Moderátoři: smith, Altmann

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
29. 4. 2020, 00:12

Luftwaffe dostalo nafrak jen proto, že dal nepokračovali. Anglie mělo jen štěstí, stačilo by pár týdnů bojů navíc a RAF by padla..

Tohle jsi napsal.
Jak to každej asi pochopil? Tak jako já. Proto jsem reagoval, jak jsem reagoval.(Že Luftwaffe kvůli ztrátám bitvu vzdala) Teď to doplňuješ, že jsi tím myslel, že Británie měla štěstí, že Němci se přestali soustředit na ničení letišť a stíhačů, bombardovali civilní cílě.. Což je pravda.

Z tvýho textu by to nepochopil nikdo..

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
29. 4. 2020, 00:20

Paul napsal/a:

Luftwaffe dostalo nafrak jen proto, že dal nepokračovali. Anglie mělo jen štěstí, stačilo by pár týdnů bojů navíc a RAF by padla..

Tohle jsi napsal.
Jak to každej asi pochopil? Tak jako já. Proto jsem reagoval, jak jsem reagoval.(Že Luftwaffe kvůli ztrátám bitvu vzdala) Teď to doplňuješ, že jsi tím myslel, že Británie měla štěstí, že Němci se přestali soustředit na ničení letišť a stíhačů. Což je pravda.

Z tvýho textu by to nepochopil nikdo..

Konečně Paule, chytrej kluk😉
Tahle reakce mohla být již na začátku, bez zdlouhavého vypisovaní ty duležita slůvka Anglie měla štěstí tam jsou ne.. Diky

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
29. 4. 2020, 00:22

TONY-KK - to je pěkně zpracovaný, to si možná i vytisknu.

TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován:
2. 5. 2013

Vytvořeno:
29. 4. 2020, 01:07

Paul napsal/a:

TONY-KK - to je pěkně zpracovaný, to si možná i vytisknu.

Dokonca si tam ferovyobchodnik nájde aj tabuľky výroby ruských kanónov a porovnanie na človekohodiny. Pritom si autor dal tú námahu, že to má slušne ozdrojované. Mnoho materiálu pritom pochádza zo samotných ruských zdrojov.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
1. 5. 2020, 12:02

http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/z-medii/solzenicyn-o-vlasovcich-0

Jak se k Vlasovcům stavěl Alexandr Solženicyn? Zajímavej výtažek ze souostroví Gulag (kdysi přečteno, musím si někde sehnat a přečíst znovu).

Až na zavádějící tvrzení, že osvobodili Prahu..hodně dobrý. Solženicyn ví o čem mluví, sám prošel válkou a dostal dvakrát vyznamenání za statečnost.

Dobrá je i fotodokumentace, strčil bych jí před obličej tomu pamětníkovi, kterej s úšklebem tvrdil, že Vlasovci neměli žádný tanky.

Stalin odmítl podepsat Ženevskou úmluvu o zacházení s vězni. A proto s nimi Němci zacházeli nejhůře ze všech zajatců. Zároveň každého, kdo padl do zajetí, označil Stalin za vlastizrádce.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
1. 5. 2020, 17:03

Paule můj názor znáš... Je si třeba uvědomit, že byla válka a voják je jednou voják složil slib, přísahu bránit svou zem, být věrný své zemi a né ji zradit..
Z toho pohledu emoce a spravedlnost musí jít stranou.. Ano lehce se o tom dnes mluví,ale určité rozkazy musely být a měli svůj význam.. Však nakonec ve výsledku ubránili svou zem a osvobodili většinu Evropy, ikdyž za vysokou cenu... ..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
1. 5. 2020, 17:25

No a tady máme ten rozpor. Sloužit SVÉ zemi nebo bolševikům pod vedením Stalina?

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
1. 5. 2020, 17:37

Pavle, a jaký je Váš osobní názor?

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
1. 5. 2020, 17:43

No a tady máme ten rozpor. Sloužit SVÉ zemi nebo bolševikům pod vedením Stalina?

Veky vekov niekomu sluzis. Nemci bojovali za slub majetkov na obsadenej zemi, vratane vyhladenia jednej rasy. Co ostane tak zotrocit...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
1. 5. 2020, 18:09

Je to rozdíl:
3 500 000 ruských zajatců zahynulo v zajateckých táborech, ale nezradili
8 000 000 zahynulo se zbraní v Ruce při osvobozování Evropy
750 000 zajatců i s rodinami utíkali do bezpečí pod názvy ROA, RONA, Kozáci a další

Mimochodem, podívejte se na další zajímavé detaily. Např. při Ardenské bitvě se zhruba 20% vojáků vzdalo aniž by si !Picli" z flintičky. Kolik bylo zajatců v Japonsku nevím, ani to sem nedávám neb to bylo peklo.

PS. Ta čísla pochopitelně nejsou přesná, ale je to orientace.

No a my z toho počtu mrtvých vybereme skupinu zrádců a opěvujeme jejich statečný boj v Praze, nezapomínáme na jejich statečný boj ve Waršavě, ale tam to bylo s Němci proti Waršavanům. Barbar nás informoval o bestiálním vraždění obyvatel jedné vesnice v Čechách, nějak nám ty počty nevycházejí.
Upřimně? Je mi z této logiky blivno. Pokud ještě žili dědové z východní fronty, asi by jste se Pavle styděl toto psát. Nechtěl jsem vůbec reagovat, ale svědomí mi nedalo.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.