Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Abby666

Uživatel

Zaregistrován
2. 1. 2019

#81 - 2. 1. 2019, 09:28

Dobrý deň,

vedeli by ste mi poradiť, aká je hodnota tohto stroja?

Ďakujem za ochotu

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

comes

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2010

#82 - 2. 1. 2019, 14:22

Mám slabosť pre tieto cestovné (portable) stroje, takže keby som ho mal kam doma ešte strčiť, išiel by som niekde na úroveň 25 - 35€. Zdá sa, že má českú klávesnicu(?).

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#83 - 2. 1. 2019, 16:39

Viem kde je,ale nezložím ho..Spadol by som aj s ním..🙂
Corona, model S, funkčný, len páska je suchá.
-s-

Obrázky:

Abby666

Uživatel

Zaregistrován
2. 1. 2019

#84 - 3. 1. 2019, 06:48

Ďakujem za radu🙂, áno klávesnica je česká

jaran

Uživatel

Zaregistrován
7. 5. 2013

#85 - 19. 3. 2019, 08:16

Comes...na té Zetce se zajelo vozíkem úplně doleva a zmačklo se tlačítko na pravé straně klávesnice,spolu s lehkým vytlačením vozíku doleva....škoda,že nejste blíž🙂

Znova som vrátil obe vodiace tyče (obr. 4) - každú držia 4 skrutky. Pri dlhom valci sa rovnobežnosť ich priskrutkovania ukáže žiaľ až neskôr ... :-) (Inak za celý čas som používal iba tieto dva šrobováky a štetec na prach a chuchvalce).

Na obe vodiace tyče sa potom vozík nasunie zboku - ak pozeráme na obrázok 4, potom z pravej strany. Vozík si sám(!) pri nasúvaní zboku zobral háčik na obr. 3 označený červenou šípkou a čo som tiež naozaj nečakal, bez problémov dosadol na ozubené koliesko označené modrou šípkou.

Vrátil som valec, založil papier a už to písalo (obr. 5). Ale trochu zadrhával - tie dve výraznejšie písmená "h" vznikli práve pri zadrhnutí a stroj udrel na to isté miesto dva krát ... pri ďalšom písaní sa ukázali aj iné drobnosti, ktoré ešte bude treba urobiť, ale myslím si, že zadrhnutý vozík nemusí byť neprekonateľnou prekážkou.

Obrázky:

comes

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2010

#86 - 21. 3. 2019, 19:20

Jaran - niekedy chcem túto Zetu znova rozobrať, ale potrebujem mať aspoň jeden deň len na to :-) Chcel by som to vyladiť - plynulosť pohybu na vodiacich tyčiach (i keď už sa nezasekáva). Ale všimol som si, že mi špiní papier na ľavej strane - niečo som tam nedal úplne tak, ako by to malo byť ... lebo aj pri zakladaní sa papier niekedy prešmykuje naprázdno (valec ho neberie - nevtiahne).

jaran

Uživatel

Zaregistrován
7. 5. 2013

#87 - 7. 4. 2019, 09:59

;) Zetku bych ještě dokázal opravit...kdybys byl blíž....tam se sjede s vozíkem a koš s komplet klávesnicí se odšroubují dva šrouby ze spoda stroje a koš se vysune atd😉

jaran

Uživatel

Zaregistrován
7. 5. 2013

#88 - 7. 4. 2019, 10:05

stani napsal/a:

Viem kde je,ale nezložím ho..Spadol by som aj s ním..🙂
Corona, model S, funkčný, len páska je suchá.

Stani,ty děláš do všeho😃 já mám pocit,že se dá páska koupit a nebo na Bazoši atd.😉

jaran

Uživatel

Zaregistrován
7. 5. 2013

#89 - 7. 4. 2019, 10:09
Mám slabosť pre tieto cestovné (portable) stroje, takže keby som ho mal kam doma ešte strčiť, išiel by som niekde na úroveň 25 - 35€. Zdá sa, že má českú klávesnicu(?).

Taky bych tu cenu tak viděl,snad přijde sběratelská doba psacích strojů.Pamatuji dobu,kdy jsme přetypovávali Underwodky aj. na českou klávesnici a ty stroje šly na dračku!😞

jaran

Uživatel

Zaregistrován
7. 5. 2013

#90 - 7. 4. 2019, 10:15
Jaran - niekedy chcem túto Zetu znova rozobrať, ale potrebujem mať aspoň jeden deň len na to :-) Chcel by som to vyladiť - plynulosť pohybu na vodiacich tyčiach (i keď už sa nezasekáva). Ale všimol som si, že mi špiní papier na ľavej strane - niečo som tam nedal úplne tak, ako by to malo byť ... lebo aj pri zakladaní sa papier niekedy prešmykuje naprázdno (valec ho neberie - nevtiahne).

Zbytečně si rozebíral ty 4 šrouby na horní desce.Tím sis rozhodil stejnou vzdálenost od-válce a typového koše-vodiče typ a asi páska je moc blízko válce....asi😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.