Moderátoři: smith
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ahoj,
je to dotaz mimo mince, ale zkousim to. Nevyzna se tu nekdo v opracovani dreva? Chtel bych si zkusit vytvorit podlozky neco jako na fotkach viz nize. Predpokladam, ze to bude nejake pomalu rostouci drevo (at uz vzacne nebo ovocnych stromu), ale taky by me zajimalo opracovani, cim to namorit, nalakovat atd. Jak docilit takoveho "nobl" efektu fakt nevim.
Dik!
Zaregistrován
21. 11. 2011
Jeste fotky:
Obrázky:
Zaregistrován
31. 12. 2010
Ahoj,šelaková politura je nejlepší,ale nejnáročnější.Dobrou zkušenost mám s jednosložkovým epoxidovým lakem HB lak.Na tmavá dřeva,na věci kde byl dříve lihový lak tak do 100 let stáří.Musí se nanášet po velmi slabé vrstvě.Ale nezazdí strukturu dřeva jako jiné laky.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Aha, dik za tip!
Mam tu nejake stromy, co jsem porazil na zahrade - stestky, jablon atd. Nechci delat nejake virtuozni veci z toho, jen jednoduchou podlozku. Jde mi jeste o jednu vec - jak opracovat povrch jeste pred lakovanim - urezu pilou kolo a co pak? Vzit to pilnikem/raspli a pak smirkovy papir? Neudela to povrch nevyrazny? Nebo cim docilit te hladkosti jinak? A pak to rovnou nalakovat a tedy to nemorit? Asi ne, kdyz mi staci prirozeny odstin dreva, ze?
Zaregistrován
30. 9. 2010
ak su to cerstvo porazene stromy, zrejme to bude musiet najprv vyschnut.
ak odrezes kolo motorovou pilou, dostanes nerovny povrch, +/- aj pol centimetra.
inak, stare slivky mozu mat v centre kmena az neskutocne farby.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
16. 2. 2008
Tak především musí být dřevo suché jinak se bude kroutit a praskat. Z ovocných stromů počítej tak 10 let vysychání a to zvolna, ne na slunci.
Nu a hladký povrch dosáhneš broušením, pořiď si pásovou brusku, začni papírem 60 a skonči 600. Šelak je sice nejkrásnější povrchová úprava ale je citlivý na vlhkost.😉
Zaregistrován
12. 6. 2012
A některá ovocná dřeva voní i 15 let po skácení/uřezání (když to člověk rozštípne). Teda, ono voní každé dřevo, ale ne tak krásně ovocně. Třešeň, višeň, meruňka už míň.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Pokud se jedná o rovný nebo oblý povrch,osvědčilo se mi po vybroušení leštit měkčím dřevem.
Zaregistrován
23. 10. 2010
turtleoverhead napsal/a:
...začni papírem 60 a skonči 600. Šelak je sice nejkrásnější povrchová úprava ale je citlivý na vlhkost.😉
včera sem kupoval šmirgle a nejjemnější měli tuším 4000. Tím bych se už ani nebál vytřít si... zrnko z oka. Dle mého názoru už je šelak trochu out, oblíbený spíše na východ od nás, osobně preferuji decentnější úpravy dřeva.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Šelak se především musí umět 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.