Profilový obrázek
Columbo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2022

#11 20. 3. 2025, 16:40

Neviem, ako to vlastne s Vašou otázkou je ... Ja som ten Váš prvý príspevok pochopil tak, že vám ide skôr o bádanie v tejto oblasti a teraz sa mi zdá, že ide skôr o finančné zhodnotenie toho prezentovaného materiálu.
Takže, ak Vás to zaujíma z obchodného / finančného hľadiska, tak napríklad aukro, alebo bazoš a čakať. Prípadne kontaktovať nejakého poriadateľa sálovej, alebo internetovej online aukcie s tým, či by boli ochotný zaradiť ten Váš materiál do ich ponuky.

Ak by ste sa chcel dopátrať nejakých filatelistických informácii, tak pozor na to pofis číslo:
3x ste uviedol katalógové číslo 2375 (v názve témy, v 1. príspevku a v 6. príspevku) ale ono to je 2372.
Píšem to z dôvodu, že ak by ste v nejakých dig. databázach hľadali podľa tzv. indexového vyhľadávania, tak by mohol nastať problém ...

Ak je pre Vás prioritné to filatelistické hľadisko, tak skúste ešte prejsť fil. literatúru vydanú v rokoch 1979, 1980 ... Napríklad časopis Filatelie, alebo Zpravodaj SSČSZ - v digitálnej podobe tu:
https://www.filaso.cz/knihovna-digitalizace.php
Prípadne skúste hľadať v databáze článkov tu:
https://www.filaso.cz/knihovna-clanky.php

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#12 21. 3. 2025, 05:38

Já se obávám, že tyto vada, ač je výrazná spadá do kategorie VV, možná se dá použít název "stěrka"? Ale k tomu jsou povolanější jiní s více znalostmi v oblasti tiskové práce.

Bohužel, co člověk nezjistí v katalozích jsou mnohdy i věci faktické, které by se měly objevovat.

U známek Slovenské pohádky z roku 1968 jsou uváděny 2 druhy tisku rotační a hlubotisk, ale nikde jsem nenašel jaké druhy papíru se používaly. Je evidentní, že bílý papír i OZ, ale není to ani tak, že na jednu hodnotu se používal ten, na druhou onen. Asi nahodile.

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
genealog

Uživatel

Zaregistrován:
2. 2. 2014

#13 22. 3. 2025, 15:35

Pozdravujem. 1. Čo sa týka pofis čísla, bolo to z mojej strany nedopatrením uvedené zlé číslo.

2. Predaj? Nakoľko moji potomkovia nejavia záujem o filatéliu, pripravil som im po 1. zbierke ČSSR 1945 - 1992. Všetko čo mám navyše sa budem snažiť, ak to pôjde rozpredať. Konkrétne, čo sa týka tejto známky, priebežne sledujem aukcie a rôzne burzy s dôrazom, či sa objaví táto známka s takýmito vadami. Preto som sa najprv zameral na zistenie jej výskytu, lebo to nie je katalogizované. Vzhľadom na to, čo sa ponúka na burzách, mýslím, že sú to zaujímavé kúsky, už aj vzhľadom k tomu, že je tam komplet mix rôznych veľkostí škvŕn na jednotlivých zostavách.

Áno, chcel by som to predať. Ponúkol som to aj Burda action, lebo vidím mnoho nekatalogizovaných ponúk rôznych VV, ale napísali, že nemajú o to záujem.

3. Ďakujem za ďalšie Vaše informácie. Stránku Filaso poznám, dokońca mám všetky zpravodaje stiahnuté, lebo sa tam popisujú rôzne zistenia vád známok. Skúsim ešte prekopať aj časopis filatélia.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.