Moderátoři: smith
Zaregistrován
5. 12. 2011
Po štyroch rokoch Vám predstavujeme najnovšiu publikáciu - druhé rozšírené vydanie Prehľadu plakiet, medailí a žetónov Slovenskej numizmatickej spoločnosti.
cena: 20€
V prípade záujmu nás kontaktujte emailom na hospodarsnske@gmail.com alebo u mňa
Obrázky:
Si vis pacem, para bellum.
Acta non verba.
Zaregistrován
5. 12. 2011
A ešte niekoľko ukážok.
Obrázky:
Acta non verba.
Zaregistrován
2. 5. 2013
Ten katalóg a položky v ňom končia rokom 2022 ? Minulý rok sme si dali v Kremnici raziť strieborný odznak s emblémom našej pobočky (Svit-Tatry). Je fakt, že výroba sa v zime natiahla a fyzicky bol na svete až koncom marca toho roku. Neviem či katalóg zahrnuje aj odznaky. Aký je formát a rozsah strán?
Pre mňa je dosť neobvyklé, že medzi medailami a žetónmi sa uvádza tlač repliky prvorepublikovej štátovky 50 Kč 1922. Samozrejme tu ide len o moje konštatovanie a nie vyrývanie. Vážim si prácu autorov takejto náučnej zberateľskej literatúry.
Ďakujem.
Zaregistrován
5. 12. 2011
Katalóg končí decembrom 2022. V rozsahu 224 str.
Obsahuje aj samostatnú kapitolu s názvom: Iné predmety vydané pobočkami SNS. V nej sú vymenované a vyobrazené: odznaky, sady euromincí, pohľadnice , 0 eurobankovky, pamätné listy a i už Vami spomenutá pamätná tlač československej štátovky z r. 1922.
Acta non verba.
Zaregistrován
5. 12. 2011
Pokiaľ ide o pob. Svit -Tatry tak je tam publikovaný členský odznak od A. Petera
Acta non verba.
Zaregistrován
2. 5. 2013
To je ten prvý, menší model. Tento nový je pomerne masívny. Má priemer 25 mm, Ag 925. Škoda, že sa to s katalógom minulo tak tesne. Na rok 2024 máme pripravenú razbu pobočkovej medaily z medi.
Zaregistrován
2. 5. 2013
Emblém našej pobočky pochádza z keltskej drachmy, ktorá sa našla v katastri obce Veľký Slavkov. Znázorňuje grécku bohyňu Aténu-Alkis (Alkidémos). U niektorých laikov to stvárnenie vyvoláva úsmev. Deti si tipujú na rozprávkovú postavičku. Naopak u zberateľov vzbudzuje záujem, lebo z letmého pohľadu pripomína mincu. Je to skutočne verná replika averzu historickej keltskej mince.
Obrázky:
Zaregistrován
5. 12. 2011
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.