Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#21 28. 10. 2014, 15:42

nooo...ono zase kdyz jeden lezi na zadech...a rytmicky se pohybuje...a nad
hlavou mu krouzi Blerioty a Fockery,dvojplosniky a hornoplosniky,tak to ma
taky neco dosebe...jak rikal ten psychiatr v Ostre sledovanych vlacich...myslete
na fotbal....😁

Profilový obrázek
Yrjo

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2011

#22 28. 10. 2014, 18:55
tak to si zase nemyslím já:) nikdo přece nezačne modelem za tisíce, aby se postupně propracoval ke srač.., tomu sám nevěříš. Já začal (asi jako všichni) Lavočkou od směru a natíral to Unikolkama (vyblitá hnědá + ještě vyblitější zelená) a když jsem si osvojil základní postupy na modelu za pár korun (např že obtisky není potřeba detailně obstříhávat, ale již jsou ohraničené;) ) , začal jsem si kupovat Hasegawu a Revellky... to jen k těm oběcným přirováním:) A nenechal jsem toho z výše uvedeného, ale kvůli nedostatku času, což mne dosud mrzí a furt se chystám zase začít

Nikdo nemluví o modelu za tisíce... já začal kdysi Jakem 23 od Kovozávodů a barvil to lihovejma Agamama. Každopádně teď když o tom něco vím, tak bych začátečníkovi pořídil nějakou jednoduchou dvaasedmdesátinu od Revellu, Airfixu, nebo něčeho takového. Cena bude rozumná a nebude se muset brousit a tmelit - bez čehož ty Kovozávody rozumně dohromady člověk nedá... Mimochodem - taky si pořád říkám, že zas začnu.

Abych se ale vrátil k filatelii - začátečníkovi bych prostě dal starší Michel z druhé ruky a bylo by...

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#23 28. 10. 2014, 20:35

No jo starší Michel - spíš Michely, ne? Jestli má hromadu známek, bude potřebovat cca 8 katalogů minim. A já např Severní Ameriku z nějakýho rozumnýho roku a za rozumnou cenu sháním už notnou dobu. Proto taky vidím přínos ve stránkách, kde je vše na jednom místě, samozřejmě klidně bez specialit a Dv atd, ale aspoň nástřel, aby začátečník věděl, kterým směrem se dál ubírat.
K těm letadlům - tak dnes je to samozřejmě o něčem trochu jiným, souhlasím, že Revell je už dobře a za rozumnou cenu dostupný, no ty barvičky... revellka stojí tuším kolem 45,- Kč. Hehe, Agamy:) To byla ze začátku tragédie, ale pak začaly dělat odstíny, který se jen tak nesehnaly a taky sem jich několik měl.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#24 28. 10. 2014, 21:31
No jo starší Michel - spíš Michely, ne? Jestli má hromadu známek, bude potřebovat cca 8 katalogů minim. A já např Severní Ameriku z nějakýho rozumnýho roku a za rozumnou cenu sháním už notnou dobu. Proto taky vidím přínos ve stránkách, kde je vše na jednom místě, samozřejmě klidně bez specialit a Dv atd, ale aspoň nástřel, aby začátečník věděl, kterým směrem se dál ubírat. K těm letadlům - tak dnes je to samozřejmě o něčem trochu jiným, souhlasím, že Revell je už dobře a za rozumnou cenu dostupný, no ty barvičky... revellka stojí tuším kolem 45,- Kč. Hehe, Agamy:) To byla ze začátku tragédie, ale pak začaly dělat odstíny, který se jen tak nesehnaly a taky sem jich několik měl.

Aká je tá rozumná cena a rok?

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#25 28. 10. 2014, 21:55

Tu modelařinu si dejte do příslušné sekce😎 a chtěla bych teda vidět ten Bismarck v 1/150. Doma je od Helleru v 1/400 (nedostavěný) a je jak půl stolu😉

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#26 28. 10. 2014, 22:26
Tu modelařinu si dejte do příslušné sekce😎 a chtěla bych teda vidět ten Bismarck v 1/150. Doma je od Helleru v 1/400 (nedostavěný) a je jak půl stolu😉

ten mám taky (a taky jen rozestavěné torzo..). 1/150 by bylo cca 168cm, což není nereálné.

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#27 28. 10. 2014, 22:28
Aká je tá rozumná cena a rok?

2000 a novější, do 250,- vč pošty. Ale měl bych to mít teď naskenováno od rajeho. Ovšem origo je origo...

Profilový obrázek
Frantig

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2013

#28 29. 10. 2014, 17:09

Koukám, že kombinované postižení filatelie-plastikové modelářství má více lidí, než se zdá :-D Můj první model byl Macchi MC 200 od Směru🙂, ale "agamy" už se tou dobou dělaly ve spooustě odstínů...

Profilový obrázek
Frantig

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2013

#29 29. 10. 2014, 17:13

Ale zpátky k "Michlům" - některé se dají sehnat doslova zdarma, třeba Deutschland, ale zejména po zámořských svazcích se většinou na Áčku doslova zapráší a i notně použité svazky se prodávají za nemálo stokorun

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#30 29. 10. 2014, 18:26
2000 a novější, do 250,- vč pošty. Ale měl bych to mít teď naskenováno od rajeho. Ovšem origo je origo...

za tolko ho nezozenies, ale vsetko je mozne! ja som svoj z 1991 zakupil za 350,-kc a to sme sa na aukre byli tusim 4 ludia...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.