Zaregistrován
10. 10. 2011
Antoninus Pius denár
averz: DIVUS ANTONINUS
reverz: DIVO PIO
RIC 441 razený v Ríma za Marka Aurélia
Faustina I. denár
averz: DIVA AVG FAUSTINA
reverz: PIETAS AVG
RIC 394 razený v Ríme za Antonina Pia
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..aby nám tu toto téma nezapadlo, přidávám další ražbu (už kdysi byla v tématu s určením)
Theodora Flavia Maxima, nevlastní dcera Maximiana Herculia, druhá žena Constantia I. Chlora. Její mince byly raženy po její smrti jako pamětní v letech 337-340.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..a jeden nový přírůstek, Faustina ml., ražba za Marca Aurelia. Trůn s žezlem a pod ním páv.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 6. 2012
Po nějaké době se mi zas zadařilo v oblasti posmrtných ražeb a hned manželský pár.
První je sestertius Marka Aurelia ražený jeho synem Commodem. Na reversu je tradiční zobrazení orla v tomto případě na hlavici sloupu.
Druhá ražba je zajímavější. Jedná se o sestertius Faustiny mladší, který pro ni nechal vyrazit Marcus Aurelius. V případě konsekračních ražeb císařoven zpravidla revers obsahuje v nějaké podobě páva (symbol královny bohů Iuno) a nápis CONSECRATIO. Zde ale mincmistr zvolil zobrazení měsíční bohyně Diany Lucifery s nápisem SIDERIBVS RECEPTA (přijatá hvězdami).
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Hezke. Ten revers Faustiny neznam (obecne). Gratuluji k zajimavym mincim!
Zaregistrován
28. 6. 2008
..super, už jsem měla strach, že tu toto téma zapadne.. jen tak dál..
Zaregistrován
28. 6. 2008
..už mi nějakou dobu leží doma tento Romulus, syn Maxentia. (někde už tu také byl) Horší stav, ale radost. Jestli je pravý fakt netuším 😉
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Pokud je prava, tak by jsi mela super minci. Je trochu divna, ale tohle obdobi nemam nakoukane. Jsem zvedav, co reknou zkusenejsi.
Zaregistrován
19. 6. 2012
Korunka: Přál bych Ti, aby byla pravá, ale také z ní mám při porovnání s jinými fotografiemi tohoto typu divný pocit. Hlavně u toho orla na střeše.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ono těžko říct, v tomhle stavu, ale vyloženě špatný pocit z té mince nemám. Je pravda, že ten orel je dost schématicky provedený, ale už jsem viděl i podobné a trochu mi vrtá hlavou, proč by ho padělatel neudělal pořádně, když si dal tolik práce s ohlazením a zestařením mince (= ztráta 90+% hodnoty oproti ražebnímu stavu i u vzácné mince jako je tahle).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.