Zaregistrován
17. 1. 2017
Dobrý den,
doma jsem nedávno našel tuto orlici. Je poměrně masivní, na výšku něco přes 6cm, na šířku 5,5cm. Na zadní straně je vyryté číslo 161 a zbytek nějakého připínání.
Mohl by mi někdo poradit, o co se jedná? Hledal jsem po internetu, ale nic podobného jsem zatím nenašel. Předpokládám, že jde o orlici ze 2. světové, která se pravděpodobně nosila na čepici - ale může být i starší.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
asi francie, když zagůgluješ asi jí najdeš.
ale vypadá to jako litý, na čáko se dělaly z plechu.měl jsi dát druhou stranu.
Zaregistrován
17. 1. 2017
Děkuji za nasměrování, opravdu to asi bude Francie, Napoleonská doba (já byl přesvědčený, že to má co dělat s 2. světovou).
Přikládám foto druhé strany.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Je to tak, jak píše kolega Paul. Tato symbolika se objevuje na výstroji vojáka, na "patrontaškách" dokonce i na koňském postroji. Existuji tedy různé velikosti, různé provedení. Jinak symbolika ve Francii značně oblíbená i dnes.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Mě ale ten imperiální/císařskej orel přijde jako dost hrubej odlitek, na čáko atd. byly ražený, ostrý detaily.
ono to může bejt i novodobě odlitý, třeba harlejáři si tohohle orla taky vzali do různejch znaků..
Zaregistrován
6. 1. 2013
Je to tak, já jsem hovořil o klasice a originálu, toto je hrubý odlitek čert ví na co.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
17. 1. 2017
Děkuji za informace. Doma ji máme minimálně 30 let (co vím), je po dědovi. Odkud ji měl on, netuším. Leda by se jednalo o nějaký suvenýr ze Slavkova.
Zaregistrován
11. 3. 2009
Hodně těchto kopii se vyrábí pro nadšence co předvádí rekonstrukce bitev v dobových kostýmech.
Ale ne vždy platí, že hrubý odlitek nemůže být originál🙂
Např. horní obr. je novodobá replika patrontašky (fr. giberne) důstojníka kavalerie.
Dolní obr. je naopak orlice z brašny pěšáka prodána jako originál za 145 €.
Obrázky:
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
6. 1. 2013
Máte pane kolego zcela pravdu. Na kluby vojenské historie u nás i v Evropě jsem zcela zapomněl. Ta symbolika je jasně daná a vlastně žije i v moderní francouzské armádě.
Poznámka:
I z tohoto důvodu jsem zde chtěl sekci "MILITARIA" Ne každý falerista se stará i o tyto krásné drobnosti.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
25. 3. 2009
Poprosil by som o určenie. Nemám tušenia či to patrí do armády alebo poľovníctva.
Napadlo ma či to nemôže byť z patróntašky, orlica je dosť ťažká, tak ju určite na klobúku či prilbe nenosili.
ďakujem
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.