Moderátoři: smith
Zaregistrován
3. 1. 2014
Dobrý den,
rád bych vytvořil podobný (nedestruktivní) přívěšek z mince, který jsem našel na fotografii zde na fóru.
Děkuji za vaše tipy.
Zaregistrován
15. 7. 2007
podle mne to zvladnou v kazdem normalnim zlatnictvi s trochu schopnym zlatnikem
tak jako tak to nedestruktivni neni, protoze noseni se na minci casem podepise (mince se jakoby osoupe)
lze to i koupit:
http://www.esslinger.com/coin-bezels/
Zaregistrován
16. 2. 2008
Zrovinka tu jeden mám, býval v něm MT tolar.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 1. 2014
Děkuji za informace,
jak moc se mince nošením otírá?
Zaregistrován
21. 2. 2014
Jde o to, jak moc máte chlupatý hrudník:o)
Ale ne..záleží na tom z jakého materiálu mince je. Jinak se samozřejmě ošoupe třením o tělo i o oblečení, ale taky je tu otázka potu. Rozhodně bych takhle nemučil nějakou starou nebo vzácnější minci...
Zaregistrován
21. 2. 2014
Takhle jsem viděl dvacetník Josefa II (myslím, že to byl Josef) poškození na něm vidět nebylo, teda oproti původnímu stavu, ale ten kluk ho prý nosil sotva tři týdny - než ho omrzel.
Jo a ta mince byla už předtím neskutečně vyšisovaná od přehnané lázně v citronce...
Zaregistrován
3. 1. 2014
Vím, že se stříbro docela dobře otírá, v původním plánu jsem měl použít groš Václava II. ve velmi dobrém stavu, ale nechtěl bych aby se z něj stal stříbrný plíšek. :/
Zaregistrován
17. 3. 2014
Mince nošená na krku se neotře klasicky jako při oběhu, ale jinak (ještě hůř). Ostré detaily se zaoblí do takové zvláštní vyblité podoby a povrch u méně jakostního stříbra zpórovatí (mince potom vypadá jako nepovedený odlitek). Snad pomůžou dva obrázky níže.
Pravou minci bych v žádném případě nepoužil a poohlédl bych se raději po zdařilé kopii. Finanční ztráta nebude tak velká a drtivá většina lidí, se kterými se potkáte, to stejně nepozná.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
reseni je takove, ze se da nosit vec uz nosena, ktera ma klidne dirku a z numismatickeho hlediska obvykle nema velkou hodnotu. obcas se ale stane, ze se to nepovede. ja si kdysi kupoval gros Vaclava II. s dirkou s tim, ze jej budu mit jako privesek, ze je to bezna vec a tudiz se nic nestane (nekde tu o tom sla diskuse). kupodivu byl drive noseny malo, takze vypadal velmi dobre (az na tu dirku). bohuzel se z nej po prozkoumani vyklubala malicko zajimavejsi varianta, takze nakonec skoncil i s tou dirkou ve sbirce - z pohledu sberatelskeho je to sice spatne, ale z duvodu badatelskeho by nebylo spravne jej nicit nosenim. no moc mi to ve finale radost neudelalo, ale nakonec jsem ziskal jinou slusnou mincicku, ktera me predstavy dokonale splnila a uz nosena drive byla a to o dost intenzivneji, takze do sbirky by nebyla idealni (vzhledem k tomu, ze se celkem bezne daji sehnat i dost peknejsi a nederave kusy). takze nosit pravou - proc ne, ale idealne jiz nekym predchozim znicenou (s dirkou, zavesem) nebo minci v zachovalosti, v niz by se ve sbirce objevit nemela, pokud mozno navic uplne beznou variantu a ne prilis drahou minci. jednak je potreba pocitat vzdy s moznou ztratou a take s tim, ze se nosenim proste po letech ponici. nosit pekny exemplar, sbirkove kvality, je myslim zbytecne (ale je to kazdeho vec). Druha vec je - souhlasim s predchozim prispevkem, ze nulova skoda nastane v pripade, ze se nekdo spokoji i s kopii (je pravda, ze napr. ty rucne razene na nasem trhu nejsou spatne a navic pokud si clovek poridi nejakou z kvalitniho stribra, odpadnou alespon pripadne problemy s alergickou reakci na menehodnotne kovy u citlivejsich jedincu (v pripade historickych razeb ze stribra je treba mimo Cu pocitat s nezanedbatelnym obsahem Pb, Sb a mnohdy i s jinymi prekvapenimi). To muj problem sice neni, ale vim, ze takovych lidi neni malo.
Zaregistrován
9. 3. 2010
friik - záleží aj na tom koľko je človek ochotný do toho "investovať".
1 dukát 1915 (novorazba) ... ?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.