Moderátoři: numpszi, smith

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#21 - 19. 3. 2018, 19:48

to jardamarvan : záleží jakým způsobem to řekneš, když jak píšeš, že seš tu novej, nikdo ti nic špatného neudělá když se zeptáš . A taky nesmíš jak se u nás říká , přijít a hned začít vyskakovat , pač nevíš s kým mluvíš ! takhle je to i v životě . Ty příjdeš na uřad a taky na ně vyhukneš, že o své práci nic neví , nebo co ?
Začil jsi mluvit o panu Kudweisrovy na tom samozřejmě není nic špatného, potom jsi ho začal obdivovat , to je fajn, ale začal jsi utočit na mischela13 a proččč????, když nevíš kdo to je , co když je na vyším levelu jak pan Kudweisr, nejdřív si zjisti s kým máš tu čest a potom můžeš oponovat. Zde na foru jsou opravdu velcí přímo největší českoslovenští sběrateléééé !!!! já sbírám cca 10let bankovky a nesahám některým zde ani po kotníky !!!
a ty si na tom podobně jak já , tak troška ucty by neuškodilo .
Jinak ti tu zde všichni rádi pomohou a jak jsi chtěl nějakou dokumentaci , tak by ti ji posléze mile rádi daly .
A jestli jsi byl na vojně , tak tam ti určitě řekly : nejdřív prozkoumej terén a potom vyraž a dej si pozor kam stoupáš

mischel13

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2008

#22 - 19. 3. 2018, 22:13
Moc děkuji za vzácné rady, především mischel13. Je opravdu vidět, že jen těžko někteří snášejí, když chce někdo nový na forum vystupovat a třeba malou mírou přispět našemu společnému koníčku. A netuším, kde jste přišel na to, jak píšete, že mne jako starého barda ....... Odpovím na to, jak dlouho se bankovkám věnuji. Krátce, necelý rok, ale myslel jsem, že tady najdu ochotu pomáhat si navzájem. Myslím, že svůj úmysl raději přehodnotím.

Jestli jste si všiml, tak ostatní se ani neozývají, protože je už nebaví, stále dokola sem psát, že se dodržují témata atd.
Já osobně, než jsem se tady před 10 lety zaregistroval, tak jsem si pročetl všechny příspěvky, abych alespoň věděl o něco více a mohl se tady s ostatními bavit.
Toto fórum je veřejné, ale snažíme se zde dodržovat nějaká nastolená pravidla, aby právě tací, jako jste vy, si mohli najít tu svou parketu sbírání.
Nevytrhujte úryvek o bardovi z celé věty. Psal jsem jen o zařazování podtémat do správných témat pro další nové registrované tady, ale to poznáte sám, až se tady časem trochu zorientujete.
Chválím váš elán do sbírání bankovek, ale upřímně vám radím, přečtěte si každý den alespoň něco z jednoho tématu a pokračujte, až se dostanete k těm katalogům v desátém tématu. Děláte to pro sebe, dozvíte se snad mnoho zajímavých informací do budoucího sbírání.
Tady může vystupovat každý, ale nevím čím můžete vy přispět našemu společnému koníčku? Náš společný koníček, se dělí na další okruhy sbírání a ten váš tu sbírá nemnoho sběratelů, ale jsou to většinou velcí odborníci, tak si při tom pročítání starých příspěvků, můžete vypisovat své kolegy na zahraniční bankovky a ptát se jich, oni rádi poradí.
Většina tady sbírá Československo, protože naše bankovky, patří mezi jedny z nejhezčích na světě. Ale dále každý sbírá ještě něco jiného (nouzová platidla, bony, ale i cizinu) a to si musíte sám zjistit, kdo co sbírá.
Ještě k tomu katalogu, v životě jsem si ho nekoupil, protože je to jen takový celosvětový povrchní přehled bankovek a to mi nevyhovuje, doporučuji spíš si koupit katalog té země, kterou sbíráte. Někdo sbírá Německo, tak si raději koupí Rosenberga, nebo Grabowského, další sbírá Maďarsko, Polsko, Rusko atd.
Sbírání bankovek je krásný koníček, ale to poznáte sám, až tomu propadnete úplně a to nebude hned, to trvá pár let. Uvidíte za pět let, kam se posunete ve sběratelství?

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#23 - 19. 3. 2018, 22:31

Boha to čo je za exota nechapaveho ?😃 😆😂

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.