Moderátoři: smith, Altmann

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 9. 2020, 21:23

Ja som bol včera zákerný, ohradil som sa, (aj keď krteček,) z toho vyplýva...výmaz.🙂
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 9. 2020, 21:26

barbar napsal/a:

Nezlob se na mne grofiku...

😁
-s-

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
19. 9. 2020, 21:29

Stani, měl jste pravdu, omlouvám se, zde opravdu nemám co dělat. Jsem trouba, se zájmem o vojenskou historii, fakt mi to chybělo, ale šlápl jsem na minu.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
19. 9. 2020, 21:29

barbar napsal/a: Nezlob se na mne grofiku... ...

A teraz ???🙄

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
20. 9. 2020, 15:43

V boj.
Máte volnost, nebudu se angažovat a prosím především pana Barbara aby mé přání respektoval.

Abych Vás potěšil, vložím se na podívanou objem zahraniční pomoci. Jsou to velká a zajímavá číslo.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
20. 9. 2020, 19:49

Dezerce podle § 322 českého trestního zákona (č. 40/2009 Sb.) ten, kdo nesplní, byť i z nedbalosti, osobní nebo věcnou povinnost pro obranu státu a ten, kdo se úmyslně vyhýbá plnění takové povinnosti.. Né Pavle .. Je to zcela jasné Popisované je dezerce, nesplnění přímého rozkazu.. Voják nesplnil základní podstatu vojenské přisahy...

Tak až půjde okolo nějaký právník, zeptáme se ho. Osobně jsem přesvědčen, že věcně nešlo o dezerci, ale o zběhnutí. Dezertér úmyslně buď "uteče do lesa", nebo přejde k nepříteli (což navíc může být i zrada). Tito utíkali před nepřítelem do zámezí, ale byla to spíš zbabělost, nebo neschopnost poradit si v konkrétní situaci (a proto ta panika).

Ta tabulka je zajímavá - nebýt emerického Bati, chodili by Rusi bosky. A bosý voják je značně znevýhodněn.

Jinak za chaotický úprk a ústup na začátku války může pochopitelně do značné míry sám paranoický Stalin a měl se postavit před válečný soud a nechat se zastřelit.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
20. 9. 2020, 20:53

Tak až půjde okolo nějaký právník, zeptáme se ho. Osobně jsem přesvědčen, že věcně nešlo o dezerci, ale o zběhnutí. Dezertér úmyslně buď "uteče do lesa", nebo přejde k nepříteli (což navíc může být i zrada). Tito utíkali před nepřítelem do zámezí, ale byla to spíš zbabělost, nebo neschopnost poradit si v konkrétní situaci (a proto ta panika). Ta tabulka je zajímavá - nebýt emerického Bati, chodili by Rusi bosky. A bosý voják je značně znevýhodněn. ...

Pavel úplne iná klasifikácia je zbehnutie v čase mieru a v čase vojnovom.
Niečo podobné bola strážna sluzba napr. municneho skladu v mierovom čase to bola bojová úloha, preto aj tresty boli vysoké...

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
20. 9. 2020, 21:13

Zdrhnout v míru je blbost. Ale ve válce bych hned

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
20. 9. 2020, 21:37

Nejedná sa o útek, ale bežné bolo si pospať na stráži, prípadne v zime ísť ohriať sa na strážnicu, alebo si pofajčiť počas služby na stojke.
Taxa mohla byť od 7 ostrých až po väzenie na niekoľko rokov...
Bojová úloha v čase mieru.
Pritom pokiaľ zaspal na rote dozorný, tak bolo bubu...
Prapor, pluk, divíziu nekomentujem...

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
20. 9. 2020, 21:45

Zdrhnout v míru je blbost. Ale ve válce bych hned

grofik napsal/a:

Pavel úplne iná klasifikácia je zbehnutie v čase mieru a v čase vojnovom.
Niečo podobné bola strážna sluzba napr. municneho skladu v mierovom čase to bola bojová úloha, preto aj tresty boli vysoké...

Na vojně jsou vysoké tresty za většinu činností a za ty úplné blbosti jsou aspoň tři dny bez vycházek. A za války je z 50% kulka nebo provaz. V nejlepším případě exklusivní prohlídka bojiště v první linii. Ale to se nevztahuje na onu ukázku.
Do příchodu právního poradce to navrhuju neřešit!

Celých 40 let se zdrhalo v míru!😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.