Zaregistrován
12. 6. 2012
Doptal jsem se - je to uzávěr pro služební brašny. To když z malých pošt na lontě posílají v brašnách nějaké dokumenty na depo. Nevím, třeba vyúčtování.
Zaregistrován
19. 11. 2019
Ahoj Pavle predem se omlouvam za chyby a tak pisu na mobilu a bela mi to problem lepe se mi pise bez hacku a carek. Už nějakou dobu si ctu tady tyhle ty tvoje prispevky hlavne na tema poštovnich uzávěrů. Moc mi to pomohlo abych zjistil k cemu jaky uzávěr slouzi. Viš mozna te potesim ze nejsi jediny sberatel techto uzavaveru a sluzebnich obalek a dalšich veci co se tyka vnitrniho postovniho provozu posty. Zacal jsem asi před 2 roky a to čistě nahodou. Kdyz jsem sel vyhodit noviny do popelnice na papir. Jak jsem ji otevrel tak jsem uvidel odpad ktery vyhodila pošta, protoze kontejnery byly hned u posty usoudil jsem ze i jine posty se zbavuji prece odpadu. No a tim to zacalo a tak jsem začal objizdet na kole kontejnery ktere jsou v blizkosti pošt. Dokonce jsem tomu dal i nazev KONTEJNEROVA FILATELIE 😂. No a tak od te doby sbiram to co ty. Sice nemam toho tolik co ty ale urcite je ma sbirka 2 nejvetsi. Taky nemam cas se tomu venovat tak jako ty a podle me co se tyka tvé studie tohodle filatelistickeho oboru tak je obdivuhodne a ohromujici co jsi dokazal. Takhle specializovaně a podrobně zdokumentovat ruzne typy a podtypy a vsechno možné prostě klobouk dolu.
No kdyz uz jsme u toho tak taky neco prispeji co se tyka toho vnitrniho provozu. RIPM roznaška informacniho nebo propagacniho materialu. Zajimavost je u toho to že apost nalepky nesou uplne jiny udaj než jaky se na ne tiskne divim se ze to netisknou na nejake obycejne bile nalepky. Doufam ze se mi obrszky nahraji.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 11. 2019
Tady ještě jedna jináči a jedna s dopsanym udajem ručně asi taky jak u běžných udaju na apost nalepkach kdyz se zada udaj do pocitace a vitiskne se špatně na nalepku tak memuze vytisknout udaj znovu na novou nalepku ale musi dopsat ručně.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 11. 2019
Tenhle typ uzaveru jsem zde nevidel ale je novy zacal jsem ho onachazet asi pred 3mesici. Popsat jako ty to neumim tak jen dodam že v pravo nahoře je cislo asi nebo urcite pocet vytisku kazda predtistena posta ma jiny naklad. Zatim mam ze 4 postovnich úřadů. Ale jako prvni jsem zacal nachazet s predtistenou poštou Ostrava 72 ( taky jich mam nejvic) asi je zacala pouzivat prvni. Ten 3uzaver je preskrtany Fridek Místek
Obrázky:
Zaregistrován
10. 2. 2006
Tedy, "Kontejnerová filatelie" bude určitě v budoucnosti zajímavé sběratelské zaměření.
Zaregistrován
19. 11. 2019
Tak dalši takova zajimavost.
1.obrazek
Když se pošťačka zapomene v tiskárně apost nalepky a necha na ně vytisknout zjednodušený daňový doklad. Taky ho tam mohla dat misto papiru ale to by byla asi moc....... 😃
2.obrazek
Taky podobna situace ale misto podaciho listku zase a post nalepka a jde videt ze i udaj ktery ma jit na nalepku tak jaksik šel ale už tam nalepka nebyla tak šel na podklad na ktere je apostka nalepena. Asi taky možna unava nebo neco takoveho
3.obrazek
Tak jen menši posun tisku ale aspon takovy priklad proč potom jsou nektere apost nalepky vypsane prupiskou ručně. Po 2. Už nejde vytisknout to same čislo zasilky na jinou nalepku. Proto se setkavame s celistvostmi ktere jsou na opostkach dopsany ručně.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ty Aposty (všechny) jsou pěkné. To se hned tak nepoštěstí.🙂
Ty modré vlaječky - jedna modrá, jiného typu, je v příspěvku č. 119. Tady tento typ se začal objevovat, aspoň u nás, loni koncem(?) listopadu. Bych musel dohledat patřičnou vlaječku s razítkem. "Adres" mám už vícero. Kromě "Brno 28" třeba "Olomouc 02", "Praha 022 / (Tábor okr. 390-399)" (2 řádky), "České Budějovice 02 / 370-389", Slavkov u Brna" a pár dalších. Je ještě hodně typů a i pár druhů vlaječek, které jsem ještě nenaskenoval. Není čas. Ale časem budeme pokračovat!😃
"Kontenjenrová filatelie" - ano, ano. Jsou takoví lidé. Jeden, nebudeme jmenovat, například pravidelně obhlížel kontejnery a popelnice na Výstavišti při výstavě Brno 2000 a 2005 a nacházel řadu zajímavostí. Samozřejmě, je dobré, aby to nebylo od kečupu.😉 Já tuhle nahlédl do koše a co nevidím? 7 vlaječek Remitend (některé typy tu ještě nebyly), všechny posílané jako balík do ruky (s tou nálepkou, tedy regulérní celistvost) do Prahy a odesílané z pošt jako Mšeno u Mělníka, Košťálov, Raspenava, Višňová u Frýdlantu, ... Jak se to dostalo do Líšně nechápu. Jako, kdyby jedna, zapomněli ju v kleci, ale sedm?
Zaregistrován
19. 11. 2019
Co se tyka těch kontejneru tak to je trochu jinak něž si myslite za 1. Divam se jen do modrych na papir takže tam kečup ani jiny humus nebyl jinak byh tam ani nedal ruce ( ještě ze jsme narod reciklaci posedlý) a za 2. Vyhoda je že papirovy poštovni odpad je vždy zabalený v černem pytli takže ho vždycky vytahnu a vedle rozdelam. Jako že bych do toho kontejneru skočil a prehrabal ho tak to ne. 😀 neni to nijak smradlave a ani to neni ničim zahumusene. Čistě jen papir. Takže zas nedelejte si nekdo nejaky obrazek jak se hrabu v ňecim obědě a kupě plenkovych kalhotek ktere jsou jako kinder vajičko skryvajici lahodnou čokoladu s překvapenim 😂 a vytahuji poštovni uzavery.
Zaregistrován
19. 11. 2019
Co se tyka tech bilich uzaveru ktere maji vytištene cervene pismeno R tak si myslim že nebudou urceny do zahranici. Na obrazu je ta sama vlaječka jako maš ty razitko postkomplet ale jen jina pošta na kterou to šlo 700-749 SPU ostrava. No a druha fotka je list s takovou pomuckou pro pošty Moravskoslezkem kraji. Stejne to bude i u ostatnich kraju tak i pro Brno. No co jsem s toho teda domyslel. Mozna nebude vsechno presne ale kdyz tak si myslim ze bys me opravil. No tak teda ta skratka SPU bude asi system postovnich uzaveru. A to červene R bude prostě znamenko doporučene pošty. No a vidiš ze kdyby to slo do ciziny tak by tam bylo napsano i cizina. No a razitko postkomlet tak co jsem zjistil tak tahle pobočka je vlastne jako sklad kde si pošty obednavaji takove ty vedlejši produkty ktere potom prodavaji na poštach jeko knižky pohlednice hračky a jine kraviny ktere maji tak krásně na každe pošte ve vylohach na prodej. Takže vlastne touto vlajeckou byl označen svazek ve ktere byl tenhle ten material. Ale jinak ostatni co tam maš jsou určite do ciziny j😁 ak pošta na kterou to jde tak i Mezinarodni slovo pro doporucenou poštu. No doufam že ten kus papiru pomuže vsvetlit i jine veci na ktere treba hledaš odpověď.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Červený "R" je nějaká zapsaná pošta. Nevím to na 100%, ale podle mně to jsou "R" a "L" z ciziny (čili většinou Čína).
"Tvorba listovních svazků" jest zajímavé lejstro. K tomu jsem se ještě nepropracoval a nikdy ani neviděl.
Dostal jsem další inovativní typ, tentokráte červených, vlaječek. Tak se k tomu snad časem dostaneme.😋
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.