Zaregistrován
23. 10. 2010
Náhodou, za korunu sem na to měl přihozeno taky:) Hlavně ten popis, pravděpodobně zkusmý tisk a na dalším řádku to porovnává s cenou zoubkovaného meziarší... Jo, má tam některý bezva úlety, viz linky níže. Moc nevím, co si o tomto prodejci myslet, nic jsem od něj zatím nekoupil pokud si pamatuji, ale v nabídce má jak věci, které vypadají OK, tak podobné a horší haluze. O to možná nebezpečnější. A hlavně ty přetisky jsou udělány taky celkem slušně, kdyby nedělal nesmysly (nebo kdo je autor) a třeba na ten trojúhelník dal jen jeden a modrý...
http://aukro.cz/csr-1-novinove-meziarsi-merkur-x18-i4433472926.html
http://aukro.cz/csr-1-cp-55-s-kn-vpravo-cerny-pretisk-x17-i4433467300.html
Zaregistrován
23. 10. 2010
Zaregistrován
13. 8. 2012
Jako studijní materiál á 1 kč možná :-), dobrý jsou Sudeteland atd...Samé poklady...Když je kupující tak i prodávající...
Zaregistrován
29. 7. 2014
Tak já jsem od pana Fedora koupil, asi před rokem a půl Blok známek Olympijské Hry v Berlíně 1936, aršík dle popisu aukce ve výborném stavu. To, co mi však od tohoto prodejce přišlo, byl sice daný blok, ale s tím rozdílem, že ze zadní strany bylo i pouhým okem vidět stopu po slepení - aršík byl přetržený a dolepený, aby se nic nepoznalo.
Při dalším přezkoumání pod mikroskopem jsem zjistil, že známky byly do aršíku dolepeny ručně - asi za pomoci lepidla Hawid, ale v popisu aukce se tohle prodejce opomněl zmínit.
Další obchod - známky s přetiskem Almere. Taktéž v popisu bylo, že se jedná o originály, kat. cena 800€.
Opět pod mikroskopem - zjistil jsem, že známky jsou padělky - přetisk Almere dotisknut na běžné tiskárně(na lepu byly jasné známky dotisku, do lepu prosvítal inkoust), a navíc, jak jsem dále zjistil na burze sběratelů, tak známky s přetiskem Almere nemohly vzniknout během II. světové války, jelikož město Almere(Holandsko), bylo objeveno až po válce, do té doby bylo soustavně pod vodou!
Tedy nevím, kde pán bere tu jistotu, že si sběratelé nezjistí skutečný původ známek.
Zaregistrován
7. 6. 2010
no aspon mas ponaucenie, ze nemas kupovat drahe veci cez aukro a od neznameho predajcu...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
23. 10. 2010
no hlavně jak se postavil k reklamaci??
Zaregistrován
21. 11. 2012
No nechápu co Vám vadí, ale prodejce měl v popisu zmiňovaných aukcích jasně napsáno toto: známka je opatřena značkou falzum,na fotce není vidět. Prodávám jako falzum,ke studijním účelům nebo sběratelskou zajímavost bez nároku na pravost a záruky.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Ná této aukci je špatně to, že se jedná, dle mého názoru, o přezoubkovanou známku 13B. Viz krásný detail na poslední fotce. Myslím, že je i vidět, že to bylo HZ, 13D je ale ŘZ. Těžko se vyjádřit ke značce Gilbert. Každopádně podobnou známku bych kupoval jen důvěryhodně ověřenou, ve stavu ** s atestem.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Co mi vadí? No jedna věc je popis, kde se prodejce slušně právně kryje a druhá věc je morální úhel věci, kdy se podobnými nesmysly degraduje filatelie a z naivních lidí tahají peníze (ano, někdo si řekne jejich blbost, když kupují kraviny a nerozumí tomu). Jinak přiznávám, že nevím, v jakých TF byly tištěny merkury, ale mezirší je předpokládám blbost, bude to teda celkové falzum, jak píše prodejce, v druhé aukci ale byla zbytečně zničena rakouská známka (no pravda, taky už měla něco za sebou, viz ty lomy). Vadí mi, že kupující to může po drobných úpravách (rozstříhání a ostříhání merkurů) prodat s příslušnou pohádkou zase dalších nebožákům a za ještě vyšší cenu. Hláška typu známka je označena falzum, jen to na fotce není vidět, je taky úsměvná... Myslím, že fotky jsou natolik slušné, že razítko FALZUM by tam vidět být mělo, bylo by asi tak sytosti toho "obtisku". Zdravý rozum kolego, ne jen slepě důvěřovat. Tedy - vadí mi, že někdo vysolil za tento nesmysl á 1000,- Kč, za které mohl mít kupu hezkých pravých známek - jen proto, že je někdo šmejd, který si neumí (nebo spíš nechce) vydělávat poctivě. Stačí?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.