Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#71 - 2. 4. 2019, 11:52

Původně měl být 2000 sad, ale pro velký zájem se přidělalo dalších 1000.
Původně měly být v březnu. Přesto je vše beznadějně vyprodané.

Kapitan_Misa

Uživatel

Zaregistrován
20. 2. 2019

#72 - 2. 4. 2019, 14:10
wuttke napsal/a: Marne hledam datum, kdy uvidi svetlo sveta sada PROOF pametnich 20,- melo by to byt v breznu. ...

Jsem také na čekačce (několik měsíců a nejspíš jeden z prvních), ale silně pochybuji, že se dočkám. Nevěřím totiž, že to funguje nějak transparentně a čekatelské objednávky se zpracují automaticky při původně neodebraných objednávkách. Neodebrané přebytky zmizí v rukách spekulantů napojených na českou mincovnu...

snukr

Uživatel

Zaregistrován
4. 1. 2009

#73 - 2. 4. 2019, 20:27
Jsem také na čekačce (několik měsíců a nejspíš jeden z prvních), ale silně pochybuji, že se dočkám. Nevěřím totiž, že to funguje nějak transparentně a čekatelské objednávky se zpracují automaticky při původně neodebraných objednávkách. Neodebrané přebytky zmizí v rukách spekulantů napojených na českou mincovnu...

Já to mám to samé, několik měsíců na čekačce a v podstatě taky hned, jak to tam dali. Ostatní prodejci, co to nabízí, to mají vyprodané hned od začátku, tam nebyla ani možnost. No, a máme tu první prodanou sadu na Aukru za závratných 7000 Kč, tak jsem zvědav, kdo to z prodejců vyhodí první za tuhle cenu. Taky už nevěřím na férovost prodeje, zmizelo to mezi spekulanty a normální člověk se k tomu nemá šanci dostat.A za 7000 to fakt nechci :-( To si radši koupim něco z první republiky v top stavu :-)

Rozalia

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2018

#74 - 3. 4. 2019, 13:57

napsal/a:
Já to mám to samé, několik měsíců na čekačce a v podstatě taky hned, jak to tam dali. Ostatní prodejci, co to nabízí, to mají vyprodané hned od začátku, tam nebyla ani možnost. No, a máme tu první prodanou sadu na Aukru za závratných 7000 Kč, tak jsem zvědav, kdo to z prodejců vyhodí první za tuhle cenu. Taky už nevěřím na férovost prodeje, zmizelo to mezi spekulanty a normální člověk se k tomu nemá šanci dostat.A za 7000 to fakt nechci :-( To si radši koupim něco z první republiky v top stavu :-)

Jj, i já jsem na tom stejně, ale 7000,- ani náhodou, tak to mi bude bohužel tato sada chybět, co nadělám 😞 . Už mi v proof chybí dvě, tak mi budou chybět tři 🙂 .

Taky jsem to u mincovny prošvihla, spoléhala jsem na to, že mi přijde mailem emisní plán na 2019, no nepřišel. Občas jsem na to mrkla, ale zrovna okolo toho 12. 12. 2018 nebyl nějak čas, zjistila jsem to až 30. 12., takže pouze jako náhradník.
Když jsem se ptala na mincovně, na jaké pozici náhradníka jsem a jak to vypadá, tak jsem dostala asi takovouto odpověď: ¨Pozici náhradníka bohužel nevíme, protože to není vedeno pod jmény, ale v žádném případě s tím nepočítejte¨, pěkná odpověď 😁 , jen jsem se nedozvěděla, jak ví, že to nedostanu, když neví, na jaké jsem pozici náhradníka 😁 .

Rozalia

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2018

#75 - 3. 4. 2019, 14:07

A ještě bych dodala, že mám naprosto stejný názor na ¨zmizelo to mezi spekulanty a normální člověk se k tomu nemá šanci dostat¨, protože 3000 ks proof je docela hodně, většina sad, které se vydávaly v tomto počtu, jsou normálně u obchodníků dostupné a někdy i za nižší cenu, než byla původní nákupní.

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#76 - 3. 4. 2019, 14:14

Bohužel, ty dvacky, tj. fenomén viz. září a leden, kdy šly na prodej v ČNB a byly fronty jak na banány dříve. Škoda

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#77 - 3. 4. 2019, 14:18

Na bazoši, už má někdo inzerát, že sadu proof koupí at mu navrhnou cenu.
https://ostatni.bazos.cz/inzerat/102816495/Koupim-20-kc-proof-drevena-etuje.php

Kapitan_Misa

Uživatel

Zaregistrován
20. 2. 2019

#78 - 3. 4. 2019, 19:02

Dvacky jsou určitě fenomén a také jsem s tím počítal. Jenže jak říká Rozalia, čekal jsem newsletter a ono nic! Resp. jsem si myslel do teď, že to byla moje chyba a já ho přehlédl. Ale vypadá to, že možná ani žádný neproběhl. Nevím...

A 7 tis. byla cena pro prvních pár bláznů či riskérů, já ji akceptovat nehodlám. Ale zájem o ně zkrátka bude velký, i přesto, že emise 3tis. je na proofky velký počet. Zároveň je to ale dost malý počet pro spekulanty. Podívejte se na Rašína. Po pár dnech šílenství se trh (aukro) ustálil na cca 3000 za jednu bankovku, resp. se v hlavách zájemců utvořila psychologická bariéra, "chci Rašína, musím vypláznout trojku" Dvacek je jen 1/7. Pár nedočkavců to zkrátka teď vyžene hodně nahoru. Já je určitě v nejbližších měsících kupovat nebudu. Nechci spekulovat, kam a jak se bude cena hýbat, ale nebudu se tím zatěžovat a zkrátka tuhle hru hrát nehodlám...

Další věc jsou 20 v B.K., které mají vyjít okolo července. Měl jsem v hlavě, že jsem četl emisní náklad 75 tis! Asi ještě během února jsem chtěl přiobjednat jednu sadu, ale psali, že už překročili emisní limit objednávek. Určitě se našlo pár nových či příležitostních numismatiků, obyčejných nadšenců, kteří si je objednali oficiálně. Ale dav nakupuje většinou, až je mu to předloženo na Aukru. A jestli opravdu platilo toto číslo, nebo se dokonce překročí, nechce se mi věřit, že o tuto sadu bude ještě valný zájem. 200 + 75 tis? Ano, dvacky jsou fenomén, ale trh se zdá přesycený a mince 2019 už pomalu ani nikdo nechce. Tady aby obchodníci a spekulanti nakonec nezaplakali, pokud jim nemají sady ležet 20 let na skladě. Nechám se překvapit, uvidíme...

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#79 - 3. 4. 2019, 19:22

u těch 20 v BU kvalitě si myslím, že to brali také ti co třeba nestihli nákup v ČNB a sadu za 500Kč je určo lepší než holé mince také třeba za tu cenu. Můj předpolad že BU sada bude -+ do konce 1000Kč a pak to možné půjde trochu dolů. Proofka je jiná liga sice 3000ks je hodně, ale moc se jich nebude objevovat max třeba 500ks zbytek lidi si doma nechají na památku jako sada BU kvalita.

snukr

Uživatel

Zaregistrován
4. 1. 2009

#80 - 3. 4. 2019, 19:52

Tak pro zajímavost: Na newsletter jsem taky čekal marně, i přes avízovaní žádný nebyl, teda pak myslím jo,ale samozřejmě už bylo pozdě.Toť první zrada.Já jsem sadu rezervoval 4.1. (i BK) a u obou jsem náhradník!Proč u BK mne překvapuje taky,když se předobjenává i na Aukru.
U proof se počítalo tehdy ještě s limitem 2000ks, pak se tisíc navýšilo,ale pořád jsem náhradník,tak kam se to všechno poděli?Tohle všechno pěkně smrdí a už nemám chuť si něco od nich kupovst.Jo,e-mail jsem psal taky,ale zatím na mne kašlou...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.