Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
5. 7. 2016
Dobrý deň, mne sa dnes podarilo zakúpiť krásny písací stroj malé Torpedo 15a. Aj s dokladmi o zakúpení z roku 1935 a návodom. Fotky dodám o pár dní.
Zaregistrován
3. 1. 2017
Dobrý den,
našel jsem na půdě starý psací stroj Orga Privat, za kolik myslíte že by se dal prodat?
Zaregistrován
23. 11. 2010
Vrátil by som sa k veľkosti písma. Dnes sa mi dostal do rúk stroj z 1950-tych ZETA (vlastne ani neviem aký je to presne typ, asi ZETA STANDARD s predĺženým valcom, ktorá má dole, pred rámom ešte ďalšie pridané klávesy - tie sa potom už na Consuloch dávali hore nad klávesy do prvého radu - ilustračnú snímku ZETY som prevzal niekomu z inzerátu).
Nepodarilo sa mi typy odfotiť, ale tam kde je na druhom ilustračnom obrázku typov, nad logom Zbrojovky značka "1P", ktorá označuje veľkosť PICA, teda štandardnú veľkosť, tak na tej ZETE s dlhým valcom bolo to menšie písmo veľkosti ELITE, označené číslicou "3", prípadne na type "K/k" bolo dokonca "E3" (E-od Elite ?).
Ak by sa Vám niekedy chcelo pozrieť, či máte takúto veľkosť písma ELITE ("3" alebo "E3") aj na inom type písacie stroja, veľmi by ma to zaujímalo. Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Mám PICA "3",dokonca v kombinácii s PICA "E3" (čiastočne 😃 ),len neviem,ako myslíš ten iný typ...Nie Zeta? Na stroji inej značky? Takúto PICA (u) má Zeta,ktorú mám v garáži,nemá asi predĺžený (=longoš=dlhý) valec a ani pridané klávesy.Taká malá Zeta- lienka,pre mojich priateľov v Čechách-sluníčko sedmitečné.Ahoj.😋
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
Niektoré klávesy nemajú ani značku Zbrojovky,zdá sa,že sú to len klávesy bez písmen.Raz je tam to E3.Možno menená klávesa..A nálepka Consul.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Trošku som teraz dezorienotvaný, ale myslel som si, že veľkosť písma PICA - teda štandardná veľkosť, mala značku "1P" a na tom stroji ZETA s dlhým valcom bola práve veľkosť písma ELITE (teda menšia veľkosť písma) a myslel som si teda, že číslicou "3" prípadne "E3" práve odlišovali (aby to nemuseli merať) Elite (3, E3) od veľkosti Pica (1P). A Tvoja ZETA STANDARD má teda značkou "3", "E3" značené typy veľkosti písma PICA (?).
Zaregistrován
23. 11. 2010
60 úderov veľkým písmenom X, na stroji československej výroby veľkosti PICA (2.6 mm) vytvorí riadok dlhý 15.5 cm
Zaregistrován
23. 11. 2010
60 úderov "X" pri veľkosti písma ELITE je kratší - asi 13.33 cm
Zaregistrován
23. 11. 2015
Tak to je na tej mašinke,ktorú vidíš na mojom obrázku,teda asi Standard ako píšeš,ja sa v tom nevyznám...😉 Takéto označenie tam je,ale ja neviem,čo to znamená.Dúfam,že je to z toho stroja,ten mám odfotený už dávno,len klávesy som išiel pozrieť dnes..A tie sú také,aké sú.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Vďaka za informácie - zdá sa, že je to komplikovanejšie, než som myslel. Budem sa tomu ďalej venovať. (Bol som pár dní mimo siete, píšem až teraz).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.