Moderátoři: smith
Zaregistrován
8. 12. 2009
O databázi článků jsem něco četl, ale to není přesně to, co jsem měl na mysli - někdy nevím, jak se článek jmenuje, ale přibližně vím, o čem se v něm píše (například jsem si zapamatoval rok ražby). Teď bych chtěl hledat jenom rok:) Možná komplikované (nebo alespoň můj popis), ale na (moje) hledání asi nejrychlejší.
Zaregistrován
8. 12. 2009
Mno, tak mně to nedalo a zkusil jsem udělat menší ukázku toho, jak jsem to myslel. Omlouvám se za velikost (4,7 MB), ale nechtělo se mi hrát si s obrázky. Je to nekontrolovaný text, co vylezl z OCR, prvních 7 stránek prvního čísla druhého ročníku časopisu Numismatik z února 1996:
http://rapidshare.com/files/333897090/num1.pdf
Přepis sice nesedí přesně (velikost písma, množství textu na stránce,...), ale v dokumentu je možné vyhledávat.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Mám takovéhle nějaké udělátko :
Hledat se dá podle autora, názvu, knihy, názvu článku a klíčových slov. Takže úspěšnost pro vyhledávání je závislá spíš na vhodnosti a podrobnosti klíčových slov ( zde jsou např.zobrazeny num.listy, které obsahují informace o slově peníz ). S jejich správným použitím je to největší fuška. Fulltext zatím nedělám.
Zelené články si je možné zobrazit.
Obrázky:
Zaregistrován
8. 12. 2009
Zajímavé a smekám, do něčeho podobného bych se asi nepustil. Já mám jen 12 ročníků NL, takže pro mne bude asi nejjednodušší, když si je naskenuji a převedu na text.
Zaregistrován
13. 1. 2010
Môžete mi prosím napísať, koľko približne strán majú Numismatické listy? Je možné, že by mali 70 strán?
Zaregistrován
6. 11. 2008
rok 2009 kolem 50 stran..
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
8. 12. 2009
Záleží na čísle a ročníku, ročník má 192 stran pokud se nepletu.
Když vycházelo 6 čísel za rok, mělo jedno číslo 32 stran, dvojčíslo 64;
novější ročníky, kde jsou jenom 4 čísla za rok, mají počet stránek 48 (+-). Neprocházel jsem všechny ročníky, tak snad nepíšu bludy.
Zaregistrován
13. 1. 2010
DOKUMENT: Numismatické listy. -- ISSN 0029-6074. -- Roč. 55, č. 3 (2000) Tam by mal byt clánok na stranách 68-72.
Ja si jenom nejsem jistej jestli jsou to strany z císla nebo z celého ročníku. Co myslíte?
Zaregistrován
13. 1. 2010
Tak je to asi z celeho rocníku. potťeboval bych vědet strany z toho konkrétního čísla. Neporadili by ste mi jestli se to cislo u vas nepovaluje nekde v šuplíku?
Zaregistrován
8. 12. 2009
Číslování v rámci ročníku "navazuje", takže číslo 3/2000 začíná stranou 65. Na 68-72 je Lýsippův Hermés zavazující si sandál na ražbách krétské Sybrity? od Lenky Vacinové.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.