Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#741 23. 11. 2014, 17:11

to voloda16: otázne je, či sa jedná o originál.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

#742 23. 11. 2014, 18:42
cca 350-400 kč

Tržní cena bude o pár stovek výšší... 😉

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#743 23. 11. 2014, 19:04

nejběžnější ražba a možná i ročník z toho období, pokud se nespěchá uvedená cena ke koupi postačí...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

#744 23. 11. 2014, 19:53

Tak jinak to řeknu...Já prodal na Ačku stejný ročník v určitě horším stavu za 600Kč vyvolávací byla 500Kč. Tím bylo myšleno "par stovek"...Ale jak naznačil Dráček, je to otázka spěchu...Ta cena 350-400 je ovšem správná. Skutečnou cenu ukáže kupující

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#745 23. 11. 2014, 20:25

to je to, co se tu resi stale do kola. jsou lide, co kupuji okamzite a za ceny jakekoliv (to jsou v extremu az cenove ulety). pak jsou lide, co kupovat chteji hned a o minci se relativne ROZUMNE poperou (to jsou ceny trzni). a pak jsou lide, co vedi, ze kdyz si pockaji nejakou dobu, na minci narazi nekde, kde je mensi pocet zajemcu (blesaky, burza, prehlednute aukce, kamenne obchody, nabidky od kolegu) a to jsou ceny nekdy dost vyrazne nizsi nez ceny trzni (a rozumne).

zalezi, pod jakym "osobnim" tlakem clovek sbira. pokud nemam sam sebou nastavenou kvotu, co musim sesbirat za mesic / rok nebo kolik musim utratit za mesic / rok, mohu si dovolit ten luxus si proste (zvlast u naprosto beznych razeb) rici: za toto dam 300 a pokud to pujde vys, necham to lezet. vzdyt je "jen" mince, neco, bez ceho se da zit, dychat a existovat. ma-li to delat opravdovou a dlouhodobou radost, mel by v tom byt co nejvetsi podil rozumu a co nejmensi podil zavislosti. pokud se smirim s faktem, ze stejne nikdy nebudu mit vsechno, take jsem pod nizsim tlakem a zase nemusim utracet. ale kdo chce a ma na to, at to dela a utraci. je to jen otazka pristupu a filosofie. zacinam mit po jiste dobe opet pocit, ze uvadeni cen zde (a ocenovani minci) se stava opet veci kontraproduktivni a zbytecnou. vetsina lidi chce vsechno hned a ted a tomu podrizuji temer vse.

Profilový obrázek
MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

#746 23. 11. 2014, 21:04
to je to, co se tu resi stale do kola. jsou lide, co kupuji okamzite a za ceny jakekoliv (to jsou v extremu az cenove ulety). pak jsou lide, co kupovat chteji hned a o minci se relativne ROZUMNE poperou (to jsou ceny trzni). a pak jsou lide, co vedi, ze kdyz si pockaji nejakou dobu, na minci narazi nekde, kde je mensi pocet zajemcu (blesaky, burza, prehlednute aukce, kamenne obchody, nabidky od kolegu) a to jsou ceny nekdy dost vyrazne nizsi nez ceny trzni (a rozumne). zalezi, pod jakym "osobnim" tlakem clovek sbira. pokud nemam sam sebou nastavenou kvotu, co musim sesbirat za mesic / rok nebo kolik musim utratit za mesic / rok, mohu si dovolit ten luxus si proste (zvlast u naprosto beznych razeb) rici: za toto dam 300 a pokud to pujde vys, necham to lezet. vzdyt je "jen" mince, neco, bez ceho se da zit, dychat a existovat. ma-li to delat opravdovou a dlouhodobou radost, mel by v tom byt co nejvetsi podil rozumu a co nejmensi podil zavislosti. pokud se smirim s faktem, ze stejne nikdy nebudu mit vsechno, take jsem pod nizsim tlakem a zase nemusim utracet. ale kdo chce a ma na to, at to dela a utraci. je to jen otazka pristupu a filosofie. zacinam mit po jiste dobe opet pocit, ze uvadeni cen zde (a ocenovani minci) se stava opet veci kontraproduktivni a zbytecnou. vetsina lidi chce vsechno hned a ted a tomu podrizuji temer vse.

Krásně napsáno!!!! Jen bych dodal, že na tomhle fóru tolik kritizované porovnávání cen s "faktickým trhem" nelze přehlížet. Ačkoliv se mi to také nelíbí, tak před tim nechci schovávat hlavu do písku. Nežijeme ve virtuálním světě, kde jsou neměnné konstanty k určování hodnoty mince. Myslím tim: zachovalost,patina,výskyt,rarita,četnost,vady atd.,atd...

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#747 23. 11. 2014, 21:20

jedna cena v aukci ještě nedělá tržní cenu mince a zmanipulovat cenu v aukci je navíc velmi snadné a nejednou u nás využívané...(třeba jako budoucí argument při dalším prodeji či z jiných důvodů)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
tonik76

Uživatel

Zaregistrován:
13. 11. 2014

#748 24. 11. 2014, 13:25

Dobrý den,

dostal jsem několik mincí. Můžete mi určit jestli se jedná o něco zajímavého.

Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
tonik76

Uživatel

Zaregistrován:
13. 11. 2014

#749 24. 11. 2014, 13:26

Dobrý den,

dostal jsem několik mincí. Můžete mi určit jestli se jedná o něco zajímavého.

Děkuji

Obrázky:

Profilový obrázek
lub121

Uživatel

Zaregistrován:
13. 4. 2014

#750 25. 11. 2014, 12:12

Prosím o určení a ocenění stříbrných mincí, nebo žetonů než půjdou na Aukro :-)
První má 9,85g a ostatní 4,95g.
Děkuji

Obrázky:

lub121@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.