak. Jen Aukro poplatky si odecitam, takze mi je plati kupujici.

Kazdopadne moc dekuji vsem, kdo v techto aukcich prihodi a zvednou cenu, letos jsou penize potreba, predelava se komplet stara puda, aby se rozsirily prostory, aktivit je tam spousta, terapeuticka dilna, rozvoz obedu atd.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.