Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith

Zdravím kolegy pohlednicáře! Dostal jsem se k několika desítkám pohlednic z Brna, Prostějova a okolí (částečně Praha a další města). Vše prošlé se známkami z let cca 1900 - 1920. Černobílé, kolorované, některé barevné. Typicky: Brno - Centrální nádraží, Královo Pole - Brněnská ulice, Brno - Špilberk, Praha - Karlův most a Hradčany apod.
Protože jsem bankovkář a pohlednicím nerozumím, chci se zeptat na orientační cenu takových kousků. Pohlednice nejsou polámané ani pomáčené, ale samozřejmě mají svůj věk. Všechno je to rodinná záležitost, takže k nim mám citový vztah - odesílali je nebo přišly mým příbuzným. To znamená, že na prodej asi nebudou.

Z kousků, které by snad mohly být zajímavé:
1) Pátý všesokolský slet v Praze 1907 (prošlá) - lev s korunou hledí do dáli
2) Osudná cesta, kterou se naposled ubírala Anežka Hrůzová z Malé Věžničky u Polné, zavražděná dne ... (neprošlá)
3) Majitel honitby p. A. Dvořák z Polné setkává se se starostovou z Malé Věžničky při hledání stop krve po ... (neprošlá - obě fotografie)
4) officielní dopisnice pomocného výboru legionářského při min. nár. obrany (menšená reprodukce barevného obrazu presidenta T. G. Masaryka...)
5) Offiziele Karte pro četnictvo - obraz Hanze Printze hlídkující četník u sloupu s c-k orlem
6) Offiziele Karte f"ur Rotes Kreuz, ... Nr. 423 (ponorka)
7) totéž Nr. 309 (nějaký generál)
8) totéž Nr. 237 (Franz Josef)
9) Slavnost povýšení Králova Pole na město (fotografie)
Dále tam je několik neprošlých dopisnic "Proti světlu držeti" - většinou lechtivé záležitosti (ovšem v mezích normy počátku století) a několik barvotiskových andělíčků a svatých (plastický reliéf).
Dále dopisnice z míst, kde sloužil c.-k. voják + nějaké Feldpostkarten. Několik pohlednic je je z Br"ux-u, což jak jsem pochopil je starý Most.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.