Zaregistrován
28. 6. 2008
... tak nějak přemýšlím nad svou maličkou sbírkou a zjišťuji, že mám v poslední době tendenci kupovat posmrtné ražby. Nevím jak to popsat, co konkrétně mne na nich přitahuje, určitě ale nejsou zajímavé jen pro mne, tak si říkám, proč nezkusit založit téma pro tyto ražby. 😃
SEM S NIMI!
Zaregistrován
28. 6. 2008
..a protože už asi všichni spí (a nebo tropí jiné aktivity 🙂 ), tak začnu já svými běžnými šrůtky a pevně doufám, že se tu časem objeví i nějaké méně běžné kousky 😉
Antoninus Pius, RIC 433
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Libi se ti mozna proto, ze jsou zajimave a hezke. Ja je nemel moc rad, tak jsem ty, co jsem mel, dal pryc a ted toho trochu lituji, protoze jsem zmenil nazor. Hlavne jednoho Cara lituji🙂 No nevadi. Snad jen nejakou Faustinu (=klasika) jsem si nechal a mozna jeste jednu razbu.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..tak sem s nimi :-)
Zaregistrován
28. 6. 2008
... jeden z běžných panovníků, Claudius Gothicus, na druhou stranu jeho mince se obvykle objevují v dost špatných stavech a tento má myslím pěkného ptáka 😉
Obrázky:
Zaregistrován
3. 4. 2014
pokud nemá pod bystou tečky, je to celkem vzácná varianta: http://www.ric.mom.fr/en/coin/1309
Zaregistrován
28. 6. 2008
...tečky nemá, tak vida, alespoň něco pozitivního :-)
Jinak pokud si to pamatuji správně, tak zrovna tento typ mincí (s orlem) rádi napodobovali barbaři. Našla jsme fotky, už je nemám.
Barbarské napodobeniny:
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Tak prece jsem toho nasel vice🙂
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..tak to je supr! Na tento typ Valeriana mám do budoucna také zálusk, gratulace k zajímavým ražbám!
Zaregistrován
19. 6. 2012
Ten mladý Valerián je nádherný. Už delší dobu se snažím nějakého sehnat ale buď je nehorázně drahý, nebo má jednu za stran prakticky nečitelnou. Několik konsekračních mincí jsem nedávno dával do chlubírny, tak sem dám jen ty ošuntělejší. :-)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.