Zaregistrován
23. 10. 2010
P.S. ještě k té značce falzum mě napadá, nechtěl-li tím básník říci, že známky jí opatřil dodatečně - to by byl vskutku šlechetný čin, ale je to dosti nepravděpodobné a hlavně by pak prodával něco jiného, než inzeruje a kupující by mu to pěkně omlátil o hlavu (já tedy určitě)
Zaregistrován
21. 11. 2012
Také jsem si jednu aukci koupil a známka byla řádně označena razidlem padělek.
Právě proto jsem pokládal dotaz. Neprodával něco jiného než inzeroval, když si pročtete pravidla prodeje na Aukru, tak není rozhodující foto, ale přesný popis. A v něm to vše popsal. Jinak jsem se ho samozřejmě dotazoval,jak došlo ke kolizi fotek bez značky a dostal jsem odpověd,že fotky byly nafoceny dříve a při v kládání použil špatnou záložku v galerii. No to se stát přeci může.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Pokud tedy všechna falza, která prodával, označil podobnou značkou, tak to je chválihodné. Jen už pak trochu nechápu, proč dá někdo za bezcenný papírek litr. Falzům ve sbírce se taky nebráním, za některé bych dal klidně i několik tisíc (takový krnovský padělek Smetany ve 4pásce nebo hezké Vejprty), ale to je zase něco jiného...
Zaregistrován
21. 11. 2012
No musím oponovat, v dnešní divné době se kryjí všichni. Pro Vás možná nesmysly, pro někoho dobrý studijní materiál, falza prý pocházejí z období 1. republiky, tak zkoumání jak to vyrobili, jakou použili techniku atd. Myslím, že existuje docela široká základna sběratelů, které to zajímá. A to, jakou částku za to utratí, už je jen na nich.
Proč šmejd?? Vždyť většina věcí co prodává, je se zárukou a když prodává falzum, tak na to kupující vždy řádně a přehledně upozorní. A myslím, že komentáře u jeho nicku hovoří jasně.
Zaregistrován
21. 11. 2012
Dle Vašeho názoru možná, ale pokud dává prodávající plnou záruku, tak si ji kupující může nechat v klidu ověřit u Beneše a pokud nebude v pořádku, dostane své peníze zpět.
Zaregistrován
23. 10. 2010
á propos - přijde mi trochu zvláštní, že nejenom popletl zdroj fotek, ale i poznámku o označení přidal dodatečně. Myslím, že původně nic podobného v plánu nebylo a buď se v něm hnulo svědomí (pozor, neříkám, že on musí být nezbytně výrobcem), nebo už měl dost těch mailů s dotazy na pravost , resp oznamování prodeje ryzích nesmyslů
Zaregistrován
21. 11. 2012
No právě, chápat to nemusíte, když neporozumíte povaze jiného sběratele. Znám spoustu sběratelů mincí, kteří mají ve svých sbírkách padělky a mají z nich obrovskou radost a dlouhé večery je zkoumají.
Zaregistrován
23. 10. 2010
ad falza - značně pochybuji, že se jedná o falza z první republiky, ale je to jen můj názor.
ad 13D - souhlasím, vy jste se ptal, co je na ní špatně a já vám odpověděl. A myslíte, že vám prodejce ochotně zaplatí i váš čas za obstarání a cenu ověření?
celkově, možná tomuto prodejci křivdím, ale nelíbí se mi, jaké aukce (resp směs normálních a jiných krajně podezřelých) a s jakými alibistickými popisy vystavuje. Nevím, jak dlouho sbíráte a jaká část vaší sbírky pochází z aukra, ale jsem již, ač přes mou velmi krátkou filatelistickou kariéru, na podobné prodejce lehce alergický
Zaregistrován
21. 11. 2012
No jo no, Vy hned ve všem vidíte podvod, chamtivost a špínu, znovu opakuji, neprodává padělky které by vydával za originály, ale padělky řádně označené.
Nevím kde se furt bere ta závist, když někdo prodává a úspěšně, hned je za gaunera. Vždy musí být prodejce a kupující. Kdyby všichni jen sbírali a neprodávali, tak by zachvíli nebylo co sbírat.
Ať si každý prodává a kupuje co chce, pokud to neporušuje zákon ve smyslu někoho podvést, či vydávat falešnou věc za pravou, tak dle mého názoru je ostatním do toho ho..o, kolik kdo utratí , nebo kolik kdo vydělá. Hlavní je radost ze sbírání.
Zaregistrován
21. 11. 2012
tak falza z 1. republiky to jsou, mnou zakoupená byla odnesena k odborníku a ten to jen potvrdil.
A proč by nezaplatil, když garantuje záruku, tak i musí nést následky, navíc mi to takto přišlo i v mailu od něj.
Mezi námi, tento prodejce je jeden z těch výrazně lepších, vím o spoustě prodejců podvodníků, kteří vydávají falešné věci za pravé atd.
krátkou kariéru? já sbírám známky asi 8 let a považuji se za velkého laika
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.